Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

De gustibus non est disputandum. 1) Onehdy jsem rozmlouval s jednou paní z Ukrajiny, která v Česku žije a pracuje jako uklizečka. Každý den se těší na svou porci turecké kultury. Na mou otázku, kolik lidí zná, kterým se ten seriál líbí, mi odvětila, že nezná nikoho, komu by se nelíbil. 2) I pohlédl jsem na IMDb, kde 904 hodnotitelů ocenilo dílo, podržte se, na 50 %. Možná je okouzlila podmanivá hudba... 3) Musím se přiznat, že jsem fanda televizních seriálů a koukal jsem i na Ošklivku Katku a Rodinná pouta. Ale více než 7 dílů tohoto tureckého šperku jsem nezvládl. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto prípade krásne vidno, že v Markíze sa stala hlavným náčelníkom žena. Inak si totiž neviem vysvetliť vysielanie tureckej telenovely v hlavnom vysielacom čase 2x do týždňa. Za toto by si niekto zaslúžil strhnúť prémie, výložky a kožu z tváre... Ale hlavne, že sa v Markíze podlizli vekovej kategórii 60+. ()

Reklama

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Tisíc a jedno vysrané hovno. Víte, těžko nadávat na Novu, když má tak stupidní diváky. Pokud tato sračka dokáže mít 1 500 000 diváků, tak jaký sebevražedný kretén by kupoval drahé seriály, či snad nové filmy (Na komerční televizi? Jděte, vydělané peníze přece neslouží ke zlepšení vysílání), stačí koupit hezky lacinou píčovinu z Turecka, které náleží vysílací hodiny okolo 09:00, aby se důchodci nenudili, když přilezou z Tesca. Zmrdaný český divák by čuměl i na dvouhodinové vysílání, jak smradlavé, rozmazané hovno obírají mouchy, stačilo by, že by to vysílala Nova. Dokud budou lidé čuráci a budou žrát hovna, nikdo jim nic jiného neuvaří. 22 let od revoluce, 22 let příležitostí zlepšit vysílání na západní úroveň, 22 let stejných hoven, fádnosti a sraček. 0% Divák nadává na "americkou stříkající krev ve filmech" a pak s otevřenou hubou čumí na klistýr stříkající z prdele ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Podobné věci nehodnotím a myslím, že v prime-timu TV nemají co dělat, přesto nechápu jednotné hodnocení ODPAD. Udělám tedy vyjímku a ohodnotím průměrně. Je to klasická telenovela, zařadila bych to opravdu do samostatné kategorie. Telenovely jsou celkově příšerné, s absurdními zápletkami, kdy jim stupidní řešení, co by, kdyby....., vydrží nejméně na dva díly. Ale mezi telenovelami, z kterých jsem nějaký ten díl viděla (víc jak 10 dílů), je tato docela povedená. Zacpeme-li si uši při občas příšerných tureckých melodiích a zaposloucháme-li se do klasiky, složené pro Šeherezádu, přetáčíme-li v ukecaných částech, tak tento produkt není tak tragický. V žánru telenovel, průměr, v žánru současných seriálů se to měřit nedá. Každopádně, babičce to rozmlouvat nebudu, nenapadá mě žádný jiný současný seriál, kde by šlo jen o lásku. Z takového Dextera by jí asi kleplo. Já zase nebudu omdlévat při každém zpomaleném pohledu na zoufalý výraz Onura. Každý máme své. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech nikdo nechápal, na jaký televizní formát hřeší Manuela. A nikomu to nevadilo. Po roce 2000 společně s Esmeraldou a dalšími kasaštyky Delie Fiallo národ pochopil a po nezbytně nutné době "poznání" se ukázalo, že podobné seriály dokážeme točit také, takže se přestaly nakupovat. Logice věci také pomohl rozvoj kabelových TV jako Zone Romantika nebo TV Doma, telenovely se ukázaly maximálně vhodné jako doplňková výplň Novy Cinemy a Barrandova a tím to také mělo skončit. Kdo by pátral po tom, že existují také sexy odnože a podobně? Proč tedy najednou máme být svědky opačného vývoje, jenom kvůli tomu, že by telenovela z východu měla být jiná než ze západu, to je mi skutečně záhadou. Ale díky za ty dary, že ten primetime nevyšel... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)
  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)

Reklama

Reklama