Reklama

Reklama

Tisíc a jedna noc

(seriál)
  • Turecko 1001 Gece (více)
Telenovela / Drama / Romantický
Turecko, (2006–2009), 117 h 26 min (Minutáž: 68–104 min)

Režie:

Kudret Sabancı

Kamera:

Tolga Çetin

Hrají:

Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Tardu Flordun, Ceyda Düvenci, Metin Çekmez, Tomris Incer, Ergün Demir, Hazal Gürel, Sennur Kaya, Ahu Sungur (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Krásná Šeherezáda má těžce nemocného syna. Na jeho léčbu však nemá dostatek peněz. Majitel společnosti, v níž pracuje, je ochoten jí peníze půjčit. Ovšem jen pod podmínkou, že s ním stráví noc. Od té chvíle touží po její přítomnosti stále víc... (TV Prima)

Recenze (772)

O.Peta

všechny recenze uživatele

To se zase jednou NOVA ukázala. Pustit tohle lidem v prime timu a ještě každý den a většinou i dvojitou porci aby toho nebylo málo. Nemíním sem hodit další odpad, to je až moc jednoduchý a laciný, radši se zdržím hodnocení, protože se nechystám podlehnout a nedej bože se začít dívat. Jediný pozitivum na tom, že to televize servíruje každý den je to, že to budu mít aspoň relativně brzo z krku. Btw. chápu Verbalovu nasranost, protože házet sem jeden odpad za druhým a odůvodňovat to ještě ke všemu tím, že 20 minut nebo jeden díl a stačilo a podobně, by docela štvalo i mě. Když už chci něco ohodnotit, tak tomu dám nejdřív šanci a ne hned jak to přijde do televize, tak sem sypat samou kritiku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se. Vážně mě to pobavilo. Bože tak originální jména jsem ještě nikde neslyšel. Střih tu nestojí za nic. Gradace je tady použitá tak jak jsem to neviděl ani v těch našich blbostech. Natahují a natahují až vyšumí. Můj výraz překvapení a pobavení za těch dvacet minut sledování stál. Proto ta jedna. Vidět to víckrát... kdo ví? Možná bych rozmlátil televizi. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se vymyká evropské mentalitě. Dějově limonáda, dialogy "furt dokolečka dokola" a umělecké zpracování veškeré žádné. Nechci dát "odpad", protože je mnoho žen v mém okolí, kterým se to líbí. Nesnáším, když chlap brečí a tam brečí furt někdo. Viděla jsem první 3 díly v naději, že se to rozhejbá, pak 64 díl a ono nic a naposledy 92 díl a ono furt na jednom místě. Takže slátanina pod můj vkus. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech nikdo nechápal, na jaký televizní formát hřeší Manuela. A nikomu to nevadilo. Po roce 2000 společně s Esmeraldou a dalšími kasaštyky Delie Fiallo národ pochopil a po nezbytně nutné době "poznání" se ukázalo, že podobné seriály dokážeme točit také, takže se přestaly nakupovat. Logice věci také pomohl rozvoj kabelových TV jako Zone Romantika nebo TV Doma, telenovely se ukázaly maximálně vhodné jako doplňková výplň Novy Cinemy a Barrandova a tím to také mělo skončit. Kdo by pátral po tom, že existují také sexy odnože a podobně? Proč tedy najednou máme být svědky opačného vývoje, jenom kvůli tomu, že by telenovela z východu měla být jiná než ze západu, to je mi skutečně záhadou. Ale díky za ty dary, že ten primetime nevyšel... ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díly 1.- 4. (v nejlepším se má přestat). Lahůdka pro cyniky: ty báječné dramatické střihy, divoký modrý turecký pohled Mr. Onura Darcyho, exotické konstelace v rodině ("To je moje žena, ta slouží jenom mě, ať ti jídlo přinese ta tvá..."), neskutečná scéna, ve které citově rozervaná hrdinka s výrazem Antigony a kajalem podbarvenýma očima kráčí ulicemi Istanbulu a vláčí za sebou po zemi šátek... A ta hudba je prostě boží! Palec nahoru pro statečného uživatele "bouchy" :o) Taky vylepšuju skóre a za pobavení dávám Šeherezádě 3 hvězdy. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (13)

  • Seriál měl úspěch v Turecku, Bosně a Hercegovině a Slovinsku. Po velkém úspěchu na Slovensku se Nova rozhodla nakoupit hned všechny díly. (tyna97)
  • Kvůli nízké sledovanosti přeřadila TV Nova telenovelu z původního hlavního vysílacího času na 17:30 hodin. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama