Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Petfruf

všechny recenze uživatele

Večera jsem si to pustila při čtení a za chvilku jsem článek odložila, protože jsem konsternovaně zírala na tuhle BOMBU, co oslovuje diváky všude možně. Nic nového pod sluncem - ve všech směrech, akorát se člověk pozastaví nad tím, že si staří manžele vykají, ale to je asi tak všechno, co se dá zmínit. Zlatý Divoký anděl, ten měl aspoň špetku vtipu a nebyl tak statický a občas i vtipný. Tohle je věc, která i v žánru telenovel, má nižší kvalitu (předpokládám), ale cílovou skupinu si to najde a mě se bude snadněji rozhodovat, co si pusím k večernímu čištění zubů :D ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díly 1.- 4. (v nejlepším se má přestat). Lahůdka pro cyniky: ty báječné dramatické střihy, divoký modrý turecký pohled Mr. Onura Darcyho, exotické konstelace v rodině ("To je moje žena, ta slouží jenom mě, ať ti jídlo přinese ta tvá..."), neskutečná scéna, ve které citově rozervaná hrdinka s výrazem Antigony a kajalem podbarvenýma očima kráčí ulicemi Istanbulu a vláčí za sebou po zemi šátek... A ta hudba je prostě boží! Palec nahoru pro statečného uživatele "bouchy" :o) Taky vylepšuju skóre a za pobavení dávám Šeherezádě 3 hvězdy. ()

Reklama

genetique odpad!

všechny recenze uživatele

Ja by som rád vedel, že kde sú teraz všetci tí ľudia čo to pozerajú a ospevujú. Tak sa teraz neostýchajte a capnite sem päť hviezd! Alebo sú potom všetci užívatelia na čsfd normálni a vzdelaní ľudia. Ak áno, tak klobúčik dole, pretože toto dokazuje mentálnu úroveň celého národa, keď to dokáže sledovať jeho celá pätina. Tučných 0%. ()

Deimos

všechny recenze uživatele

Většinou chodím spát pozdě v noci, ale včera jsem ke svému štěstí tuhle Nováckou televizní perlu zaspal. Ze zvědavosti jsem mrknul na vaše hodnocení a jsem za to rád. Hodnotit pochopitelně nebudu a ani nemám nic proti telenovelám, prostě na ně nekoukám, vážím si svého času. Možná, že to nakonec nemůže být přeci tak špatné, Vždyť Nova nám ve večerních televizních zprávách tvrdí jaká je to událost a osobně nepochybuji o tom, že to bude mít velkou sledovanost. Pro naše obyvatelstvo ve věku 35-75 let je pravidlem sednout večer kolem osmé k televizi a koukat a je jedno co tam dávají. Jen škoda, že tito uživatelé nejsou na ČSFD, protože by zajisté hodnocení šlo prudce nahoru. Doufám, že se tohle Nově nezaplatí, jen si spočítejte kolik místo toho mohlo být krásných filmů... ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zaslechl, že Nova chystá něco nového, výborného do PrimeTime (index očekávání/hodnocení 70%). Evropa po tom blázní (65%), hlavně na Slovensku jsou z toho paf a podtrhnuto to bylo rozhovory na kameru (55%). A co že to bude? Turecká (50%) telenovela (30%), která má JEN! nějakých 180 dílů (35% = snad to rychle odvysílají a bude klid). Hlavní zápletkou je, že hlavní hrdince umírá manžel (30%) a ona zůstává sama, chuděra jedna nadějná architektka krásná modelka na tamní poměry (stále 30%) se svým malým synem (stále 30%), který má ale leukémii (15%) a ona musí sehnat peníze (17%). Šancí pro ni je její šéf a zaměstnavatel, který jí chce peníze dát/půjčit za to, že se s ním vyspí (15%), což ona hrdě odmítá. ~~~ Viděl jsem úryvky prvních dvou dílů, jak jsem chodil z pokoje do kuchyně a zpět. Byl jsem svědkem skvělých hereckých výkonů (10%), brilantních duši i srdcervoucích dialogů (5%) a až esotericky úchvatné hudby, která je černým koněm při vyhlašování cen za nejméně vkusný a nejvíce se nehodící hudební doprovod k čemukoliv od telenovely po záběry spálené topinky (1%). ~~~ Jiný kraj, jiný mrav. V Turecku jsou z toho možná na větvi, tady jsme ale trochu jinde, geograficky i smýšlením a v drtivé většině případů i vkusem. Skutečně věřím, že Nova, ano TA Nova, co i ze zpráv udělala srdceryvnou ubohost, si dělá jen srandu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)
  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)

Reklama

Reklama