Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 7

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (1 121)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ugh, tak takhle ne. Jedničku Titánů považuju za průměrnej blockbuster s pár fajn scénama (škorpióni, Medúza). Z dvojky se ale kdovíjak stal ultradrahej skoro-televizní film, ve kterým čirá demence příběhu a nezajímavost všech postav spolehlivě ubíjí těch pár solidních akčních momentů. Ty tu měly bejt hlavní devizou. Jenže po úvodu s chimérou jde všechno do kopru a postavy se asi třikrát přesunou z bodu A do bodu B (mám docela problém tomu říkat putování), aby za cca 50 minut dorazily do neuvěřitelně lamoidního finále. Nic z toho, co naznačují trailery (konec bohů, válka s Titány), tu není vidět! Místo toho se to odkecá dvěma větama, člověk dostane pár bitevních střípků a jedno napruzený megamonstrum, a jde se domů. No nádhera. Jinak to má akorát dvě dobrý hlášky (spravedlivě si je rozdělili Nighy a Neeson), dva dobrý tracking shoty a asi nejnenápadnější romantickou linku v dějinách kinematografie. Ne, vážně jsem nechtěl zázraky. Když ale člověk v naději čeká na nějakou tu masakrálně cool scénu, aby po pár desítkách minut zjistil, že je na konci filmu a žádná asi nepřijde, je to celkem na****cí pocit. 4/10 a ačkoliv Hněv Titánů ubíhá stokrát rychlejc než čtyřka Pirátů z Karibiku, dokonale mi připomněl její nafouknutou prázdnotu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kdy si vy, přechytřelí mozkouni, konečně uvědomíte, že tohle není a ani nikdy neměl být Homér říznutý Euripidem se Sofoklovskými vlivy???!!! Já vím, kdyby měl Perseus komplikovaný, sexuálně - obsedantní vztah s matkou, jeho milá by umírala na rakovinu, bohové komunikovali ve filosofických jinotajích a celou dobu si ukazovali vyvinuté mnohoznačné symboly charakterizující palčivé otázky lidského bytí, kdyby to k tomu všemu celé bylo v daktylském hexametru a nejlépe v řečtině a kdyby hlavní hrdina v těch čtyřech existenciálních, černobílých hodinách stopáže jen sem tam zapíchl pár oblud, ovšem výhradně za účelem metaforického zdůraznění psychického rozpolcení vyrachtané baletky, to by tu bylo ale lepkavo a lezlo to v červených číslech ke stovce, co?? Tohle měl být nabušený, oddychový akčňák!! A-K-Č-Ň-Á-K, vy ufoni!!! ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

O něco lepší vizuální zážitek než při jedničce, ale taky jsem se tady dočkal zklamání hlavního záporáka, který sice naháněl hrůzu, ale ta jeho hlava mi přišla dost chabá a na takového velikána směšná. Přišly také velké skoky mezi ohromnou akcí a velkého uklidnění. Perseusovi narostly vlasy a nechal si udělat trvalou, to také nebylo to pravé ořechové. Začátek bych hodnotil za 5, prostředek za 3 a konec za horších 5. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hustí týpci z okolí Olympu jsou zrovna v kurzu, neschopnost scénáristů vytvořit novou, vlastní mytologii dlouhodobě trvá, tak proč zase jednou nedosáhnout účelu znesvěcením prostředků.. Prima, jenže chtělo by to nějaké plastičtější postavy a hlavně energii, neboť jestli tohle nebyla bezkrevná digitální nuda, tak ať na mě prcek Kyklop zamrká svým levým okem. Bezradnost scénáře, Agenor plnící funkci Jacka Sparrowa(!) či momenty, kdy rádoby vznešené dialogy Fiennese s Neesonem připomínají hraní Macbetha během besídky v mateřské škole (hned po "O veliké řepě") pak mohou nastolit otázku, proč těch 150 míčů raději nevěnovali krizí zmítanému Řecku? Nebo se snad jedná o cílenou podporu jeho turistického ruchu, tzn. více zahraničních zákazníků pro sítě rychlého občerstvení Zeus Burger a Kronos Grill? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie presne v duchu prvého dielu, preto hodnotím rovnako. Nečakal som žiadnu rozprávkovú atmosféru, dramatické zápletky ani srdcervúce herecké výkony. Popravde po prvom diely ma už nič neprekvapí. Všetko je opäť tak nejak priemerné, okrem trikov, ktoré zhltli nemalé peniaze. Mnohé sú veľmi dobré, potešili ma obrí kiklopovia, ale ani najlepšie triky nezachránia očividnú priemernosť. Dobrou správou je, že lietajúci kôň Pegas i Bohovia dostali o čosi väčší priestor, ale pre mňa stále nedostatočný. Božie schopnosti a možnosti ostali nevyužité, čo najviac zamrzí u Poseidona. Po nadupanom traileri som ani nič iné, ako poloprázdny blockbuster neočakával. Účel film splnil, ale k nezabudnuteľnému zážitku to má ďaleko. 60%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 83,7 milionu dolarů, celosvětové pak činily 302 milionů. (NIRO)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama