Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Markizáci asi nakúpili niekoľko ton sušených datlí na vianočný stôl, keď im Turci k tomu pribalili aj túto vec, ako bonus. Každý normálny by s tím naložil, ako s darovaným koňom a šupol to do skorých ranných hodín ideálna doba 03:00. Nie, oni to hodia rovno do primetimu okamžite po novom roku a hneď dva krát do týždňa. Neviem, či je to odplata mužskému pokoleniu za pohárovú stredu, alebo je to súčasť dohody medzi výčapmi, barmi, pubmi, krčmami, putikami a inými podnikmi podobného zamerania o zvýšenie návštevnosti. Ak áno tak prečo som kur*a ostal doma? Skrátka po pár minútach a troch ženských hysterických výkrikoch "buď ticho, aby mi nič neušlo" hrdo dekorujem tento výplach žalúdka a lobotómiu v jednom odpadom! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech nikdo nechápal, na jaký televizní formát hřeší Manuela. A nikomu to nevadilo. Po roce 2000 společně s Esmeraldou a dalšími kasaštyky Delie Fiallo národ pochopil a po nezbytně nutné době "poznání" se ukázalo, že podobné seriály dokážeme točit také, takže se přestaly nakupovat. Logice věci také pomohl rozvoj kabelových TV jako Zone Romantika nebo TV Doma, telenovely se ukázaly maximálně vhodné jako doplňková výplň Novy Cinemy a Barrandova a tím to také mělo skončit. Kdo by pátral po tom, že existují také sexy odnože a podobně? Proč tedy najednou máme být svědky opačného vývoje, jenom kvůli tomu, že by telenovela z východu měla být jiná než ze západu, to je mi skutečně záhadou. Ale díky za ty dary, že ten primetime nevyšel... ()

Reklama

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

De gustibus non est disputandum. 1) Onehdy jsem rozmlouval s jednou paní z Ukrajiny, která v Česku žije a pracuje jako uklizečka. Každý den se těší na svou porci turecké kultury. Na mou otázku, kolik lidí zná, kterým se ten seriál líbí, mi odvětila, že nezná nikoho, komu by se nelíbil. 2) I pohlédl jsem na IMDb, kde 904 hodnotitelů ocenilo dílo, podržte se, na 50 %. Možná je okouzlila podmanivá hudba... 3) Musím se přiznat, že jsem fanda televizních seriálů a koukal jsem i na Ošklivku Katku a Rodinná pouta. Ale více než 7 dílů tohoto tureckého šperku jsem nezvládl. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Stoosemdesiat dielna turecká telenovela. Absolutný hnoj jak po obsahovej, tak po technickej stránke. Nedá sa na to pozerať. Idiotsky naivný, romantický príbeh a príšerné herecké výkony. Úplne dno. Lenže je tu ešte jeden omnoho nebezpečnejší aspekt, než len to, že je to ukážková filmárska sračka. Je to maskovaná propagácia arabského spôsobu myslenia, ktorá má touto formou oslabiť už aj tak slabú úctu Európanov ku svojej vlastnej kultúre. Súhlasím s uznávanou slovenskou herečkou Zdenou Studenkou, ktorá sa na margo tohto seriálu vyjadrila slovami: "Neviem, či si niekto uvedomuje, že aj takto si púšťame moslimský svet do svojich domácností." Ja si to uvedomujem a aj preto tento titul označujem ako nechutný, arabácky odpad! ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zaslechl, že Nova chystá něco nového, výborného do PrimeTime (index očekávání/hodnocení 70%). Evropa po tom blázní (65%), hlavně na Slovensku jsou z toho paf a podtrhnuto to bylo rozhovory na kameru (55%). A co že to bude? Turecká (50%) telenovela (30%), která má JEN! nějakých 180 dílů (35% = snad to rychle odvysílají a bude klid). Hlavní zápletkou je, že hlavní hrdince umírá manžel (30%) a ona zůstává sama, chuděra jedna nadějná architektka krásná modelka na tamní poměry (stále 30%) se svým malým synem (stále 30%), který má ale leukémii (15%) a ona musí sehnat peníze (17%). Šancí pro ni je její šéf a zaměstnavatel, který jí chce peníze dát/půjčit za to, že se s ním vyspí (15%), což ona hrdě odmítá. ~~~ Viděl jsem úryvky prvních dvou dílů, jak jsem chodil z pokoje do kuchyně a zpět. Byl jsem svědkem skvělých hereckých výkonů (10%), brilantních duši i srdcervoucích dialogů (5%) a až esotericky úchvatné hudby, která je černým koněm při vyhlašování cen za nejméně vkusný a nejvíce se nehodící hudební doprovod k čemukoliv od telenovely po záběry spálené topinky (1%). ~~~ Jiný kraj, jiný mrav. V Turecku jsou z toho možná na větvi, tady jsme ale trochu jinde, geograficky i smýšlením a v drtivé většině případů i vkusem. Skutečně věřím, že Nova, ano TA Nova, co i ze zpráv udělala srdceryvnou ubohost, si dělá jen srandu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Bergüzar Korel a Halit Ergenç jsou ve skutečném životě manželé. Seznámili se ještě před natáčením seriálu. V roce 2009 se vzali a mají syna. (Lex Luthor)

Reklama

Reklama