Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hodne zvláštne nastavený film hlavne po stránke scenára kde sa striedajú dve dejové linky: Jeden muž s povolením zabíjať od vlády a ten druhý, s povolením od Alaha. Čo je ale na tom zvlášť zaujímavé je fakt, že pohľad toho druhého tiahne viac než Bean a jeho inak nekompromisne stvárnený agent. Vo výsledku ale nevidím tú epicu, ktorú sa film snažil príbehom nastaviť. Zaujímavý snímok ale nič viac ani menej. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Briti to robia trochu ináč a hlavne Briti vedia. Paradoxne Sean Bean nie je úplne hlavná postava. Príbeh strieda pomalé tempo so surovou akciou. Rovnako sa strieda špoinážny thriller s životným príbehom. Nečakajte žiadnych super hrdinov. Agenti sú veľmi civilní, zraniteľní, realistickí (aj keď niekedy pôsobia ako kazisveti). Neeson v Taken bol presvedčivejší v akcii ako Bean. Ale tento film nie je o akcií. Aj keď trailer vyzeral svižnejšie. Na 4* to ale aj tak bude. A Silas Carson tu bol ako čerešnička na torte. Kto pozerá britské sitcomy bude ho poznať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Docela se těším na to, až mezi sedmou a osmou hodinou večerní začnou ve zprávách dávat jiné pohádky, než tu o zlých teroristech a hodných tajných službách. Tento snímek si však dovolil píchnout do terorismu ve službách politiky a to je mi velmi sympatické, takže mu prominu to, že profíci se občas otáčejí zády k padouchům a nezdržují se vykrýváním prostorů, či to, že jejich tlumiče samovolně naskakují a prchají z hlavně během akce. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Sean Bean hraje docela drsňáka,ale to mu sedne,takže v tom film docela táhne nahoru.Jen trochu zbytečná střední část,poměrně nudná a ukecaná,tam byl pro mě malinko problém,tady sem vážně usínal.Jinak film jenom povrchně nastiňuje určitou problematiku,je to spíš akční thriller,než nějaká sonda,ale to je dobře.Sledovatelnej kus.60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama