Reklama

Reklama

Epizody(11)

Fractale je světový administrační systém, který zajišťuje lidstvu život bez námahy. Děj seriálu se odehrává asi 1000 let po spuštění tohoto systému. Ten stále bez problému funguje, ale už tu není nikdo, kdo by znal jak funguje. Většina lidí bez výhrady věří, že jeho běh je potřeba pro zachování lidského štěstí. Náš příběh začíná na ostrově, kde systém začne projevovat známky úpadku. Clain žije bezcílný život. Jednoho dne pomůže dívce Phryne, která je pronásledována teroristy. Ta ale hned zmizí a zanechá za sebou pouze brož, ve které jsou obsažena data v podobě dívky jménem Nessa. A tak se Clain spolu s Nessou vydají na cestu hledat Phryne a postupně začínají odkrývat skrytou pravdu o systému. (seipy)

(více)

Recenze (10)

Anime2 

všechny recenze uživatele

Láska.Jak tu mám rád.Dlouho jsem žádně anime neviděl.Něco takového jsem potřeboval.Podle mě tenhle příběh skrývá víc než si někteří myslí.Možná je to trochu zmatené a šílené jak čtu v komentářích dole ale mě se to prostě líbí a své hodnocení nezměním.Poslední věc co chci říct je jak moc se mi líbila hudba moc mě to uklidnilo fakt pěkná hudba. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Po asi týždni od videnia neviem nájsť žiadnu scénu, ktorú by som zaradil medzi výnimočné. (Pozor, spoilery!) Zo začiatku to vyzeralo ako film pre deti ale po zaradení perverzného kňaza si netrúfam tipovať kto mal byť cieľová skupina. Rok vzniku 2011... všetko tu už bolo. A skutočne nechápem ako mohol fungovať ten reštart, keď Nessa bola pôvodne plyšový zajačik :-). Ale zároveň aj jediná zaujímavá postava. Keltský (írsky) zvuk záverečnej skladby Down By The Salley Gardens bol tak asi najväčším prekvapením. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně. Nový svět. Miloučká kresba. Hlavní postava zatím obyčejná, ale ničím neštvala. Pak přišli další. Bohužel na první pohled jasné archetypy. Ale nevadilo to; kresba stále pěkná, pořád se bylo na co koukat. A pak najednou ne. Najednou to nebylo zase tak zajímavé i kresba ztratila své kouzlo. Z hlavní postavy se vyklubal další archetyp, který začal být otravný některými svými rozhodnutími. Ostatně Phryne a její rozhodnutí byly již od začátku otravná a dokolečka pořád stejná. Možná tak veselá a bezstarostná Nessa to mohla na chvíli zachránit svou přítomností. No, bohužel. Další postavy byly prostě jen ti další, kteří sem tam nějak hlavní hrdiny někam odvezli, unesli, proplácli nebo s nimi pokecali. Jediné, co mě na tomhle dílku neomrzelo, byl ending. Nevím, asi se mi začala líbit japonská výslovnost Angličtiny. Jiná stránka rozebrána např. u Subjektiva. Slabé 3* ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Co se asi z téhle šílenosti vyklube, když ani po pátém díle nevím co se tam děje. Na ostrově, kde žije hlavní hrdina je jen velmi málo skutečných lidí. Zbytek jsou "avataři", kteří nemají hmotnou podobu. Dohromady žijí v jakémsi systému Fractale. Aby zápletce bylo učiněno zadost, hrozí tomuto systému zhroucení. (podobnost animace se studiem Ghibli je očividná) ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

V hezkém hávu zahalená ekologická agitka, která se možná snaží nést jakés takés poselství, ale sama ho podtrhává naivitou jeho přednesu. Největší problém je však v příběhu, který sice sám o sobě není vůbec špatný, ale jeho vývoj závisí na určitých "osudových volbách" jednotlivých postav, které jsou v mnohých případech NAPROSTO ZHOVADILÉ a spíše než o smysluplnost jim jde o to, aby vedli k co možná nejdramatičtější scéně. Zvláště Phryne, specialistku v tomto ohledu, s jejím neustálým utíkáním, navracením se a 180 stupňovými změnami názorů, má divák ke konci už sto chutí něčím přetáhnout za to, jakým způsobem znásilňuje matičku logiku a tatíka zdravý rozum. I přese všechnu kritiku se ale hlavně díky zajímavému světu a kvalitnímu audiovizuálnímu zpracování stále jedná o nadprůměrný zážitek. Jen se člověk nemůže zbavit té pachuti, že Fractale mohlo být mnohem více. ()

Galerie (301)

Reklama

Reklama