Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na 30 minut tohoto klenotu a pokud to není parodie na telenovelu, tak to fakt nechápu. Když si vzpomenu na telenovely typu Ošklivka Betty, Má tlustá Valentýna, Divoký anděl, tak tam se dočkáme alespoň prsatých jihoamerických koček. Toto je ale hrůza. Co však stojí za odpad už bez znalosti celého vývoje je samotný námět: (že Onur dá prachy chudince Šeherezádě pouze tehdy, když se s ním vyspí...chudinka Šeherezáda nemá na výběr, má nemocného chlapce, tak na to přistoupí a nakonec se do sebe zamilují a vezmou). Už teď se mi podlamují kolena. :-D To snad přece nemůžou tvůrci myslet ani vážně! Dnes nám Turci vnutí takovou kokotinu, aby nám ukázali, jak krásně to tam u nich chodí, zítra vezmeme Turecko do EU a pozítří se můžeme těšit na islámskou Evropu. Fuck it! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu mám zvláštní pocit. Kladný i zároveň záporný. Velmi je mi sympatický majitel společnosti. Líbí se mi jeho vystupování a též "kamenný" úsměv:-) Šeherezáda mě připomíná lehce Mahulenu Bočanovou:-) Není to dokonce ona?:-) "Miluju" lidi, kteří když uvidí žánr telenovela, tak ji hned "hází do odpadu":-) Kolik jste viděly dílů? Tuto telenovelu řadím mezi ty lepší. Hodnotím dvěma hvězdami a to hlavně díky skvělé hudbě. ()

Reklama

mchnk odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby moje babička uměla používat internet, hodnotila by plnym počtem to je jasný. Jelikož net nemá tak jsem to ohodnotil za ní. Ubohá, stupidní, kravina, kterou můžou dávat jen na Nově a na Markíze. Jako myslet si, že takovýhle přitroublý, stupidní, klasicky dementně nadabovaný, nesmyslný příběh přitáhne masivní počet lidí...nevim ta Nova to budou amatéři i za dalších 20let. anebo zkoušej co se dá, tak jako tak, dělaj z českýho diváka blbce. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo z nej som videl, prakticky ak to sledovali niektorí členovia mojej rodiny nedalo sa tomu vyhnúť. Ťažko sa to však rozdýchavalo, keďže som navyknutí na dobrú kinematografiu, niečo čo je úplne mimo mojich hodnôt, keby to aspoň malo normálny dej, dialógy malo, ale ani to. Pripadalo mi to, že to nemá konca. To, že mainstreamové médium (Markíza) si to dá do hlavného vysielacieho času na skoro celý pracovný týždeň spôsobilo, že som si dosť odvykol od nej, však zarábali na naivite. Moslimská propaganda v tom filme bežala už od prvého dielu, keď mali ísť niečo stavať do Sarajeva, potom niečo s Kazachstanom, Marokom..., ale čo budem hovoriť, nedostatkov by som mohol hovoriť na niekoľko strán A4, úbohosť najhrubšieho zrna, ak ste to niekto nevideli, ani nepozerajte a vyhnite sa tomu. Mohli by to nazvať aj 1000 a 1 rozchodov Onura a Šeherezády a najsmutnejšie je, že občania našej jednej menšiny si po nich pomenovávali deti ako to bolo v minulosti so Sandokanom, či Kevinom zo Sám Doma. Prosil by som všetkých aspoň trocha normálnych ľudí, ušetrite nás do budúcna takýchto vecí! 1000 a 1 blbosť! ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Včera při přepínání čumibedny se mi to mihlo před očima a vědoma si zdejších nadšených ohlasů, chvíli jsem na (v) kanále zaparkovala: dva kožení, nesympatičtí ksichti sedí u stolu a vedou toporný dialog o fekálii, do toho burácí dramatická hudba. Celých nekonečných 10 sekund čekám, kdy konečně naběhne na scénu ten masový vrah s motorovou pilou... pak ztrácím trpělivost a zachraňuji si příčetnost úprkem na "Jmenuji se Earl". Mám stěží odolatelnou chuť být solidární a ten odpad sem hvízdnout taky, čistě jako výraz mého odporu k sračkonovelám. Ale 10 vteřin je na férové zhodnocení fakt málo a víc času ze svého života tomuhle tureckému hlenu nemíním věnovat. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Onurův (Halit Ergenç) kůň se jmenuje Šah Šahriár, tedy stejně jako král z díla "Pohádky tisíce a jedné noci". (fiLLthe3DD)
  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)
  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)

Reklama

Reklama