Avalonská střední (TV film)

Avalon High

Dedičstvo kráľa Artuša

Drama / Rodinný / Fantasy

USA, 2010, 90 min

Stuart Gillard

Robert Duncan

• Zíza

Ale no tak, já se těšila, že dostanu onvyklou dávku Disney Tv filmu a dostala jsem něco, co jsem nemohla ani urazit. jen na to koukat a to dosti nevěřícně. Sakra, ono to fakt mohlo bejt dobrý, kdyby tam byli lepší zvraty dialogy, (lepší bitvu ani nechci, vždyť je to Tv film) a na konci si spolu nesesedli u jednoho kulatého stolu. OMG.(17.3.2011)

• Lolita

Na takovéhle filmy obvykle (díkybohu) nekoukám.. vybrala ho má spolubydlící. Proč jsem na něj zůstala koukat? protože mě (zejména v druhé půli) zajímalo, jestli to bude gradovat do stále stupidnějšího a stupidnějšího závěru a jestli je to opravdu tak předvídatelné, jak se zdá. ANO a ANO.(16.8.2011)

• Matchpoint

Nenapadá mi nič iné ako dehonestácia legendy o kráľovi Artušovi. Britt Robertson ako prevtelenie kráľa Artuša? To má byť vtip?!!(27.10.2011)

Směs všech možných žánrů.. Proto čtyři hvězdičky.(18.3.2011)

Mé hodnocení může působit dojmem vyšinutí nebo pomatení mysli. Není tomu ale tak. Díval jsem se na něj s celou rodinou a sám jsem se jej snažil vnímat teenagerovskýma očima. Celé mé rodině se líbil. A myslím si že proto, že v něm bylo trochu fantaskna, více za života studentů a dost romantiky (ale ne zase přehnaně dost). Děti se mohou cosi málo dovědět o historii, což neznamená, že je tento film může vzdělat, může je však k oblibě dějepisu dovést. Film byl navíc příjemně komediální a dá se říct i napínavý. Co se týče mládežnického publika, měl dost zvratů. A jen protože je z Disneyho produkce a vysílá se pouze na Disney Channel, vidělo ho tak málo diváků. Přičemž tento film by si zasloužil těch diváků mnohem víc a dejme tomu o deset procent vyšší hodnocení. PS: Tento film bych doporučil vysílat v poslední čtvrtině prázdnin, aby teenagery příjemným způsobem naladil na nadcházející nepříjemný školní rok.(26.2.2011)

• Black-star

au, jau, to bolí... to je opravdu silná káva. Jak to slušně říct... TO asi nejde, příběh nemusel být tak zlý, ale celé zporacování je špatně, herecké výkony jsou špatně, chudák Artuš a rytíři co ti by si pomysleli kdyby to viděli 10% a to jsem více než shovívavá.(26.10.2011)

• Bansheee

Samotný film je příšerný, ale český dabing tomu tedy ještě dodává korunu....(24.1.2012)

• Gongren

Ke shlédnutí filmu mě donutila pouze herečka v hlavní roli (Britt Robertson). Musím říct, že to taky byla jediná dobrá věc ve filmu. Absolutně předvídatelná tuctová pohádka s happy endem jako blázen. Co taky jiného čekat od Diseny Channel, že ano. Za božskou Britt Robertson 20%.(22.8.2011)

• muttant

Disney filmy mám veľmi rád, ale toto je už aj na mňa moc. Nápad miešať do školského života príbeh kráľa Artuša, ktorý sa chystá druhýkrát prísť na svet(?), je dosť divný a počas väčšiny scén som sa vďaka tomu cítil vyslovene nepríjemne a občas musel odísť. Disney nemal nikdy nejaké dobré dialógy, ale keď sa v nich riešia veci typu "ak jeden môj kamarát je Artuš, ktorý je potom Merlin?" je to už celkom extrém. Jediným pozitívom sú pomerne sympatickí herci, ale takých nájdete v hocijakom inom Disney filme, pričom prakticky všetky sú lepšie ako tento.(8.3.2011)

• migsee

Ač už mám teenagerovská léta dávno za sebou, mám ráda skoro všechno, co Disney vypustí do světa, a to včetně Muzikálu ze střední nebo Camp Rocku, ale tohle byla teda fakt hrůza. Těšila jsem se na něco podobnýho právě High School Musicalu, že si zase áchnu a zasměju se, ale tohle nebylo ani vtipný, ani dojemný, tohle bylo zoufalý. Ani ti lidi, co tam hráli nebyli hezcí...(11.4.2011)

Víte co? ANO, dávám 4*. Někteří píšou, jak se těšili, že si zgustnou na další přitroublé Disney-ovce, ale nebylo tomu tak, protože to bylo ubohé. Já naopak od těchto nemám ráda High School Musical (úděl hudebníka?), ani Camp Rock (ten už se dá lehce snést), ale tahle Avalonská střední se mi líbila. Konečně kluci nebalili holky na kytarové pokusy o riffy a rádoby milý hlas a duchaplné texty písniček co SAMI napsali (!), ale mohla k tomu přeneseně vést síla meče, chrabrost a opravdu čisté srdce. V kterém teen-filmu se nám to naskytne? Jistě, dialogy možná nestály místy za moc, ale musíme přihlédnout k tomu, pro jakou věkovou skupinu je film natočen. Takže tyhle - pro mé oko - mouchy mažu pryč a zůstává mi slušný a konečně trošku jinak pojatý film pro teens, který jim i možná zanechá nějakou myšlenku v hlavě a nebudou v tom jenom drogy a sex. Říkejte si co chcete, ale vy byste nechtěli být aspoň ve snu král Artuš v tak půvabně vypadajícím provedení?(27.5.2011)

Téměř svatokrádežnické přenesení Artušovské legendy na půdu Disneyovské střední školy s pro nedospělé publikum vhodně vyváženým složením humoru, dobrodružství, romantiky, pohádky, fantasy i obyčejného života a zaplaťpánbůh minimální snahou najít novou tvář na dětské penály (viz Hannah Montana, High School Musical atd.). Pominuli směšný styl běhu (což rozhodně není měřítko kvality filmu) Brittany Robertson, která ve snímku mimo jiné vystupuje jako schopná atletka a přinejmenším úsměvnou (a to ne v dobrém slova smyslu) závěrečnou rytířskou řež, neshledávám na Avalonské střední nic vyloženě nevhodného pro dětské oko.(14.11.2011)

Ze začátku jsem si říkala, že je to celekm zajímavý film, ale koncem se to vyvrcholilo v něco "opravdu nečekaného", ale taková příjemná oddechovka od Disneyho :D(26.2.2011)

• Naki

Lituju svého ztraceného času stráveného nad tímto...! Kdybych si dřív přečetla, že je to Disneyovka, ani by mě nenapadlo to stahovat. :)(25.12.2011)

Rozhodně jeden z nejlepších nových Disneyho filmů. Dobrý příběh, trefně obsazený, upřímně řečeno to bylo lepší než jsem si představovala. Byly tam i docela pěkné zvraty a mělo to šťastný konec- moc fajn film na pohodový večer.(11.4.2011)

• Machaut

To byla taková blbina, že k tomu fakt nemám absolutně co napsat:-((5.1.2012)

• Sneaky

Kdyby někdo chtěl vědět jméno Willa Wagnera, tak to je Greg Sulkin. Není v csfd ani v osobnosti :)) Je to film pro ty holky, které se zamilují do kluka hned po jednom přiblbém filmu od Disney :D:D Skončí to tak jak má, ale jenom začátek stojí za to ... Historie o Artušovi je dobrá, ale ostatní je tak předpokládané, že je nuda se na to dívat. Všechna ta romantika mezi Willem a Allie byla překrásná. Nebyla to jedna z těch, které chcou kluka za každou cenu nebo že se budou trochu snažit. Ona byla normální a nakonec si jí vybral on :)) Celkově to byl hezký film, ale něco mi na něm nesedělo. Bohůžel neumím říct co.(14.3.2011)

za občasný vtipný momenty, hlavně dialogy :D dobrý hlášky :D ale jinak film o ničem, bylo mi trapně za všechny účinkující :D(13.8.2011)

rozhodovala som sa medzi 4a5 ale ak neberem do uvahy že hlavny herec sa mi páči a je to cele o dejinach ktore mňa osobne nezaujmaju a nemam ich rada nedala som5... cely film ma však sklamal tym že tam bolo podľa mňa malo boja... čakala som niečo viac... a vôbec som nečakala že kraľ artuš bude baba... a zase páčilo sa mi tam ako ten chalan zobral v pohode celkom že ho baba podvadza z naj kamošom... a hlavne sa mi páčil ten koniec :) od tej bitky to bolo najúžasnejšie :)(15.8.2011)

Normálne by som to rozhodne nepozeral, ale keď človek leží chorý v posteli a je lenivý prepnúť, vidí aj to čo nechce, takže: Po dlhšej dobe kvalitnejšia Disneyovka, s mierne nadpriemernými hercami, zaujímavým námetom a aspoň pre mňa s prekvapivým koncom. Film samotný asi aj na ****, ale po (SPOILER) profesorom "priznaní" do šlo celé dolu vodou a záverečná bitka neuveriteľne trápna. :)(22.10.2011)