Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, viděla jsem celej jeden díl, takže žádný hodnocení jen podle výrazu "telenovela." A dávat tomu odpad, to už se mi navíc zdá trochu jako klišé (kdo by to byl čekal, že?), proto by tu pro telenovely mělo bejt speciální hodnocení odpadů: odpad 1, odpad 2, odpad 3, odpad 4 a žumpa. V tom případě bych se nebála jít klidně do odpadu 2. Tohle je totiž taková magořina a bizarní pitomost, až to snad může i bavit. Osudová "orientální" brnkací hudba hraje i ve scéně tankování benzínu, takže všechno má takovej fatální nádech, lidi se chovaj jak po sfetování lehčíma drogama, zlý tchýně jako by z oka vypadly Bohdalce z Nesmrtelný tety, hlavní hrdina je nemluvnej tupec a jeho vyvolená nejhodnější člověk pod sluncem, něco jako Panna Marie, ale lepší a hezčí. Holt telenovela po turecku, další z nekonečný řady dementních seriálů, který tolik miluje náš národ. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

http://tn.nova.cz/zpravy/film/tisic-a-jedna-noc-serial-ktery-nadchl-miliony-divaku.html První díl vás vtáhne do životů krásné architektky Šeherezády a chladného podnikatele Onura. Strhující příběh plný nečekaných zvratů, vypjatých situací, romantiky, lásky a vášně jistě zaujme i českého diváka, který se tak přidá k řadě fanoušků seriálu po celém světě. Formát si získal oblibu v Bulharsku, Chorvatsku či Řecku a od ledna 2011 také na Slovensku. Nova opět nelhala. Sakra lidi, hodnotíte už po 5-10 minutách sledování, někteří dokonce vteřinách a někteří dají odpad jen když vidí v tv reklamu, aniž by shlédli byť jen jedinný díl.. První telenovela na kterou se ze zvědavosti kvůli takovému humbuku musím podívat i když tenhle žánr není nic pro mne..Rozhodně budu sledovat dále a zjišťuji, že se na další díly docela těším. Mrzí mne, že Nova kvůli nezájmu diváků přesunula večerní vysílaní dvou částí denně na jednu část odpoledne. Samozřejmě je tam plno špatných dialogů a kýče, přesto se to dá sledovat. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Podobné věci nehodnotím a myslím, že v prime-timu TV nemají co dělat, přesto nechápu jednotné hodnocení ODPAD. Udělám tedy vyjímku a ohodnotím průměrně. Je to klasická telenovela, zařadila bych to opravdu do samostatné kategorie. Telenovely jsou celkově příšerné, s absurdními zápletkami, kdy jim stupidní řešení, co by, kdyby....., vydrží nejméně na dva díly. Ale mezi telenovelami, z kterých jsem nějaký ten díl viděla (víc jak 10 dílů), je tato docela povedená. Zacpeme-li si uši při občas příšerných tureckých melodiích a zaposloucháme-li se do klasiky, složené pro Šeherezádu, přetáčíme-li v ukecaných částech, tak tento produkt není tak tragický. V žánru telenovel, průměr, v žánru současných seriálů se to měřit nedá. Každopádně, babičce to rozmlouvat nebudu, nenapadá mě žádný jiný současný seriál, kde by šlo jen o lásku. Z takového Dextera by jí asi kleplo. Já zase nebudu omdlévat při každém zpomaleném pohledu na zoufalý výraz Onura. Každý máme své. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na 30 minut tohoto klenotu a pokud to není parodie na telenovelu, tak to fakt nechápu. Když si vzpomenu na telenovely typu Ošklivka Betty, Má tlustá Valentýna, Divoký anděl, tak tam se dočkáme alespoň prsatých jihoamerických koček. Toto je ale hrůza. Co však stojí za odpad už bez znalosti celého vývoje je samotný námět: (že Onur dá prachy chudince Šeherezádě pouze tehdy, když se s ním vyspí...chudinka Šeherezáda nemá na výběr, má nemocného chlapce, tak na to přistoupí a nakonec se do sebe zamilují a vezmou). Už teď se mi podlamují kolena. :-D To snad přece nemůžou tvůrci myslet ani vážně! Dnes nám Turci vnutí takovou kokotinu, aby nám ukázali, jak krásně to tam u nich chodí, zítra vezmeme Turecko do EU a pozítří se můžeme těšit na islámskou Evropu. Fuck it! ()

Viktooorka

všechny recenze uživatele

Já vím, že by hodnocení dopadlo stejně, i kdyby všichni ve zdraví dokoukali všech 180 dílů, ale co z toho máte, že tomu seriálu napaříte odpad hned?? Šimrá Vás v podbřišku a v kalhotách? Opovrhuji lidmi, kteří hodnotí film, aniž by ho viděli, nebo podle počátečních několika minut a to samé platí o lidech, kteří hodnotí seriál podle několika dílů, v tomhle případě žádného dílu!! Jednou je to telenovela a ta se převážně rovná (doplň si sám) a to je dostatečný důvod pro odpad, že? Nechápu Vás a upřímně lituji, že se kvůli tomu všichni tak rozčilujete :o) Ale je vlastně příjemné zjistit, kdo všechno je ještě závislý na televizních stanicích ;o) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)

Reklama

Reklama