Reklama

Reklama

Starobylá tetování

(TV film)
  • USA Ancient Ink

Obsahy(1)

Tetování nikdy nebylo populárnější než v současnosti. Po celém světě ho mají stovky milionů lidí a spousta z nich se s jednou kérkou nespokojí a svoje tělo zdobí dalšími obrázky, pro které se nebojí vybírat stále choulostivější místa. Ale proč se vlastně nechávají lidé tetovat? Jak a kde tento zvyk začal? A jak dlouho trvalo, než se z kmenového rituálu stala módní záležitost? I to jsou otázky, které zajímají Craiga Reynoldse. Tento sympatický chlapík projede celý svět, aby na ně dostal odpovědi. Sám už několik kérek má, ale pohrává si s myšlenkou, že si na svých cestách pořídí pár dalších. I za tu cenu, že ho to bude pěkně bolet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Lehce bulvární a zjednodušující formát USAdokumentů (ve kterém je pod vším hardmetalový podkres jakoby šlo zrovna o život a nebo se minimálně odkrývaly neslýchaná fakta která změní celosvětové znalosti o tetování) to trochu sráží, ale jinak je to vcelku zajímavý náhled do toho základního z tetování.. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument jsem viděla na české televizi a hodně mě zaujal. Co všechno museli udělat naši předci jenom pro tetování - označení kmene nebo jakkoliv důležité tetování. Dost mě vyděsilo to všívání do kůže nebo tetování na oko. Ono je hrozně fajn, když se s tetováním pokročí do takových možností jako jsou překrásné barvy či jakési "3D" pavouci a jiné podobné motivy, ale barvit si oči do modra je trochu moc na mě.. I když teda sama mám tetování hodně jsem se divila co na sebe všechno člověk nechá natetovat, ale zaujal mě ten motiv tetování - s významem. Když si vojáci nebo námořníci nechávají tetovat zajímavé ornamenty a označení jich samotných nejen kvůli identifikaci, ale i vzpomínku na jejich kamarády co padli jako takovou jejich nostalgickou kroniku, to mě zaujalo. Bohužel se ještě najde spousta lidí co se na tetování ohlížejí jako na vězeňský cejch. Nejvíce mě ovšem vyděsila ta vězeňská tetování - šifrovaná a přesto čitelná a mnohdy vyvolávající hrůzu a tatéři, kteří jsou naprostí mistři s nějakým vyrobeným strojkem. ()

Reklama

Zyne 

všechny recenze uživatele

velmi zajimave a poucne, nicmene chybelo mi tam vice informaci i o jinych kulturach, kde ma tetovani tradici a vyznam. zde se ukazalo jen neco vcetne "na efekt sokantnich" vystrelku dnesni doby (jesterka, belmo...). a Craig palec nahoru, ze se nechal tetovat ruznymi praktikami a prokazal, ze neni jen klasicky "host" nejakeho poradu ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo mi na dokumente výraznejšie prekážalo, boli neustále opakovania predošlého diania (asi už vopred rátali s reklamami), ale inak som bol nadmieru spokojný. Od starovekého spôsobu tetovania pôvodných obyvateľov Nového Zélandu, cez Japonského majstra vo svojom obore, až po Hollywoodského tatéra celebrít. História, symbolizmus, vášeň. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Chcete se dozvědět jak si ještě nechat vylepšit oční bulvu, jaký byl vliv Alberta Einsteina na vývoj tetovacích strojků, kde vás s kérkou nepustí do bazénu, jaké mašinky zdobí těla vězňům, kolik hodin bolesti stojí barevná ozdoba ala yakuza, zda se dá živit tím, že máte potetované celé tělo, jaký motiv chrání námořníky před utonutím, nebo který ze způsobů tetování opravdu bolí? Vydejte se společně s Craigem Reynoldsem napříč kontinenty, státy, městy a salóny a nechte zabořit jehlu s inkoustem do vašeho oka. Doporučuji především těm, co si myslí, že jsou se svým sedmicentimetrovým znamením zvěrokruhu na pravé paži, králi ulice. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama