Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Phobia

všechny recenze uživatele

Včera při přepínání čumibedny se mi to mihlo před očima a vědoma si zdejších nadšených ohlasů, chvíli jsem na (v) kanále zaparkovala: dva kožení, nesympatičtí ksichti sedí u stolu a vedou toporný dialog o fekálii, do toho burácí dramatická hudba. Celých nekonečných 10 sekund čekám, kdy konečně naběhne na scénu ten masový vrah s motorovou pilou... pak ztrácím trpělivost a zachraňuji si příčetnost úprkem na "Jmenuji se Earl". Mám stěží odolatelnou chuť být solidární a ten odpad sem hvízdnout taky, čistě jako výraz mého odporu k sračkonovelám. Ale 10 vteřin je na férové zhodnocení fakt málo a víc času ze svého života tomuhle tureckému hlenu nemíním věnovat. ()

SaNcHeZ_cz odpad!

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se svážet na módní vlně kopání do Turecké verze Esmeraldy a marketingových rozhodnutí televize Nova. Problém ovšem je, že jsem v zájmu veřejného přehledu shlédl necelé dvě epizody tohoto fenoménu. Toť jako ospravedlnění mé lehce subjektivní kritiky. Dle mého názoru by tomuto materiálu neprospěla ani akvizice Michaela Baye. Rozvleklé, stupidní, infantilní nezajímavé a těžce ubíjející televizní turecké varité, které dává vzpomenout na kvality kolumbijského hlavního televizního vývozu. Umístění tohoto pořadu spolu s Ordinací několikrát do týdne a zrušení několika relativně solidních pořadů považuji buď za cílenou satiru nebo snahu zničit poslední zbytky sledovanosti jiných cílových skupin. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díly 1.- 4. (v nejlepším se má přestat). Lahůdka pro cyniky: ty báječné dramatické střihy, divoký modrý turecký pohled Mr. Onura Darcyho, exotické konstelace v rodině ("To je moje žena, ta slouží jenom mě, ať ti jídlo přinese ta tvá..."), neskutečná scéna, ve které citově rozervaná hrdinka s výrazem Antigony a kajalem podbarvenýma očima kráčí ulicemi Istanbulu a vláčí za sebou po zemi šátek... A ta hudba je prostě boží! Palec nahoru pro statečného uživatele "bouchy" :o) Taky vylepšuju skóre a za pobavení dávám Šeherezádě 3 hvězdy. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo z nej som videl, prakticky ak to sledovali niektorí členovia mojej rodiny nedalo sa tomu vyhnúť. Ťažko sa to však rozdýchavalo, keďže som navyknutí na dobrú kinematografiu, niečo čo je úplne mimo mojich hodnôt, keby to aspoň malo normálny dej, dialógy malo, ale ani to. Pripadalo mi to, že to nemá konca. To, že mainstreamové médium (Markíza) si to dá do hlavného vysielacieho času na skoro celý pracovný týždeň spôsobilo, že som si dosť odvykol od nej, však zarábali na naivite. Moslimská propaganda v tom filme bežala už od prvého dielu, keď mali ísť niečo stavať do Sarajeva, potom niečo s Kazachstanom, Marokom..., ale čo budem hovoriť, nedostatkov by som mohol hovoriť na niekoľko strán A4, úbohosť najhrubšieho zrna, ak ste to niekto nevideli, ani nepozerajte a vyhnite sa tomu. Mohli by to nazvať aj 1000 a 1 rozchodov Onura a Šeherezády a najsmutnejšie je, že občania našej jednej menšiny si po nich pomenovávali deti ako to bolo v minulosti so Sandokanom, či Kevinom zo Sám Doma. Prosil by som všetkých aspoň trocha normálnych ľudí, ušetrite nás do budúcna takýchto vecí! 1000 a 1 blbosť! ()

petaspur odpad!

všechny recenze uživatele

Je to nejlepší turecká telenovela všech dob, ale něco mi u ní chybí. Není to opravdovost úpění jihoamerických krásek, ale původní komentář mého TOP uživatele verbala, který byl (stejně jako mé upozornění na porušování svobody vtipného slova) smazán někým postrádajícím ve své povrchnosti smysl pro humor. Podruhé tedy vracím verbalův skvost do hry: "Stě tu všeci jedna banda cinyckich a bescytnych skurvysynu, co by něpoznali pravu lasku, ani gdyby je třyskla pantokem po čepeni! A co se kurva divim! Partyja zasranych přechytřelych studentiku, kerych zajima enem kaj ožrať pysk a komu vystřikať sandal mi tu budě vykladať cosi o kvalitě!! Vitě o žyvotě hovno, to vam pravim ja! Eště stě robili štajgra na piskovišťu, když ja už sem na čelbě sekal krompačem, aby zvas mohli byť bezruke tlučhuby, co zežrali hovno teho Šalamouna! Cele dni lapitě na tych svojich zasranych fejsbukach, aby stě vjeděli, kdy se kaj ktery vaš vyjebany kumpan pujdě vystrať nebo smažitě jakesy to Volani dutych, misto aby stě zvedli řyť a vy\razili kajsy do přyrody a žyli! A pak se objevi taki fajny, poučny seryjal, plny krasnych i smutnych žyvotnich paradoksu, kery vas može aspoň cosy naučiť a co vy na to? Kurva ODPAD, jeden cyp jak druhi!! Tak ja vam cosi povim: Běšte do řyti! Přeju vam, aby ty vaše klumpry s vindousama chitli z tych internetu jakysi ten nejhnusnějši virovy sajrajt, až jich budětě museť hodiť do kontejnera! To vam pak budě moja milovana Nova dobra, co?? Eště budětě vděčni za to, že si možetě otevřiť lahvač a poplakať u kvalitňyho a moudreho přyběhu!" ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Hlavní hrdinovia Bergüzar Korel (Šeherezáda) a Halit Ergenç (Onur) boli vďaka obrovskej obľube aj na Slovensku počas príležitosti Dňa otvorených dverí v TV Markíza. (tommy187)
  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)

Reklama

Reklama