Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pro začátek upozorňuji že hodnotím po čtyřech dílech a dál se dívat nehodlám. Ne že by to byl až takový nesmysl ale seriál absolutně postrádá pointu. Vůbec nic se tam neřeší, po USA běhají uprchlíci z Alcatrazu sem tam někoho zastřelí, všem je to fuk. Chytnou zavřou pod dub, všem je to fuk. Tvůrci dělají z diváka idiota a vůbec nic mu neřeknou ani nenaznačí takže ve výsledku se z Alcatrazu stává další napodobenina Kriminálky Las Vegas proti kterému působí všech šest sezón LOST jako krátkometrážní film. Alcatraz absolutně postrádá jakékoliv cliffhangery a po každém díle jsem se přemáhal abych koukal na další. Po čtvrtém díle už nevím proč s ním ztrácet čas. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Už jen pro důstojné ukončení by si to druhou řadu o několika dílech zasloužilo. Námět byl hodně poutavý, ikdyž se vybízela podobnost s Lost (ostrov, flasbacky, čas,..). Bohužel seriál zabetonovaly stereotypní epizodní díly ala každý díl si najdeme jednoho navrátivšího a na poslední dvě minutky poodhalíme něco z Alcatrazu. S posledním dílem bylo toho poodhalení více, stejně jako vzešlo více otázek. Pokud si Alcatraz nezíská další sérii, je vůbec zbytečné aby s tímto seriálem někdo později začínal. (hodnocení za 1. sérii - konec seriálu) ()

Reklama

Pyth 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se dlouho dopredu - o to vetsi zklamani nejspis bylo. Moje oblibene vezenske tema, troska tajemna, Hurley z Lostu - vsechno nasvedcovalo tomu, ze to bude bomba. Ale ona nebyla. Serial se bohuzel zameril spise na jednotlive trestance a ucelene dilo z toho moc nebylo. Navic konci velikanskym cliffhangerem, takze moc nedoporucuju nato koukat... :( ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

No ja mam pocit ze tie herecke vykony su slabe velmi slabe, prebehli 2 casti a stale opakuju to ako mali väzni opustit Alcatraz ale to sa nestalo. Jorge Garcia je ako mamut a hrat nehra vobec len tam tape. Vsetko maju hned za sekundu vyriesene. A dialogy napr ked pride do toho lunaparku 3 mrtvy a pyta sa co tu mame dnes? Nehovorim ze nebudem serial pozerat, prave naopak budem, a hodnotenie mozem casom upravit. Ale moj dojem je ze to vyssie uz asi nepojde. Serial ma prestal bavit. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Po 6 dílech jedeme dál. Ztraceni (2004) to nejsou -tahle věta už musí lézt J.J. krkem :)- ale snímek se ubírá velmi podobným směrem, doufám že do onoho množství nejrůznějších tajemství a záhad nezabředne jako výše zmínéný Abramsův starší počin, to by bylo opravdu škoda, však taky zatím se to co se počtu informací/dezinformací dá přežít. Hlavní trojka je sympatická, respektive nesympatická přesně tím stylem, jak má, námět podáván po malých zato zajímavých dávkách...tak pokračujem, hochu ;) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama