Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

MikaelSVK odpad!

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nehnevajú starší príslušníci mojej rodiny a ostatní fanúšikovia, že som ich srdcovku vyhodil do koša, ale toto je fakt sila. Videl som dokopy možno hodinu z celej nekonečnej série, aj to iba z toho dôvodu, že sa to v utorky a stredy prelína s Ligou Majstrov, ale neviem ako sa k tomu slušne a cielene vyjadriť... :'-o ()

Niktorius

všechny recenze uživatele

Dovolím si malý komentář na základě jednoho dílu zkouknutého na YouTubku (se slovenským dabingem): Binbir Gece dějově vychází z klasické jihoamerické telenovelové šablony, avšak obsahuje i některé prvky typické pro audiovizuální tvorbu Blízkého východu a přilehlých oblastí. A tu je právě ten problém. Pro turecký mainstream (podobně jako pro ten indický, arabský, nebo třeba íránský) je určitá míra celkové exaltovanosti typická. Zde ovšem nabývá opravdu extrémních rozměrů a tak se všechno odehrává strašně pomalu, každou chvíli je nám - bez možnosti odmítnout - nabízen detailní pohled na přeafektované grimasy zuřivě přehrávajících herců a i když jedna z postav třeba jen vchází do dveří, tak do toho hříme ultradramatická hudba, jako by se právě hroutily hradby Konstantinopole. Nedivím se, že český divák má problém tohle skousnout. _______________ Zdejší záplavu odpadů ale i tak vnímám jako z velké části demonstrativní a jsem přesvědčený, že kdyby se seriál bez hřmotné publicity objevil v nějakém nenápadném vysílacím čase, neměl by o nic horší hodnocení, nežli třeba Ošklivka Betty, nebo naše domácí Růžovka._______________ V Turecku je k dispozici pro nás neuvěřitelných 181 televizních kanálů a telenovely jako je tato vznikají jednoduše za účelem vyplnit vysílací čas něčím (výrobně i "umělecky") nenáročným, co není potřeba sledovat kontinuálně, aby divákovi neutekl děj. Že z toho Nova - nadržená z úspěchu seriálu v balkánských zemích a u slovenských sousedů - udělala událost roku, která si zaslouží prominentní místo v prime timu, to už je věc druhá... ()

Reklama

burina

všechny recenze uživatele

Mám jednu radu pre tých, ktorí túto telenovelu neznášajú a kydajú na ňu: Nepozerajte to! Vyhodte televízor von oknom, prepnite na Kleopatru z Turca alebo Ordináciu. Je mi to jedno, len prosím, dajte nám ostatným pokoj. Celkovo ma ten rozruch prekvapuje, akoby sme neboli zvyknutí, že nám naše televízie ponúkajú debilné seriály už roky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se. Vážně mě to pobavilo. Bože tak originální jména jsem ještě nikde neslyšel. Střih tu nestojí za nic. Gradace je tady použitá tak jak jsem to neviděl ani v těch našich blbostech. Natahují a natahují až vyšumí. Můj výraz překvapení a pobavení za těch dvacet minut sledování stál. Proto ta jedna. Vidět to víckrát... kdo ví? Možná bych rozmlátil televizi. ()

Viktooorka

všechny recenze uživatele

Já vím, že by hodnocení dopadlo stejně, i kdyby všichni ve zdraví dokoukali všech 180 dílů, ale co z toho máte, že tomu seriálu napaříte odpad hned?? Šimrá Vás v podbřišku a v kalhotách? Opovrhuji lidmi, kteří hodnotí film, aniž by ho viděli, nebo podle počátečních několika minut a to samé platí o lidech, kteří hodnotí seriál podle několika dílů, v tomhle případě žádného dílu!! Jednou je to telenovela a ta se převážně rovná (doplň si sám) a to je dostatečný důvod pro odpad, že? Nechápu Vás a upřímně lituji, že se kvůli tomu všichni tak rozčilujete :o) Ale je vlastně příjemné zjistit, kdo všechno je ještě závislý na televizních stanicích ;o) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Bergüzar Korel a Halit Ergenç jsou ve skutečném životě manželé. Seznámili se ještě před natáčením seriálu. V roce 2009 se vzali a mají syna. (Lex Luthor)

Reklama

Reklama