Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu si netroufnu udělit hodnocení. Jsem hrozně zvědavý, kam se tahle stupidní, ale relativně obyčejná zápletka za 180 dílů dostane. Jakmile však překročí jediný díl prách snesitelnosti, který jsem vzhledem k tomu, že se jedná o telenovelu, ba dokonce tureckou telenovelu, nasadil dosti vysoko, tak se vydám cestou s davem a ten odpádek prostě dám. Dílů je 180, tudíž šance je obrovská. EDIT(o den později). Po zhlédnutí dvojdílu jsem dospěl k názoru, že hnůj nemá smysl pitvat. Tudíž krátce. Nádherná orientální hudba. Precizní dialogy.(Takové vysoce intelektuální). Prvotřídní zápletka. ( Ta primární mi stačila. Tímto je veškerá pointa celého příběhu odhalena a nemá nejmenší smysl se dívat na 177 dalších dílů, které určitě skrývají zápletky o mnoho lepší a určitě i chytřejší.) Zkrátka už v tom muslimském světě chybí nějaký pořádný atentátník, který by tomu dodal ten správný šmrnc. Zkrátka jsem si jistý, že široký intelektuální kroužek, pro který je telenovela určena si v 180 dílech v hlavním, potažmo vedejším vysílacím čase určitě přijde na své. Tohle by možná prošlo před několika desítkami let. Telenovelám zkrátka odzvonilo. Kvality turecké kinematografie si raději ani netroufnu zmiňovat. Tentokrát mi nezbývá než kráčet s davem. Šanci jsem tomu dal. Odpad! Jinak obdivuji odvahu TV Nova za začlenění telenovely do hlavního vysílacího času, čímž si rozeštvali veškeré diváky. Já bych tuhle odvahu v sobě nenašel. ()

MikaelSVK odpad!

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nehnevajú starší príslušníci mojej rodiny a ostatní fanúšikovia, že som ich srdcovku vyhodil do koša, ale toto je fakt sila. Videl som dokopy možno hodinu z celej nekonečnej série, aj to iba z toho dôvodu, že sa to v utorky a stredy prelína s Ligou Majstrov, ale neviem ako sa k tomu slušne a cielene vyjadriť... :'-o ()

Reklama

Petroff

všechny recenze uživatele

Ono na to zkoušelo koukat 9700 (v okamžiku psaní komentáře 3600) lidí, co chodí na csfd? Proboha... Nemůžu si je všechny smazat ze statistik, nebo tak něco? Ještě že alespoň ten canakja a verbal mají nějakou soudnost :)) Cože? Jen 180 dílů? Půl roku denního vysílání a bude konec? Pak dáme hned reprízu, co? V nějaký atraktivní čas... třeba 4:30 ráno... ()

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno, viděla jsem celej jeden díl, takže žádný hodnocení jen podle výrazu "telenovela." A dávat tomu odpad, to už se mi navíc zdá trochu jako klišé (kdo by to byl čekal, že?), proto by tu pro telenovely mělo bejt speciální hodnocení odpadů: odpad 1, odpad 2, odpad 3, odpad 4 a žumpa. V tom případě bych se nebála jít klidně do odpadu 2. Tohle je totiž taková magořina a bizarní pitomost, až to snad může i bavit. Osudová "orientální" brnkací hudba hraje i ve scéně tankování benzínu, takže všechno má takovej fatální nádech, lidi se chovaj jak po sfetování lehčíma drogama, zlý tchýně jako by z oka vypadly Bohdalce z Nesmrtelný tety, hlavní hrdina je nemluvnej tupec a jeho vyvolená nejhodnější člověk pod sluncem, něco jako Panna Marie, ale lepší a hezčí. Holt telenovela po turecku, další z nekonečný řady dementních seriálů, který tolik miluje náš národ. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se vymyká evropské mentalitě. Dějově limonáda, dialogy "furt dokolečka dokola" a umělecké zpracování veškeré žádné. Nechci dát "odpad", protože je mnoho žen v mém okolí, kterým se to líbí. Nesnáším, když chlap brečí a tam brečí furt někdo. Viděla jsem první 3 díly v naději, že se to rozhejbá, pak 64 díl a ono nic a naposledy 92 díl a ono furt na jednom místě. Takže slátanina pod můj vkus. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama