Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Recenze (134)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MILUJU SVOU ZEMI. ZABÍJEL BYCH PRO NI A I ZEMŘEL....“ /// Když jeden arabáček udělá z ochranky čuráky (včetně tebe Seane!) a dostane se k tolik potřebnýmu kufříčku plnýho semtexu, může začít hra na ,,spravedlivýho teroristu“. Složitá doba. Je třeba je zastavit a Sean dostává druhou šanci. S minimem techniky a starým způsobem - o čemž se hnedle přesvědčí děvka, která měla frndu a pak i prsty na dobře promyšleným místě. Jednoduchý, s drsnou atmosférou – paráda. ALE !!! Pak začnou pitvat muslimský pohnutky (NEJSME JAKO ONI!) a vyprávět, jak se Ashraf teroristou stal. Tahle ,,vata“ zabere neskutečnýho času. Sice se jim daří nasrat svejma stupidníma názorama a jednáním i mě, ale já bych radši nasranýho Seana (hoši hoši, aby jste nedopadli jako Salman Rushdie). Film rozhodně není reklama na vládní agenty, páč to vždycky pěkně zkurvěj, ale aspoň svým stupidním chováním přinášej napětí. A všichni se všechny tyhle nedostatky snažej schovat za solidní závěr. Budiž...., ale mě neojebeš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna mi do restaurace přišel Arab v zimní bundě (vzadu měla takovýho hezkýho smajlíčka...). 2.) Před akcí si holím prsa (P.S.: Tenhle důvod neplatí pro ženy!). 3.) Nevím, kdy je opravdu důvod si poblahopřát k úspěšný svatbě. 4.) Thx za titule ,,jeriska03“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavým způsobem pojatý thriller a navíc prvotina od režiséra Hajaiga, který se odehrával ve více časových rovinách. Celkem solidní tempo a dobře vykreslené hlavní postavy, zejména Asheho postupná proměna, která se vykristalizuje v druhé polovině filmu. Sean Bean tam zas tolik prostoru pro svou roli neměl, tak jak bych si představovala já. Co mně ale ani trochu nesedlo, bylo závěrečné finále, kterým chtěli asi šokovat, ale na mě to působilo příliš křečovitě a násilně. Ale je to určitě lepší trojka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Já sice ty špionážní filmy moc nemusím, ale tenhle se mi fakt líbil. Ono se to tváří hodně dlouho spíš jako takové psychologické drama, kde je film zaměřen spíše na mladého atentátníka, jeho pochybnosti, vztah s dívkou atd. Agent, kterého hraje Sean Bean po celou dobu v podstatě slouží jen jako chladný stroj na zabíjení a stará se o většinu akce. Celý film logicky spěje k závěrečnému akčnímu střetu agenta Ewana a atentátníka Ashe ... Jenže takhle jednoduché to nakonec není a film u konce fakt graduje. Pohodové tempo je protkáno skvěle časově rozvrženou akcí, která je neuvěřitelně výbušná, rychlá, choreograficky slušně zvládnutá. Hlavně je film ale fakt hustě brutální, násilný až krutý. Sean Bean je vlastně antihrdina, jde z něj chlad a zabíjení je pro něj naprostá samozřejmost. Stejně jako mučení protivníků, kdy se nesere ani s ženami, což mi hned na začátku dost hustě vyrazilo dech ... Hodně povedený akční kousek!! ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrný žánrový thriller, který nemá v nabídce nic výrazného krom Beana v roli nekompromisního zabijáka, který se díky traumatu z minulostí s ničím moc nesere. Postava muslimského teroristy ale vzbuzuje zcela opačný dojem, je nezáživná a protivně nudná. Její postupný vývoj by po pár letech fanatického "našeptávání" ze strany manipulátora sice mohl být reálný co do názorového přelomu a následného šíření propagandy, těžko se už ovšem věří tomu, že by se z racionálního Araba, rodilého Brita, chlastajícího alkohol a konzumenta věpřového, stal během šesti let náboženský fanatik na úrovni utěrkářů z Blízkého východu, kteří celý život prožili v náboženském dogmatu a fanatismu, zahrabaní někde v afghánských skalách. Flasbacky na jeho příběh, které mají za úkol pouze ukázat důvody jeho názorového přelomu, tedy nefungují. Dějová linie s Beanem je dobrá a zábavná, dějová linie Araba bohužel ne, má zde navíc ještě větší procentuální prostor ve stopáži, než samotný Bean. Závěrečná překombinovanost působí prvoplánově megalomansky a uměle, jako by snad ani nešlo podobné filmy ukončit jednoduše. Přesto všechno tento film své kvality má, i když je z něj občas patrná levnost a střihy při akcích jsou tradičně vteřinové. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Docela se těším na to, až mezi sedmou a osmou hodinou večerní začnou ve zprávách dávat jiné pohádky, než tu o zlých teroristech a hodných tajných službách. Tento snímek si však dovolil píchnout do terorismu ve službách politiky a to je mi velmi sympatické, takže mu prominu to, že profíci se občas otáčejí zády k padouchům a nezdržují se vykrýváním prostorů, či to, že jejich tlumiče samovolně naskakují a prchají z hlavně během akce. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teroristi, spiknutí, starosvětský přístup a skutečně drsná nejen akce. Tak kde je problém? V postavách. Občas to v komentářích zmiňuju, že potřebuju aspoň jednoho normálního člověka, abych měl komu fandit. Komu fandit tady? Líto mi bylo tak leda tý děvky, ta to jako v podstatě nevinná osoba schytala z obou stran. Muslimáci nebo britská tajná služba, všechno stejná verbež. A udělat asi čtyřikrát během filmu stejnou lameřinu (nechat se přepadnout zpoza rohu), to už si divák jen dělá čárky do notýsku. Jo, neni to špatnej film a záměr docela oceňuju, stejně tak tu syrovost a nekašírovanost. Jen jak říkám, chybí mi postava, která by přitáhla moje sympatie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boromir jako prací prášek, který má za úkol vyčistit a nenechávat skvrny od krve, vajec a třešní a co si budeme nalhávat, s tím prvním druhem fleků má trochu problémy.. Terorismus přinášející bloudění v začarovaném kruhu nenávisti a mocenské zájmy, kterým nenalezení východu často hraje do karet. Aktuální téma, které působí přesvědčivě v momentech, kdy se surové násilí ukazuje jako nejrychlejší cesta k získání pozornosti (jako drsný thriller funguje Cleanskin vcelku obstojně). Pravda, skřípe to v rytmice a vykreslení procesů, které donutí koadaptovaného jedince uvěřit v paušalizaci západních prasat a lepší svět plný nadržených panen, ale na omluvu tvůrce nutno říct, že funkčně skloubit tyhle dva směry byl úkol krajně nelehký.. Sean Bean se myslím směle může zařadit mezi akční hrdiny, které trápí prostata a co úbytek testosteronu kompenzují naplňováním kapacit městských márnic.. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Televízna slama tomu čúha z každého otvoru a nezachránia to ani dve paralelné storky, ani unavený Bean (ktorý zo švihákov už vyrástol a na mad grandpas este nedospel). 60% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak si schválně trochu proklepněme psychologickou stránku tohoto filmu, kterou tady leckteří vynáší do nebes. Scéna, v níž se Ash opásán výbušninami chystá zamířit do ráje muslimských mudžáhidů, je doprovozená jeho voiceoverem, v němž světu vysvětluje své motivace. Tato řeč (která se mimochodem zdá být nekonečnou) je do značné míry inspirovaná vzkazem Mohammeda Sidique Khana - skutečného atentátníka, jenž v roce 2005 vedl útok proti vozům londýnské hromadné dopravy. Stejně jako Khan se tedy Ash především hlásí k solidaritě se svými souvěrci, kteří jsou podle něj západními silami nespravedlivě zabíjeni a týráni v zemích Blízkého východu. Přitom ale z předchozího děje není vůbec zřejmé, že by Ash takhle silnou sounáležitost s muslimskou komunitou vůbec cítil, natož aby tato motivace vyzněla věrohodně a byly postihnuty její kořeny. Cleanskin se nám místo toho očividně snaží namluvit, že Ashe britské společnosti odcizila jeho promiskuitní přítelkyně, kterou lze ovšem nazvat bezohlednou děvkou i bez toho, aby člověk musel mít z náboženství odvozený prudérní pohled na lidskou sexualitu. Film Hadi Hajaiga ve skutečnosti nenabízí žádné přesvědčivé odpovědi na to, proč mladí muslimové nepovažují zemi, ve které vyrostli a která jim nabízí veškeré občanské svobody, za svou vlastní, ani na to, proč by se poměrně úspěšný, vzdělaný a společensky i ekonomicky vesměs integrovaný člověk rozhodl k spáchání krvavého útoku na své "sousedy", při němž sám zahyne. Naopak tu uvidíme spoustu očividných nesmyslů, jako když se džihádisté rozhodnou zabít naprosto nevýznamného člověka a zbytečně se tak vystavit pozornosti bezpečnosti sil. Ještě absurdněji působí Ashova věrnost k jeho militantním souvěrcům (kteří asi nabírají rekruty jen tak náhodně na chodbách univerzit), k nimž jej vlastně vůbec nic nepojí a naopak jej upřímně šokuje jejich brutalita... Film navíc příliš neexceluje ani po stránce stylu a organizací mizanscény i některými motivy ve vyprávění působí jako cosi z časů Boddieho a Doylea. Prostě 35% a víc ani ťuk. