Reklama

Reklama

Inventura Febia


Vůdci a jejich voliči (E02)

(epizoda)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V druhém dílu cyklu Inventura Febia nás Fero Fenič ve svém dokumentu Vůdci přenese do napjaté atmosféry předvolební kampaně.  S nejvýznamnějšími představiteli politických stran v Česku tehdy strávil jeden horečný den. Film dává nahlédnout do soukromí politiků, je konfrontací názorů a postojů v době, kdy se teprve ucházeli o přízeň voličů.
Snímek Všichni dobří voliči přináší pohled z opačné strany. Tři režiséři zachytili první den voleb do nejvyšších zastupitelských sborů na třech různých místech tehdejšího Československa. Volební místnost v prostředí pankrácké věznice - režie P. Slavík, domov důchodců - režie V. Drha, cikánská osada na Slovensku - režie F. Fenič. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Na volební den v cikánské osadě na Slovensku (3. část Voličů) jen tak nezapomenu. To bylo pro mě něco doslova nepředstavitelného. :) ()

Tomi_901 

všechny recenze uživatele

Prvá časť o jednom dni je kúzelným pohľadom do minulosti - autori nechávajú hovoriť Klausa, Svobodu, Komárka, Kalvodu a Sládka, do ich reči zasahujú len prestrihmi. Je rok 1992 a sú voľby. Kecy a ideály. Keď si to porovnám s tým, čo počujem z televízie dnes... Druhá časť mi pripomenula jednu reportáž, ktorú som nedávno videl - bola o tom, ako sa v posledných českých voľbách mohli zúčastniť aj niektorí chovanci ústavou pre mentálne postihnutých, ktorí prešli nejakou posudkovou komisiou. Prostredie ústavov pred 18 rokmi a dnes sa na niektorých miestach asi nezmenilo... no a cigánske slumy na východe majú asi len viac hrdzavých parabol na streche. Autori našli presne tie miesta, ktorých sa asi žiadna zmena nedotkne, pretože sú úplne mimo akýkoľvek záujem. ()

Umělec 

všechny recenze uživatele

První část Vůdci za 4, hlavně z dnešního pohledu je to hodně zajímavé. Jak už spoustu věcí a lidí odnesl čas... :-) Druhá část o voličích mně už tak zajímavá nepřišla. Celkem tedy průměr - 60%. ()

Reklama

Reklama