Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování není až tak zlé, a dokonce se to nemotá v kruhu, jako se to stalo hned na začátku v Lost, postavy mají nějaký vývoj, dokonce i příběh se nějak smysluplně vyvíjí (na rozdíl od Lost). I s postavami jsem ochoten se tak nějak smířit, nevadí mi, i když jsou často jen letmo nahozené. Rovněž inspirace metodikou Haven nebo Warehouse 13 se dá brát v pohodě (ačkoliv při představě 350 dílů na jedno brdo, jak shánějí další a další zločince, mi zatrnulo). Ale dost mi vadí různé nelogičnosti a nesmyslnosti. Např. se člověk z roku 1963 objeví v roce 2012, a vlastně od druhého dílu nikdo není překvapen, nikdo se nechová divně, ale všichni se hned s tím 50letým skokem vyrovnají, a okamžitě se vrhnou na ten svůj „obor“ zločinu a nemají problém vcházet v noci do domů, vykrádat banky apod. Nemají problémy s penězi, kreditkami, a asi ani s internetem. WTF? Chlápek, který má encyklopedické znalosti o všech lidech z Alcatrazu, neví, že tam dělala indická doktorka. Schované zbraně jsou funkční a hned k použití 50 let poté, co byly skryty nechráněné v komíně. V domech potřebných postav celých 50 let nikdo nebydlel a nebydlí, žádní noví nájemníci. Agent FBI má neuvěřitelné pravomoci, přitom jeho oddělení se zdá, že pracuje hodně odtrženo od FBI, dokonce se zpočátku zdá, že tvoří jednotku jen on a jedna žena. Prostě nevychytané momenty, díky čemuž to celé působí ušité horkou jehlou, povrchně a lacině. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech mám vcelku jasno - není to taková pecka jakou jsem očekával. Největším plusem je zde rozhodně mysterioznost, protože kdybyste ji odebrali, dostáváte seriály jako NCSI či Havaj 5. Hlavní herci předvádějí takový ten slušný průměr, teda až na Sama Neilla, ten je totiž úžasný. Hudba taky ujde, a ten rádoby efekt Alcatrazu, který je vždy v úvodních ukázkách si mohli odpustit. Zatím 4 hvězdy. Edit 18.3.2012 - poté, co se mi seriál tak nějak rozležel v paměti, musím hvězdičku ubrat. Těch 80+ procent dávám filmům a seriálům u kterých se bavím, a užívám si jeho koukání, což se o Alcatrazu říct nedá. Motiv to mělo slušný, ovšem provedení je neskutečně klišovité, aneb klasické vyšetřování jako v milionech NCSI, a bohužel to ani není zábavné jako v Havaj 5. Ubírám na tři hvězdy, a o tom, zda-li budu sledovat i nadále se ještě rozhodnu. ()

Reklama

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Zmatené , nezáživné , nic se nevysvětluje , nikdo se ničemu nesnaží přít na kloub , hlavním aktérům zřejmě nevadí že se zločinci " jen tak " vrací z minulosti. Po 7 dílech sem to vzdal a klidně ať to má i 8 sérií - já na to koukat nebudu. Stejně se to akorát zamotávalo a nerozmotá to ani Kolombo s Fletcherovou dohromady. Nehodnotím , protože není co hodnotit ( na odpad to není , a jakýkoliv počet hvězdiček by nemohl vyjádřit mé pocity ) ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Bohužel, na Alcatraz jsem se docela těšil. O to větší by mohlo být moje zklamání. Ne, že by to bylo tak hrozný, ale vážně mě štve, že se nikdo na nic neptá, nikdo nic neřeší a když začnou, tak už je pozdě (poslední díl). Zavěrečné rozzuzlení nedostatečné, na druhou stranu je fakt, že poslední díl měl konečně na konci lákadlo, aby zajímal ten další (co už nejspíš nebude). Sam Neill má skvělou postavu, ale bohužel je to jediná postava, která je zapamatováníhodná. Ostatní jsou takový nijaký a nikdo mu nedokáže ani trochu sekundovat. Myslim, že další série se nedočkáme a nemůžu říct, že by mi to vysloveně vadilo. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama