Reklama

Reklama

Life Cycles

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Kanada, 2010, 47 min

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Life Cycles offers mind blowing scenarious, which are supposed to creat perfect composition for bicycle. Audio and video are together creating astonishing view of the fact, what is possible to experience on two wheels even if it is of cource technically very complicated machine with special components. Obviously makers of this documentary really knew what they are doing and in the end they made proper good job with a delicious result of this perfect document. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Nádhera... audiovizuálně jako žádné jiné video o mtb... A ten soundtrack... Oceňuji snahu spojení celého videa příběhem, ale ten je místy až trochu moc jednoduchý/kýčovitý. Dokázal bych si představit méně komentáře nebo více komentáře, který by popisoval co zrovna se děje. Okomentovat např. to úplné rozebrání kola v duchu, v jakém je divák filmem provázen, by nemuselo být špatné... Stejně to na 5* je =) | 09/2012 ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Expediční kamera - kino Dukla : pestrobarevná mozaikovitá koláž reklamního charakteru opěvuje kolo o něco atraktivněji než Jan Kollár v sonetu ze sbírky Slávy dcera. V druhé polovině se cyklomotiv částečně prolíná s ekologickou myšlenkou filosofického podtextu. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Life Cycles posouvá úroveň MTB (=mountain bike) videí na úplně novou úroveň, technicky srovnatelnou s měřítky celovečerních filmů pro kina. Nelze opominout fakt, že jsou to právě MTB videa (a dost možná i sportovní videa obecně), které například vedle experimentálních filmů nacházejí ve své radikální stylizaci zcela nové vyjadřovací prostředky, jež jsou určující i pro kinematografický vývoj (například využívání cablecamu se od sportovních filmů dostalo pomalu i do hollywoodské produkce). Life Cycles byl natočen na dvě kamery RED disponující 4K rozlišením a tudíž v kontextu MTB filmů nabízejí ojedinělý vizuální zážitek. Zajímavé je však, kam posouvá samotný subžánr MTB filmů. Už to není "pouhá" kinematografie atrakcí, která za sebou vrství vysoce stylizované koláže sjezdů bez děje, ale naopak je snaha celý film uchopit jako příběh. Ač už je "život kola" napádem jakkoli primitivním, ve výsledku tak posouvá celý koncept MTB videí, protože zde seskupení jednotlivých scén MUSÍ nutně dávat chronologický smysl. Stále je to však jakýsi polotovar na rozmezí obou kategorií. Není to prostě takové to klasické MTB video :) ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dorazil z dokumentárního festivalu, kde jsem převážně jel h kvůli Life Cycles. Zážitek to byl parádní naprosto vyšperkované kamery kdy se záběry upínaly na ty nejmenší detaily. Změny prostředí kdy se střídaly roční období byly dechberoucí a hýřily barvami až mi z toho slzely oči :) Poslední věcí kterou nesmím opomenout byl soundtrack který zrovna poslouchám při psaní tohoto komentu a nemůžu se ho nabažit. 5 hvězdiček nedám jen proto že jak již se tady pár lidí zmínilo, koment filmu byl tak trochu zbytečný stačila by hudba. Za mě 4****. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Na rozdiel od ostatných mountainbikeových filmov bolo k Life Cycles špeciálne skomponovaných sedem skladieb, vďaka ktorým sa mohli jednotlivé sekcie upraviť presne ako bolo zapotreby. (Eoin)

Reklama

Reklama