Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Že mi už úplne preplo som zistil veľmi dávno a k dispozícii bolo aj mnoho jasných indikátorov, napr. vtedy, keď som – takmer 2 roky pozeral 350 častí megahitu Dallas, mesiac pozeral 130 častí Dukes, 4x za 13 hodín dával jeden a ten istý film, či pred pár mesiacmi opäť raz kolumbijsky epos Skrytá vášeň. Koláčik toho celého si ale asi berie skôr tento počin, 90-epizódna rýdza, nefalšovaná turecká telenovela presne s tým všetkým, čo si človek vybaví ako prvé pod pojmom "telenovela," dosť tak na hrane s tým, čo si človek ako prvé vybaví pod pojmom "telenovela od Telemunda." Telenovela, ktorú keď Narkóza pacla do vysielania počas roka 2011, o hodný kus v nasledovných mesiacoch narástol počet novorodencov s prízvučnými tureckými menami Šeherezáda & Onur. Nezmazateľná stopa...ktorej finále sledovalo len na Slovensku astronomických 1,059,000 divákov. Binbir Gece vo svojej podstate ani nie je absolútne dno a žumpa. Nejak chovám pocit, že sa seroš stal obeťou svojho vlastného úspechu a svojej gigantickej popularity. Od titulu 23. najhoršieho seriálu všetkých čias má ďaleko (5,3 z IMDb pasuje viac). Nebudem ale tvrdiť, že hudobný podmaz nie je ten najhnusnejší, najfujkovejší a najhoršie využívaný, aký som kedy počul. Mimo niekoľkých pôvabných tureckých dám je ufrflaný Burhan a jeho vždy urevaná manželka Nadide nekompromisným highlightom všetkého. Žral som ich ako 14-15-ročný a žeriem ich stále... A vlastne aj ten debilný príbeh. Príbeh o tom, ako mizogýn zaplatil $150,000 za jednu noc so svojou zamestnankyňou, len aby potom na opačné pohlavie zmenil názor a eventuálne sa do nej zamiloval. No krásne, nie? <3 "Polievka?! Tú si môžeš dať so svojim synom, s tým ťuťmákom!" (S1 24.11.2022-16.1.2023) (S2 16.1.2023-4.2.2023) (S3 4.2.2023-5.3.2023) ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu si netroufnu udělit hodnocení. Jsem hrozně zvědavý, kam se tahle stupidní, ale relativně obyčejná zápletka za 180 dílů dostane. Jakmile však překročí jediný díl prách snesitelnosti, který jsem vzhledem k tomu, že se jedná o telenovelu, ba dokonce tureckou telenovelu, nasadil dosti vysoko, tak se vydám cestou s davem a ten odpádek prostě dám. Dílů je 180, tudíž šance je obrovská. EDIT(o den později). Po zhlédnutí dvojdílu jsem dospěl k názoru, že hnůj nemá smysl pitvat. Tudíž krátce. Nádherná orientální hudba. Precizní dialogy.(Takové vysoce intelektuální). Prvotřídní zápletka. ( Ta primární mi stačila. Tímto je veškerá pointa celého příběhu odhalena a nemá nejmenší smysl se dívat na 177 dalších dílů, které určitě skrývají zápletky o mnoho lepší a určitě i chytřejší.) Zkrátka už v tom muslimském světě chybí nějaký pořádný atentátník, který by tomu dodal ten správný šmrnc. Zkrátka jsem si jistý, že široký intelektuální kroužek, pro který je telenovela určena si v 180 dílech v hlavním, potažmo vedejším vysílacím čase určitě přijde na své. Tohle by možná prošlo před několika desítkami let. Telenovelám zkrátka odzvonilo. Kvality turecké kinematografie si raději ani netroufnu zmiňovat. Tentokrát mi nezbývá než kráčet s davem. Šanci jsem tomu dal. Odpad! Jinak obdivuji odvahu TV Nova za začlenění telenovely do hlavního vysílacího času, čímž si rozeštvali veškeré diváky. Já bych tuhle odvahu v sobě nenašel. ()

Reklama

pools odpad!

všechny recenze uživatele

"Dodneška si stojím za tím, že je to dobrý produkt, který nefungoval ne proto, že je špatný, ale proto, že lidé, kteří píšou pro noviny, blogy, internetové servery se do něj pustili, ještě než se objevil v televizi. A pak už se to jen vezlo, diváci uvěřili, že je to špatný seriál a dopředu ho odsoudili," vidí pravou příčinu neúspěchu Šeherezády. [Alex Ruzek, programová ředitelka TV NOVA] ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Talentovaná architektka Šeherezáda, matka päťročneho chlapca, ktorý má leukémiu a potrebuje urgentnú pomoc spočivajúcu vo finančne veľmi náročnej operácii, potrebuje na zachranu syna peniaze. Onur Aksal, majiteľ spoločnosti, kde Šeherezáda pracuje, je ochotný požičať jej peniaze len pod podmienkou, že s ním strávi noc. Od tej chvile stále viac túži po jej prítomnosti. Zdvojnásobuje svoju ponuku a ako protihodnotu žiada ďalšiu spoločnú noc. Šeherezáda znechutená jeho návrhom pokúša sa najsť si inú prácu, ale osud všetko komplikuje... a taky jí zomrel manžel :´-( ()

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem schopnej překousnout i ty největší slátaniny typu Ordinace a byl jsem smířenej, že nic zoufalšího už vlastně ani nelze vysílat. Tento skvost se tomu ale suprově vyrovnal. Telenovela v roce 2011 v hlavním vysílacím čase, jak za dob Esmeraldy? A já, bláhovej si myslel, že je to nějakej vtip. Naprosto absurdní, ale pojďme už hodnotit. Telenovela je to přesně jak má být - hodná, nevinná Šeherezáda, která má typický problém (když není něco hlavní postavě, tak jejím nejbližším), debilní zápletka, herecké výkony se nevidí ani z vlaku, tupé dialogy, typická telenovelská "mrcha", typická telenovelská "hudba", rádoby dojemné a srdceryvné scény. Až se do žánru připíše "Komedie", dám tomu 2*, ale jako to, co to má být, nemůžu jinak. Nu, což! :)) Mně je to docela fuk, jen lituji lidi, který se koukaj jen na to, co jim TV program nabízí, i když věřím, že si to stejně svý diváky najde i dobrovolně (ale že by to lámalo rekordy, to doufám, že snad ne)... PS. Kolikrát v jednom díle brečí, to snad ani nejde spočítat! // Ha ha, takže Nova nám už ten svůj hit, který dobyl Evropu přesunula na 17.30 hod., to byl asi už vážně hodně velkej přešlap. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Onurův (Halit Ergenç) kůň se jmenuje Šah Šahriár, tedy stejně jako král z díla "Pohádky tisíce a jedné noci". (fiLLthe3DD)
  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)

Reklama

Reklama