Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

ABLABLABLA

všechny recenze uživatele

Nehodlám se na tuhle telenovelu ani dívat, tudíž mi nenáleží ji hodnotit. Ovšem malý komentář přiložit můžu:) Popravdě trošku mi přijde, že řada lidí, to tu ani neviděla a přesto dá odpad jen proto, že se jedná o telenovelu a že ji každý pomlouvá. Strašně ráda bych tomu sice ten odpad hodila, ale nehodlám si zničit moje oči na takové blbosti (co já vím, možná by to bylo i na hvězdičku:D), bohatě mi stačily ukázky a 15sekund, co jsem viděla, když jsem mířila do kuchyně pro nějaké jídlo, a bohužel maminky se na to asi rády dívají (popravdě,co vím, tak řada maminek a babiček mých kamarádů se na to dívá). Teď už se díky TV Nova na televizi opravdu dívat nemůžu a jen doufám, že tento program brzy přemístí na sledovací čas, který mu náleží, což je kolem 8-9 ráno. Tímto se loučím s touto telenovelou a doufám, že už o ni nebudu muset nadále stále slýchat. (Zdá se mi to, nebo se to opravdu řeší už úplně všude?) ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto prípade krásne vidno, že v Markíze sa stala hlavným náčelníkom žena. Inak si totiž neviem vysvetliť vysielanie tureckej telenovely v hlavnom vysielacom čase 2x do týždňa. Za toto by si niekto zaslúžil strhnúť prémie, výložky a kožu z tváre... Ale hlavne, že sa v Markíze podlizli vekovej kategórii 60+. ()

Reklama

petaspur odpad!

všechny recenze uživatele

Je to nejlepší turecká telenovela všech dob, ale něco mi u ní chybí. Není to opravdovost úpění jihoamerických krásek, ale původní komentář mého TOP uživatele verbala, který byl (stejně jako mé upozornění na porušování svobody vtipného slova) smazán někým postrádajícím ve své povrchnosti smysl pro humor. Podruhé tedy vracím verbalův skvost do hry: "Stě tu všeci jedna banda cinyckich a bescytnych skurvysynu, co by něpoznali pravu lasku, ani gdyby je třyskla pantokem po čepeni! A co se kurva divim! Partyja zasranych přechytřelych studentiku, kerych zajima enem kaj ožrať pysk a komu vystřikať sandal mi tu budě vykladať cosi o kvalitě!! Vitě o žyvotě hovno, to vam pravim ja! Eště stě robili štajgra na piskovišťu, když ja už sem na čelbě sekal krompačem, aby zvas mohli byť bezruke tlučhuby, co zežrali hovno teho Šalamouna! Cele dni lapitě na tych svojich zasranych fejsbukach, aby stě vjeděli, kdy se kaj ktery vaš vyjebany kumpan pujdě vystrať nebo smažitě jakesy to Volani dutych, misto aby stě zvedli řyť a vy\razili kajsy do přyrody a žyli! A pak se objevi taki fajny, poučny seryjal, plny krasnych i smutnych žyvotnich paradoksu, kery vas može aspoň cosy naučiť a co vy na to? Kurva ODPAD, jeden cyp jak druhi!! Tak ja vam cosi povim: Běšte do řyti! Přeju vam, aby ty vaše klumpry s vindousama chitli z tych internetu jakysi ten nejhnusnějši virovy sajrajt, až jich budětě museť hodiť do kontejnera! To vam pak budě moja milovana Nova dobra, co?? Eště budětě vděčni za to, že si možetě otevřiť lahvač a poplakať u kvalitňyho a moudreho přyběhu!" ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Že mi už úplne preplo som zistil veľmi dávno a k dispozícii bolo aj mnoho jasných indikátorov, napr. vtedy, keď som – takmer 2 roky pozeral 350 častí megahitu Dallas, mesiac pozeral 130 častí Dukes, 4x za 13 hodín dával jeden a ten istý film, či pred pár mesiacmi opäť raz kolumbijsky epos Skrytá vášeň. Koláčik toho celého si ale asi berie skôr tento počin, 90-epizódna rýdza, nefalšovaná turecká telenovela presne s tým všetkým, čo si človek vybaví ako prvé pod pojmom "telenovela," dosť tak na hrane s tým, čo si človek ako prvé vybaví pod pojmom "telenovela od Telemunda." Telenovela, ktorú keď Narkóza pacla do vysielania počas roka 2011, o hodný kus v nasledovných mesiacoch narástol počet novorodencov s prízvučnými tureckými menami Šeherezáda & Onur. Nezmazateľná stopa...ktorej finále sledovalo len na Slovensku astronomických 1,059,000 divákov. Binbir Gece vo svojej podstate ani nie je absolútne dno a žumpa. Nejak chovám pocit, že sa seroš stal obeťou svojho vlastného úspechu a svojej gigantickej popularity. Od titulu 23. najhoršieho seriálu všetkých čias má ďaleko (5,3 z IMDb pasuje viac). Nebudem ale tvrdiť, že hudobný podmaz nie je ten najhnusnejší, najfujkovejší a najhoršie využívaný, aký som kedy počul. Mimo niekoľkých pôvabných tureckých dám je ufrflaný Burhan a jeho vždy urevaná manželka Nadide nekompromisným highlightom všetkého. Žral som ich ako 14-15-ročný a žeriem ich stále... A vlastne aj ten debilný príbeh. Príbeh o tom, ako mizogýn zaplatil $150,000 za jednu noc so svojou zamestnankyňou, len aby potom na opačné pohlavie zmenil názor a eventuálne sa do nej zamiloval. No krásne, nie? <3 "Polievka?! Tú si môžeš dať so svojim synom, s tým ťuťmákom!" (S1 24.11.2022-16.1.2023) (S2 16.1.2023-4.2.2023) (S3 4.2.2023-5.3.2023) ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Bouchy a duklák ve svých komentářích vystihli podstatu, jak přistupujeme k netradičním věcem. Zatím jsem neviděl, ale už si o tom šuškají lidi i ve frontě na poště (kvůli tureckému způsobu života se na příběh asi dívat nebudu). Přes zeď jsme zaslechl hudební doprovod a ten ja skutečně didakticky využitelný. Melodie jsem se málem lekl a až budu chtít vysvětlit, co je to patos a tklivost, pak doporučím. Zeď se pod tíhou patosu a tklivosti totiž málem zbořila a já jsem nedopatřením málem viděl kousek telenovely:-) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)
  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)

Reklama

Reklama