Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Ja by som rád vedel, že kde sú teraz všetci tí ľudia čo to pozerajú a ospevujú. Tak sa teraz neostýchajte a capnite sem päť hviezd! Alebo sú potom všetci užívatelia na čsfd normálni a vzdelaní ľudia. Ak áno, tak klobúčik dole, pretože toto dokazuje mentálnu úroveň celého národa, keď to dokáže sledovať jeho celá pätina. Tučných 0%. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Podobné věci nehodnotím a myslím, že v prime-timu TV nemají co dělat, přesto nechápu jednotné hodnocení ODPAD. Udělám tedy vyjímku a ohodnotím průměrně. Je to klasická telenovela, zařadila bych to opravdu do samostatné kategorie. Telenovely jsou celkově příšerné, s absurdními zápletkami, kdy jim stupidní řešení, co by, kdyby....., vydrží nejméně na dva díly. Ale mezi telenovelami, z kterých jsem nějaký ten díl viděla (víc jak 10 dílů), je tato docela povedená. Zacpeme-li si uši při občas příšerných tureckých melodiích a zaposloucháme-li se do klasiky, složené pro Šeherezádu, přetáčíme-li v ukecaných částech, tak tento produkt není tak tragický. V žánru telenovel, průměr, v žánru současných seriálů se to měřit nedá. Každopádně, babičce to rozmlouvat nebudu, nenapadá mě žádný jiný současný seriál, kde by šlo jen o lásku. Z takového Dextera by jí asi kleplo. Já zase nebudu omdlévat při každém zpomaleném pohledu na zoufalý výraz Onura. Každý máme své. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Stoosemdesiat dielna turecká telenovela. Absolutný hnoj jak po obsahovej, tak po technickej stránke. Nedá sa na to pozerať. Idiotsky naivný, romantický príbeh a príšerné herecké výkony. Úplne dno. Lenže je tu ešte jeden omnoho nebezpečnejší aspekt, než len to, že je to ukážková filmárska sračka. Je to maskovaná propagácia arabského spôsobu myslenia, ktorá má touto formou oslabiť už aj tak slabú úctu Európanov ku svojej vlastnej kultúre. Súhlasím s uznávanou slovenskou herečkou Zdenou Studenkou, ktorá sa na margo tohto seriálu vyjadrila slovami: "Neviem, či si niekto uvedomuje, že aj takto si púšťame moslimský svet do svojich domácností." Ja si to uvedomujem a aj preto tento titul označujem ako nechutný, arabácky odpad! ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo z nej som videl, prakticky ak to sledovali niektorí členovia mojej rodiny nedalo sa tomu vyhnúť. Ťažko sa to však rozdýchavalo, keďže som navyknutí na dobrú kinematografiu, niečo čo je úplne mimo mojich hodnôt, keby to aspoň malo normálny dej, dialógy malo, ale ani to. Pripadalo mi to, že to nemá konca. To, že mainstreamové médium (Markíza) si to dá do hlavného vysielacieho času na skoro celý pracovný týždeň spôsobilo, že som si dosť odvykol od nej, však zarábali na naivite. Moslimská propaganda v tom filme bežala už od prvého dielu, keď mali ísť niečo stavať do Sarajeva, potom niečo s Kazachstanom, Marokom..., ale čo budem hovoriť, nedostatkov by som mohol hovoriť na niekoľko strán A4, úbohosť najhrubšieho zrna, ak ste to niekto nevideli, ani nepozerajte a vyhnite sa tomu. Mohli by to nazvať aj 1000 a 1 rozchodov Onura a Šeherezády a najsmutnejšie je, že občania našej jednej menšiny si po nich pomenovávali deti ako to bolo v minulosti so Sandokanom, či Kevinom zo Sám Doma. Prosil by som všetkých aspoň trocha normálnych ľudí, ušetrite nás do budúcna takýchto vecí! 1000 a 1 blbosť! ()

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, viděla jsem celej jeden díl, takže žádný hodnocení jen podle výrazu "telenovela." A dávat tomu odpad, to už se mi navíc zdá trochu jako klišé (kdo by to byl čekal, že?), proto by tu pro telenovely mělo bejt speciální hodnocení odpadů: odpad 1, odpad 2, odpad 3, odpad 4 a žumpa. V tom případě bych se nebála jít klidně do odpadu 2. Tohle je totiž taková magořina a bizarní pitomost, až to snad může i bavit. Osudová "orientální" brnkací hudba hraje i ve scéně tankování benzínu, takže všechno má takovej fatální nádech, lidi se chovaj jak po sfetování lehčíma drogama, zlý tchýně jako by z oka vypadly Bohdalce z Nesmrtelný tety, hlavní hrdina je nemluvnej tupec a jeho vyvolená nejhodnější člověk pod sluncem, něco jako Panna Marie, ale lepší a hezčí. Holt telenovela po turecku, další z nekonečný řady dementních seriálů, který tolik miluje náš národ. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)
  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)
  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)

Reklama

Reklama