Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nahliadnite za kulisy najziskovejšieho filmu histórie, pozrite si kastingy, prevedenie hereckých pohybov do počítača pomocou novej technológie, tvorbu špeciálnych efektov, vymýšľanie pandorského jazyka, tréning a choreografiu súbojov, skladanie hudby či navrhnutie lokácii, zbraní, strojov alebo zvierat z celej Pandory. Potešte svoje zmysly neskutočne bohatým archívom materiálov zo zákulisia natáčania najväčšieho dobrodružstva všetkých čias. (Shakers)

(více)

Recenze (4)

kinej 

všechny recenze uživatele

Dokument Capturing Avatar asi obsahuje všechny informace, které by jste od takového filmu čekali. Formování původního námětu, koncepty, filmování, stavby a dekorace, hudba. Tvorba všeho je popsána jako oslava všech, kdo se na filmu podíleli, což mi většinou vadí, ale zde to asi není daleko od pravdy. Přesto Capturing Avatar působí příliš ideálně. Tvorba digitálu, byť zajímavá a v Avatarovi dokonalá, je tak nějak na můj vkus už moc technokratická. Příliš softwaru na úkor poctivé ruční práce a řemesla. Pohled za kulisy natáčení takových filmů přestává být tak zajímavým, jako tomu bylo bez nebo jen při částečném CGI. Ubývá intuitivní filmařiny, vše je příliš dokonale připraveno a plánovano. Z výsledného filmu je cítit absolutní perfekcionismus, ale už ne taková čirá lása, jakou předváděl například Peter Jackson v dokumetnech k Pánovi prstenů. To je ale spíš jen individuální postesknutí milovníka filmů starých mistrů. Výsledný Avatar si samozřejmě zaslouží všechny pocty, kterých se mu dostalo, ale spíše bych jej nazval produktem, než dílem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že dlhšia verzia dokumentu Avatar: Creating the World of Pandora.Ak sa vám ten dokument ľúbil, tak s týmto neváhajte a mrknite na to.Tento dokument o tvorbe filmu treba vidieť, potom si človek uvedomí koľko práce je s takýmito filmovými projektmi.Je zaujímavé čo všetko tvorcovia dokážu podstúpiť.Bonus sa nachádza na 3 diskovej rozšírenej edícií. 100% - 5* ()

Taio 

všechny recenze uživatele

V tomto bonusovom dokumente nájdete všetko od kastingov, po natáčanie, cvičenie, rozhovory... Proste komplet tvorba filmu... J.Cameronovi možem len smekať klobúk... Avatar a Cameron su proste numero uno! Odporučam pozrieť ()

Reklama

Reklama