Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

MikaelSVK odpad!

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nehnevajú starší príslušníci mojej rodiny a ostatní fanúšikovia, že som ich srdcovku vyhodil do koša, ale toto je fakt sila. Videl som dokopy možno hodinu z celej nekonečnej série, aj to iba z toho dôvodu, že sa to v utorky a stredy prelína s Ligou Majstrov, ale neviem ako sa k tomu slušne a cielene vyjadriť... :'-o ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Tak tedy dobře. V rámci objektivity jsem si na internetu pustil nejnovější díl a první tři. Nejprve pozitiva. Není to tak zlé, aby si to zasloužilo rovnou odpad. Na Onura se dá dívat. Myslím to tak, že mu věřím, co dělá. Na rozdíl od ostatních postav, které mají dialogy doopravdy debilní, u něj tento pocit nemám (navíc jedná jako "muž" - což není možné vnímat jinak, než pozitivně). Je třeba říci, že první díly dialogy tak strašné nejsou (pravděpodobně, že bylo o čem hovořit), aktuální díl se však po většinu času nedal poslouchat. Pokud navíc nejsou na plátně Onur a Šehrezáda, hlásím se hrdě k těm, kdo toto značují za výplach žaludku, lobotomii mozku (nebo lobotomii žaludku). Přítomnost Onura na plátně (v symbióze se Šehrezádou) však zvedá mé hodnocení o jednu hvězdičku (a zcela upřímně, chvíli jsem uvažoval i nad dvěma hvězdičkami - vše okolo nich je však příliš hrozné na to, abych je dal). Chemie mezi nimi je funkční (asi proto, že jsou v reálu manželé) a film získává určitý náboj, díky kterému je možné sledování filmu přežít (a rozumět faktu, že to někomu může v hlavě chvíli zůstat). Negativa. Doopravdy debilní dialogy, časté nelogické jednání postav (natolik, že by jim člověk nejraději jednu vrazil), neuvěřitelně statická kamera (fixní pohled z dálky, fixní pohled na tváře, fixní pohled z dálky, atd.), absolutně odpadový scénář (a režie) a klišovité, až to mlátí dveřma. Během sledování prvních tří epizod dorazila dcera (12 let) a dívala se se mnou (cituji: "Nemůžu uvěřit, že se na to koukáme."), když děj došel k momentu, že Šehrezáda dojde k Onurovi za účelem získání peněz a on ji začne svlékat, váleli jsme se smíchy na podlaze. Tak mizerně natočenou milostnou scénu jsem v posledních letech neviděl (ani dcera neviděla). Po jejím shlédnutí jsme jednohlasně usoudili, že další sledování nemá smysl a jdeme do kina. ■ Spolužáci mé dcery se prý všichni shodli na tom, že toto je kravina. Pro budoucnost naší země je fajn, že mají tento názor. ■ P.S. Když jsem přečetl tento komentář své dceři, začala mě přesvědčovat, abych vyhodil pasáž, ve které píšu, že jsem přemýšlel nad dvěma hvězdičkami. Prý mě ostatní budou mít za totálního idiota :). ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

http://tn.nova.cz/zpravy/film/tisic-a-jedna-noc-serial-ktery-nadchl-miliony-divaku.html První díl vás vtáhne do životů krásné architektky Šeherezády a chladného podnikatele Onura. Strhující příběh plný nečekaných zvratů, vypjatých situací, romantiky, lásky a vášně jistě zaujme i českého diváka, který se tak přidá k řadě fanoušků seriálu po celém světě. Formát si získal oblibu v Bulharsku, Chorvatsku či Řecku a od ledna 2011 také na Slovensku. Nova opět nelhala. Sakra lidi, hodnotíte už po 5-10 minutách sledování, někteří dokonce vteřinách a někteří dají odpad jen když vidí v tv reklamu, aniž by shlédli byť jen jedinný díl.. První telenovela na kterou se ze zvědavosti kvůli takovému humbuku musím podívat i když tenhle žánr není nic pro mne..Rozhodně budu sledovat dále a zjišťuji, že se na další díly docela těším. Mrzí mne, že Nova kvůli nezájmu diváků přesunula večerní vysílaní dvou částí denně na jednu část odpoledne. Samozřejmě je tam plno špatných dialogů a kýče, přesto se to dá sledovat. ()

Niktorius

všechny recenze uživatele

Dovolím si malý komentář na základě jednoho dílu zkouknutého na YouTubku (se slovenským dabingem): Binbir Gece dějově vychází z klasické jihoamerické telenovelové šablony, avšak obsahuje i některé prvky typické pro audiovizuální tvorbu Blízkého východu a přilehlých oblastí. A tu je právě ten problém. Pro turecký mainstream (podobně jako pro ten indický, arabský, nebo třeba íránský) je určitá míra celkové exaltovanosti typická. Zde ovšem nabývá opravdu extrémních rozměrů a tak se všechno odehrává strašně pomalu, každou chvíli je nám - bez možnosti odmítnout - nabízen detailní pohled na přeafektované grimasy zuřivě přehrávajících herců a i když jedna z postav třeba jen vchází do dveří, tak do toho hříme ultradramatická hudba, jako by se právě hroutily hradby Konstantinopole. Nedivím se, že český divák má problém tohle skousnout. _______________ Zdejší záplavu odpadů ale i tak vnímám jako z velké části demonstrativní a jsem přesvědčený, že kdyby se seriál bez hřmotné publicity objevil v nějakém nenápadném vysílacím čase, neměl by o nic horší hodnocení, nežli třeba Ošklivka Betty, nebo naše domácí Růžovka._______________ V Turecku je k dispozici pro nás neuvěřitelných 181 televizních kanálů a telenovely jako je tato vznikají jednoduše za účelem vyplnit vysílací čas něčím (výrobně i "umělecky") nenáročným, co není potřeba sledovat kontinuálně, aby divákovi neutekl děj. Že z toho Nova - nadržená z úspěchu seriálu v balkánských zemích a u slovenských sousedů - udělala událost roku, která si zaslouží prominentní místo v prime timu, to už je věc druhá... ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na 30 minut tohoto klenotu a pokud to není parodie na telenovelu, tak to fakt nechápu. Když si vzpomenu na telenovely typu Ošklivka Betty, Má tlustá Valentýna, Divoký anděl, tak tam se dočkáme alespoň prsatých jihoamerických koček. Toto je ale hrůza. Co však stojí za odpad už bez znalosti celého vývoje je samotný námět: (že Onur dá prachy chudince Šeherezádě pouze tehdy, když se s ním vyspí...chudinka Šeherezáda nemá na výběr, má nemocného chlapce, tak na to přistoupí a nakonec se do sebe zamilují a vezmou). Už teď se mi podlamují kolena. :-D To snad přece nemůžou tvůrci myslet ani vážně! Dnes nám Turci vnutí takovou kokotinu, aby nám ukázali, jak krásně to tam u nich chodí, zítra vezmeme Turecko do EU a pozítří se můžeme těšit na islámskou Evropu. Fuck it! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)
  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)

Reklama

Reklama