Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Handle odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem schopnej překousnout i ty největší slátaniny typu Ordinace a byl jsem smířenej, že nic zoufalšího už vlastně ani nelze vysílat. Tento skvost se tomu ale suprově vyrovnal. Telenovela v roce 2011 v hlavním vysílacím čase, jak za dob Esmeraldy? A já, bláhovej si myslel, že je to nějakej vtip. Naprosto absurdní, ale pojďme už hodnotit. Telenovela je to přesně jak má být - hodná, nevinná Šeherezáda, která má typický problém (když není něco hlavní postavě, tak jejím nejbližším), debilní zápletka, herecké výkony se nevidí ani z vlaku, tupé dialogy, typická telenovelská "mrcha", typická telenovelská "hudba", rádoby dojemné a srdceryvné scény. Až se do žánru připíše "Komedie", dám tomu 2*, ale jako to, co to má být, nemůžu jinak. Nu, což! :)) Mně je to docela fuk, jen lituji lidi, který se koukaj jen na to, co jim TV program nabízí, i když věřím, že si to stejně svý diváky najde i dobrovolně (ale že by to lámalo rekordy, to doufám, že snad ne)... PS. Kolikrát v jednom díle brečí, to snad ani nejde spočítat! // Ha ha, takže Nova nám už ten svůj hit, který dobyl Evropu přesunula na 17.30 hod., to byl asi už vážně hodně velkej přešlap. ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Niečo z nej som videl, prakticky ak to sledovali niektorí členovia mojej rodiny nedalo sa tomu vyhnúť. Ťažko sa to však rozdýchavalo, keďže som navyknutí na dobrú kinematografiu, niečo čo je úplne mimo mojich hodnôt, keby to aspoň malo normálny dej, dialógy malo, ale ani to. Pripadalo mi to, že to nemá konca. To, že mainstreamové médium (Markíza) si to dá do hlavného vysielacieho času na skoro celý pracovný týždeň spôsobilo, že som si dosť odvykol od nej, však zarábali na naivite. Moslimská propaganda v tom filme bežala už od prvého dielu, keď mali ísť niečo stavať do Sarajeva, potom niečo s Kazachstanom, Marokom..., ale čo budem hovoriť, nedostatkov by som mohol hovoriť na niekoľko strán A4, úbohosť najhrubšieho zrna, ak ste to niekto nevideli, ani nepozerajte a vyhnite sa tomu. Mohli by to nazvať aj 1000 a 1 rozchodov Onura a Šeherezády a najsmutnejšie je, že občania našej jednej menšiny si po nich pomenovávali deti ako to bolo v minulosti so Sandokanom, či Kevinom zo Sám Doma. Prosil by som všetkých aspoň trocha normálnych ľudí, ušetrite nás do budúcna takýchto vecí! 1000 a 1 blbosť! ()

Reklama

triatlet

všechny recenze uživatele

Bouchy a duklák ve svých komentářích vystihli podstatu, jak přistupujeme k netradičním věcem. Zatím jsem neviděl, ale už si o tom šuškají lidi i ve frontě na poště (kvůli tureckému způsobu života se na příběh asi dívat nebudu). Přes zeď jsme zaslechl hudební doprovod a ten ja skutečně didakticky využitelný. Melodie jsem se málem lekl a až budu chtít vysvětlit, co je to patos a tklivost, pak doporučím. Zeď se pod tíhou patosu a tklivosti totiž málem zbořila a já jsem nedopatřením málem viděl kousek telenovely:-) ()

Easykk odpad!

všechny recenze uživatele

Bouchněte šáňo, je konec. Mimochodem, na to, že to skoro (poslední díl ještě nedávali) skončilo před třemi dny a už to mělo přes sedm tisíc hodnocení je vidět, jak jste na to koukali fšichni. Já to bohužel občas viděl, dohromady asi dvacet dílů a i tak to bylo na mě moc. Ale zase si připadnu v právu napsat k tomu komentář: Takže: Byla to fuckt ta nejnehoráznější a nejotravnější pitomost, jakou jsem měl to pohoršení sledovat - panebože, vždyť tam hrála nervydrásající hudba i když si Sežerzáda mazala kebab a to teda potěš koště. A nebo když jednou leželi v posteli a ona se ptala jestli bude dlouho v práci, tak najednou zazněla taková kakofonie zvuků, že mi i ten ghůl pod postelí omdlel hrůzou. Tak jako tak to už nikdy nechci vidět, natož slyšet. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Třeba lituji dabérů, že to museli nadabovat a to tam jsou ke slyšení špičkový dabéři. Sedět ve studiu a dabovat tuhle hrůzu je fakt za trest. Já bych ten seriál vzal, hodil na hromadu a zapálil jako vatru. Soudný člověk tohle nemůže sledovat. Viděl jsem jen útržky, ale i to stačilo. Film je vyhodnocen jen jako 17 nejhorší seriál, ale já jsem neviděl nic horšího než je tohle. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Köfte - v seriálu oblíbené jídlo - jsou turecké masové kuličky, podobné jako naše karbanátky. (tyna97)
  • Hlavní hrdinovia Bergüzar Korel (Šeherezáda) a Halit Ergenç (Onur) boli vďaka obrovskej obľube aj na Slovensku počas príležitosti Dňa otvorených dverí v TV Markíza. (tommy187)
  • Bergüzar Korel a Halit Ergenç jsou ve skutečném životě manželé. Seznámili se ještě před natáčením seriálu. V roce 2009 se vzali a mají syna. (Lex Luthor)

Reklama

Reklama