Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická televizní detektivka podle novely psychiatra Jana Cimického.  Když se toho dne vydala poštovní doručovatelka (Alena Vránová) předat telegram jistému Kuchaříkovi, našla dotyčného sedícího v kuchyni u láhve rumu. Byl mrtvý. A protože zrovna touhle dobou byl ve vesnici na dovolené kapitán Hladík z pražské kriminálky (Jiří Štěpnička), ujal se hned ohledání těla a zjistil, že muže nepostihl infarkt, ani se neotrávil, jak by napovídaly rozházené prášky kolem, ale byl zavražděn. Při pátrání pomáhá kapitánovi psychiatr, který měl mrtvého ještě nedávno v péči (Boris Rösner), i místní snaživý poručík (Jiří Langmajer). A pátrání je to důkladné, protože lidí, kteří se kolem souseda v době vraždy pohybovali, bylo opravdu mnoho: jeho vlastní synovec, nepřátelští sousedé, muž alkoholik a jeho nerudná žena, místní hostinský i obvodní lékař. Kdo čin spáchal a byly motivem peníze, nebo je motiv skrytý v nedávné minulosti? Kapitán Hladík záhady kolem vraždy v závěrečné konfrontaci rozplete a pachatel bude nepochybně usvědčen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opožděnou vraždu jsem chtěla zhlédnout především kvůli výskytu Jirky Langmajera, který je zde ještě takové "malé ucho", Jiřímu Štěpničkovi, pro mě nejvíce zapamatovatelného jako hlasové alter ego Harrisona Forda, či Borisu Rösnerovi. Již však k blížícímu se konci vyšetřování na mě začala dopadat večerní únava, takže identitu vraha jsem úspěšně propásla:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když někoho zabít, tak pořádně a nejlépe několikrát…jen se k tomu nesmí přichomýtnout víc lidí! Taková hodinová detektivní jednohubka s dobrým hereckým obsazením a rádoby „zapeklitou zápletkou“. Herecké obsazení zvládlo své role dobře, u některých postav jsem se musel dokonce zasmát jak (viz Skořepová a její starý). Štěpnička si vedl rovněž dobře, mladý Langmajer rovněž tak a vlezlá pošťačka Vránová taky neměla chybu. ()

Reklama

dokec 

všechny recenze uživatele

Naprosto stejné jako Aluska88. Bohužel jsem před koncem těžce usnul ,ale spíš vyčerpáním ,protože jinak mě tento kratký film celkem zaujal. Samozřejmě díky mysteriu, což vy nevíte ,ale to já mám na filmech asi nejvíce rád ,a taky díky pěkné plejádě a koncentraci skělých herců na tak malém prostoru. Tak jak jsem dřív neměl rád CZ/SK/CS filmy ,tak jim pomalu některým přicházím na chuť, (já už jsem mu situaci vysvětlila - no to si dokazu velice zive predstavit :D (pani drbna jak vidle)) a naším zasloužilým hercům taky. Škoda že jsem neviděl závěrečnou dedukci, film si dokoukám. Na hodnocení to myslím nic nezmění (70/100). PS.Langmajer je v te uniforme na zacatku fakt bourak :D ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Nooo, tak herci dobří, ale jinak docela nuda. Chtěla jsem to vzdát, ale zvědavost mi nedala a nakonec jsem docela ráda. Jak na konci při hromadném odhalování vraždy pronesl pan obvoďák v podání pana Štěpničky: "Agatha Christie by měla radost." "Já věděl, pane doktore, že nebudu originální," reagoval na to hned Štěpnička, tedy kpt. Hladík. Nooo, Agatha Christie by asi zoufale zaplakala při tomto srovnání, nicméně konfrontace všech podezřelých byl zajímavý počin. Takže nakonec slušně průměrná inscenace. Hudba: Zdeněk Šikola. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimifilm podle novely psychiatra J. Cimického popisující vyšetřování vraždy starého muže, jež na první pohled vypadala jako sebevražda. Objasněním zločinu se ujal kapitán Hladík v podání sympatického J. Štěpničky, jemuž v pátrání asistoval začínající kriminalista J. Langmajer. Zavražděnému byla odcizena jistá hotovost, čímž se okruh podezřelých poněkud rozšířil a zahrnoval psychicky nestabilního synovce oběti, kterého ztvárnil T. Juřička, manželé Sychrovi (L. Skořepová a její věčně opilý druh), kteří žili v sousedství a měli volný přístup na pozemek oběti dírou v plotě a obvodního lékaře P. Štěpánka, který se obával znovuotevření soudního procesu, v němž zavražděný figuroval jako svědek. V dalších rolích v této nevýrazné detektivce se objevil B. Rösner jako ředitel psychiatrické léčebny, poštovní doručovatelka A. Vránová, jež mrtvolu objevila a J. Teplý, jehož svědectví napomohlo k objasnění případu. Navzdory velmi slušnému hereckému obsazení nemohu hodnotit ani průměrně, neboť toto dílo V. Hudečka na mě působilo poměrně nezáživně, předvídatelně a nezábavně a mezi obrovským množstvím televizních kriminálek z této doby se naprosto ztrácí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Exteriéry se natáčely v pražských Kunraticích a před legendárním lokálem U Zavadilů, který funguje i dnes. (honajz)
  • Filmovalo se také v obci Kryštofově Údolí. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama