Reklama

Reklama

Recenze (1)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sirly Templ - najslavnejsia detska hviezda, uz roku 1934 ziskala Oskara -a dozila sa krasneho veku, pozeram. The Littlest Rebel a tento film su jej najlepie, 30. roky boli pre nu ako stvorene : 85 % ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmový kritik Graham Green v článku pro The London Spectator ze dne 7. srpna 1936 charakterizoval film jako: „Trošku nemravný, s vyzývavostí zajímavě dekadentní... Shirley Temple (Helen) hraje a tančí s nesmírou jistotou a elánem, ale něco z její popularity asi spočívá v koketnosti stejně zralé jako u paní Colbert a ve zvláštní tělesné předčasné vyspělosti, která působí podobně, jako pohled na paní Dietrich v šedých flanelových kalhotách.“ (Pavlínka9)
  • Původně ve filmu Shirley Temple (Helen) tancovala havajský tanec hula. „Jako dospělá ostrovní dívka jsem na sobě měla hula sukni, vyrobenou ze stébel trávy, a podprsenku z klouzavých, vějířovitých mořských chaluh a vrtěla jsem se a svištěla, že všechno na mně vypadalo jako živé. Každý můj pohyb byl sugestivní a kritičky z Klubu amerických matek lapaly hrůzou po dechu. Hula bylo nemorální. Žádné studio nechtělo přijít do konfliktu s takovým obviněním. Výstup byl přepsán, hula škrtnuta, já byla znovu nafilmována tentokrát v pevně přiléhajících kalhotách s rozšířenými nohavicemi, které vypadaly jako námořnické trubky,“ prohlásila Shirley. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama