Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Woody77 

všechny recenze uživatele

Pekny pribeh ktory vo mne zanechal stopu blenu v ustach ked si clovek predstavi to utrpenie ktore sprevadza kazdy vojnovy konflikt. Je smutne ze sme nepoucitelny a aj v dnesnej dobe tu mame nabeh na konflikt viac nez lokalneho vyznamu . Podobne ako aj film Útěk z Huang Shi sa vyznacoval zachranov deti v okupovanej Cine.Osobne je mi velmi smutno z toho co som videl avsak minulost clovek nezmeni a ukrutnosti sa diali , deju a diat budu !!! Z kazdeho takehoto filmu by si malo ludstvo zobrat to memento a sa opytat samo seba ci toto vsetko nie je cesta do pekla!!! Ja sam chcem iba pokoj a mier pre svoje deti aby ...... Velmi silny a smutny pribeh !!! Otazka je ci som ho chcel spoznat ! V kazdom pripade technicky , dejovo a herecky je na vysokej urovni ! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Sypu si popel na hlavu, že jsem si nepočkal na kino, protože The Flowers of War je vážně skvělý film. Emoce sice pohříchu nefungují a film je celkově nevyvážený, místy až moc kladoucí důraz na odvahu (jednotlivce, skupiny), ale má sílu zaujmout. A chválit Balea? To by bylo jenom nošením dříví do lesa. :-) ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Klasický doják odehrávající se během čínsko-japonské války, který by se stejnou dávkou patosu dokázali natočit už jen Američani. Válečné scény jsou velmi dobře natočené a sestříhané, ale zadupávají je do země naprosto zbytečné vizuální exhibice. Taky nechápu, z jakého důvodu ten film potřebuje 145 minut, když se dá zápletka shrnout do jedné hodiny a zbytek tvoří klišé dialogy a teatrální herecké výkony. Podprůměrný film, který vě mně místo emocí vzbuzoval spíše dávivý pocit. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dva a pol hodinový nudný čínsky film, ktorý paradoxne nadchne a poteší snáď všetkých divákov. Viac,či menej. Bale perfektný, charakterový prerod očividný, vysoko uveriteľná postava. Čínske prostitútky prekrásne, boje v uliciach realistické s perfektným prevedením. Film, ktorý asi nesadne každému, ale oplatí sa ho vidieť. Kratšia minutáž a o jednu bitku viac, bola by štvorka. 3 z 5 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

7 let jse ten film odkládala.Jelikož nejsem "fanouškem" válečných filmů či prostě filmů s tématem války a těchto bojů. Bale byl bravurní. Ve filmu je obrovské množství silných momentů a je to tak syrové - tak jednoduše a výstižně znázorněné. Tak nelidské, necitlivé a tak syrově ukázané. Ty zpomalené záběry za to rozhodně stojí, krev a je to s podivem - ale mě tam toho patosu - jakože opravdu hodně patosu - ani tak moc nepřišlo :) :) Film byl pro mě velikým zážitkem a rozhodně mi něco dal a uvědomila jsem si znovu, že se mám opravdu jako prase v žitě.... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 94 000 000 amerických dolarů se jedná o do té doby nejdražší čínský snímek v historii. (chelseaman22)
  • Snímek vychází z literární předlohy „13 Flowers of Nanjing“ od Gelinga Yana. (DailyDreamer)
  • 99 % celkového finančního zisku snímek vydělal v Číně. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama