Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se vymyká evropské mentalitě. Dějově limonáda, dialogy "furt dokolečka dokola" a umělecké zpracování veškeré žádné. Nechci dát "odpad", protože je mnoho žen v mém okolí, kterým se to líbí. Nesnáším, když chlap brečí a tam brečí furt někdo. Viděla jsem první 3 díly v naději, že se to rozhejbá, pak 64 díl a ono nic a naposledy 92 díl a ono furt na jednom místě. Takže slátanina pod můj vkus. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Třeba lituji dabérů, že to museli nadabovat a to tam jsou ke slyšení špičkový dabéři. Sedět ve studiu a dabovat tuhle hrůzu je fakt za trest. Já bych ten seriál vzal, hodil na hromadu a zapálil jako vatru. Soudný člověk tohle nemůže sledovat. Viděl jsem jen útržky, ale i to stačilo. Film je vyhodnocen jen jako 17 nejhorší seriál, ale já jsem neviděl nic horšího než je tohle. ()

Reklama

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díly 1.- 4. (v nejlepším se má přestat). Lahůdka pro cyniky: ty báječné dramatické střihy, divoký modrý turecký pohled Mr. Onura Darcyho, exotické konstelace v rodině ("To je moje žena, ta slouží jenom mě, ať ti jídlo přinese ta tvá..."), neskutečná scéna, ve které citově rozervaná hrdinka s výrazem Antigony a kajalem podbarvenýma očima kráčí ulicemi Istanbulu a vláčí za sebou po zemi šátek... A ta hudba je prostě boží! Palec nahoru pro statečného uživatele "bouchy" :o) Taky vylepšuju skóre a za pobavení dávám Šeherezádě 3 hvězdy. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Stoosemdesiat dielna turecká telenovela. Absolutný hnoj jak po obsahovej, tak po technickej stránke. Nedá sa na to pozerať. Idiotsky naivný, romantický príbeh a príšerné herecké výkony. Úplne dno. Lenže je tu ešte jeden omnoho nebezpečnejší aspekt, než len to, že je to ukážková filmárska sračka. Je to maskovaná propagácia arabského spôsobu myslenia, ktorá má touto formou oslabiť už aj tak slabú úctu Európanov ku svojej vlastnej kultúre. Súhlasím s uznávanou slovenskou herečkou Zdenou Studenkou, ktorá sa na margo tohto seriálu vyjadrila slovami: "Neviem, či si niekto uvedomuje, že aj takto si púšťame moslimský svet do svojich domácností." Ja si to uvedomujem a aj preto tento titul označujem ako nechutný, arabácky odpad! ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Docela mne překvapila ta bezbřehá touha spousty registrovaných uživatelů přijít sem a narvat tomu odpad. Jo... je to zlo nejzlejší... Každý druhý díl někdo potratí nebo se s někym rozejde, a nebo někdo umře či ho zatknou. Je to nahuštěný jak sardinky, ale čouhá z toho asi ta typická turecká nátura a o to je to si myslím docela obohacující. Hlavně po tech 150ti telenovelách z Jižní Ameriky, ze kterých nám už ti naši důchodci začínali pomalu blbnout.... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)
  • Během scén, kdy se Bennu Ataman (Ceyda Düvenci) přestěhuje do domu, ve kterém žije Šeherezáda (Bergüzar Korel), je možné všimnout si, že záběry z jeho předchozího i nového bydliště jsou natáčeny ve stejných místnostech, pouze s pozměněným uspořádáním interiéru. (Dlee)

Reklama

Reklama