Reklama

Reklama

Ženská za volantem

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ulla začne pracovat uprostřed värmlandské idylky šedesátých let jako veterinární asistentka, ale ve skutečnosti sní o kariéře rallyového závodníka. Před Birgittou se místo studia v Paříži rýsuje jejím otcem naplánovaná budoucnost v podobě školy pro hospodyňky a skvělé partie ze sousedního statku. Obě spojí síly, aby se v muži dominovaném světě pokusily prosadit svůj sen. (Severský filmový podzim)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Příjemný retro snímek ze šuplíku feelgood movie o zarputilé švédské veterinární asistentce s duší automobilové závodnice a její cestě za splněním svého snu startovat na skutečné rallye. Zábavné a úsměvné momenty jsou vybalancovány vážnějšími okamžiky, a toto (podobně jako v životě) trvale přítomné tragikomično činí snímek stravitelně uvěřitelným. Mimochodem, rallye se účastní i vozy Saab – nostalgická připomínka kdysi slavné, dnes už zaniklé švédské automobilové značky. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná švédská komedie o ženě, které nestačilo oplodňovat krávy, ale jejím životním snem je zajezdit si na rallye. Perfektní herecké obsazení zde předurčuje kvalitu filmu a nenáročný, ale dobře zpracovaný scénář nabízí pěknou podívanou, u níž se dozajista zasmějete. Minimálně v kině se většina obsazensta doslova za břicho popadala (a to nejen u scény, kdy se Brigitta vyválí v kravských lejnech, nebo kdy hodí šavli na Ullu). Takže tady platí, že za málo peněz hodně muziky, což u amerických slátanin neplatí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

U filmů, které mají silné ženské téma se občas bojím vykreslení chlapů jako těch největších zlounů a neschopů. naštěstí to není případ tohohle bijáčku, který mě nepřijde po obsahové stránce nějak extremně zábavnej, ale má v sobě pohodovou náladu a skvěle napsaný jednotlivý postavy, který dokážou vyvolat úsměv už jen svou pouhou existencí. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Film taky třeba o tom, jestli se dvě ženské, které by se spolu za normálních okolností asi nekamarádily, dokážou spojit, aby si společně splnily svůj sen. Patří k filmům, které jsem díky úpravám titulků viděla mnohokrát a které mám díky tomu čím dál raději. S postupujícím věkem také zjišťuji, že dost bylo Dostojevského a raději více optimistických příběhů. :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Děsně příjemná komedie o holce (chcete-li paní), která chce změnit život a naplno jezdit rallye. Samotný film je taková příjemná pohodovka, která v žádném případě neurazí. Pakliže ale máte rádi auta, tak tady si to užijete na plno. Film se totiž odehrává v 60. letech a koukat na ty krásné káry uprostřed zasněžené švédské rallye prostě nemá chybu. ()

Galerie (5)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama