Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miláček světa Shirley Templeová kráčející ve stopách miláčka Ameriky němého filmu Mary Pickfordové. Jeho malá přítelkyně je úspěšný remake hitu Pickfordové, natočený podle amerického literárního evergreenu Joan Websterové Táta dlouhán (Daddy Long Legs). Amerika Nového údělu zvedající se z chaosu krize doufá v nový začátek, důraz klade na mládí. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého nejspíš dostanete cukrovku. Neustálé úsměvy, veselá taneční, stepovací i pěvecká čísla působí skoro až děsivě, asi jako ve filmech Davida Lynche. Ale pak přijde okouzlující Shirley Temple a pokud máte trochu citu v těle, nemůžete nepodlehnout. Spojení ,,the camera loves her" získává nový význam. Život v této Americe je bezproblémový, každá překážka je vyřešena skoro dřív, než vůbec nastane. Do cesty lásce se postaví - kde se vzal, tu se vzal - nápadník, ale nebojte, stejně záhadně jako se objevil také zmizí. Na konflikty tu zkrátka není místo. Film do stejné míry rozkošný jako nesnesitelný. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Shirley Temple zpívá, tančí, stepuje a jaksi nerozumí problémům dospělých. Když si ji spolu s její dospělou sestrou a koněm a kachnou vezme ze sirotčince bohatý muž, svět se jí obrátí vzhůru nohama. Malá Curly se svou hravostí dostává do mnoha problémů, z nichž ji zachraňuje přátelský sluha. Toliko k obsahu této nenáročné veselohry. Přemýšlel jsem mezi čtyřmi a třemi hvězdičkami, po rozmyšlení dávám tři, protože prostřední pasáž filmu mě moc nezaujala. Veselý a šťastný konec mě však rozesmál: "Oh my word!" ()

HaninaH 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování námětu Jeana Webstera Táta Sekáč. Děj filmu se však námětu drží jen okrajově, ke škodě filmu. Místo Judy se zde objevuji sestry, mladší Elizabeth Blair (Shirley Temple) a starší Mary Blair. Bohatý správní rada Edward Morgan si je vezme ze sirotčince, obě sestry hrozně rozmazluje, o studiu ani slovo, holky si rozhodně nedělají starosti, jak se dále živit (na rozdíl od knížky). Sh. Templey sice perfektně stepuje, ale její stepování ve stepovacích botách na horní bílé desce křídla (míněno klavíru) mě psychicky likvidovalo. Zato při počáteční scéně s poníkem v sirotčinci jsem se celkem pobavila :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Přesný počet blonďatých lokýnek na hlavě Shirley Temple byl 56, jak víme díky populárním dětským soutěžím krásy, kde byla Shirley velmi často napodobována. (Cimr)

Reklama

Reklama