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o hodně chytřejší, než by člověk čekal a naštěstí se nejedná o klon Taken. Linie okolo Seana Beana hodně funguje, stejně jako linka okolo Araba a jeho motivu. Jenom ta romantická stránka věci jaksi nefunguje. Akce je málo, ale skvělá a intenzivní a ani ten očekávaný konec neruší. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Málo Seana Beana! Což ani tak moc nevadí, protože linie s Ashem je poutavá a nutí člověka přemýšlet nad problematikou arabských atentátníků... Solidní thriller, překvapení se ale rozhodně nekonalo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

'' Nevpálim plný počet '' filmu, kde nejaký čurák v šefkuchárskej blúze uprostred davu svadobčanov kríva a z veľmi nenápadne muslimskej gebuli mu valí z nosa krv a nikto si ho nevšimne! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Poměrně chladné a vlažné tempo nevytrhne ani těch pár akčnějších scén, které také nepatří do hodnocení dechberoucí. Jednou se na to podívat dá, ale brzo zapomenete. Co vám ale uvízne v paměti, je fakt, že Sean Bean nezemře. Sorry za spoiler... 50% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie je to 96 HODÍN, a to je dobre. Beanova dejova línia má skvelé akčné scény, Bean celkovo je mega sympaťák... Na časti príbehu s teroristami pekne vidieť, ako možno pracovať s touto témou tak, aby divák dostal plnokrvných záporákov (nie len bezduché figúrky, ako to bolo pri UNITED 93 či PREPADNUTÍ ). Napriek modernej téme je to príjemne oldschoolové. Pripomenulo mi to staré klasiky typu VYSOKÁ HRA PATRIOTOV alebo TICHÝ NEPRIATEĽ. Kvalitný film... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se každý akční thriller vydává po vizuálních stopách agenta Bournea se "Cleanskin" vydává překvapivě starosvětskou cestičkou thrillerů 80.-90. let, kdy se podvedený hrdina na vlastní pěst vydává vyřešit velké spiknutí, které by mohlo stát životy spousty lidí. V tomto případě nechybí populární téma terorismu a spiknutí na nejvyšších místech. Sean Bean je trochu mdlý ale dokáže mít drsný kukuč a příběh je žádně komplikovaný aby udržel divákovu pozornost až do konce. Jen ta režie je trochu nemastná, neslaná ale u debutu se to dá odpustit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Konvenční málo vybalancovaný thríller s násilím, zbraněmi, konspiracemi. Silné obsazení a některé zapamatovatelné bojové scény. Potenciálních teroristický buněk je v Británii mnoho. Věřím, že veřejné mínění se obrátí proti islámu, až někdo z jeho bojovníků poprvé použije zbraně hromadného ničení jako je špinavá bomba nebo chemické a biologické zbraně. Postupné omezování práv vyhláškami v městech, kde je muslimská voličská menšina je pozvolné, tudíž nevadí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý britský pohľad na terorizmus. Tam, kde sa tvorcovia snažili o komplexnejšiu psychologickú analýzu, tam zlyhávali v tempe a zbytočne vyhadzovali diváka z rytmu. Sean Bean pôsobí charizmaticky, postava agenta, zabijaka, mu sedí ako uliata a všetky "jeho" scény majú gule. 3+ ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Kto čaká len akciu bude asi sklamaný, mne sa prekvapivo najviac páčili scény ohľadom vývoja mladého radikála, resp. práve ten mix akcie a dramatickej línie bol originálny a v rámci môjho pohľadu na vec aj fungujúci. Žiadne tupé a prvoplánové béčko, to sa cení. 3,5*/5 ()

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama