Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

maddy 

všechny recenze uživatele

Bakalárska práca na tému „Najväčšie filmové klišé v žánri thriller (v kvalitatívnej kategórii Béčkový filmov určený direct-to-video)“. Simon West je nepredvídateľný režisér, raz za dekádu sa mu podarí slušný akčňák (Con Air, Expendables 2), občas zo sľubného námetu vytrieska len typický priemer (Tomb Raider) a neraz natočí aj nezáživný shit (Cape). Nie je preto žiadnym prekvapením, že keď sa mu do rúk dostane nízky rozpočet a scenár od absolventa rýchlokurzu písania scenárov (ktorý ani nedokončil), tak z toho nič iného ako hlúpe béčko vzniknúť nemôže. Príbeh je omieľaný ako 100x vyprané ponožky, postavy sú hlúpe ako po druhej lobotómii mozgu, dianie je predvídateľnejšie ako umiestnenie ďalšieho hitu Ivety Bartošovej v tunajších hitparádach, záver happy-endovskejší než venezuelská telenovela, Nicholas Cage trápny ako v Ghost Riderovi, ale na druhej strane z toho West dokázal vytrieskať aspoň celkom odsýpajúce akčné scény a naháňačky, ktoré zaberajú polovicu stopáže, doplnené o hudobný motív ako vykradnutý z Bondoviek, takže nakoniec to nie je až taký odpad, ale aspoň čisto primerné béčko v štýle 90. rokov, nad ktorým sa absolútne nie je potrebné zamýšľať. Pokiaľ ste priaznivcami akčných filmov, tak ako jednohubka na zabitie zimného večeru, keď už došli všetky kvalitnejšie filmy nijako neuškodí, a na druhý deň zaručene vyšumí z hlavy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pořádný koule v tomhle městě měl akorát hurikán !!" ;) Unesená platí přes veškeré negativní ohlasy za infantilně zábavný, až hloupoučký, místy příběhově jednoduchý a naivní, joo, David Guggenheim tady tlačil hodně na pilu, leč svěží a přímočarý biják, jak už ostatně žánrově čistá akční béčka bývají !! Nicolas "psí oči" Cage jako zlatokop, špatný otec, geniální zloděj a zdatný znalec švédštiny si odehraje svůj typický standard a hlavně si to rozdá s Joshem Lucasem, který tu prostě dává jasně najevo, co si tvůrci myslí o Oscaru Pistoriovi ..;) Westův rukopis je zřetelný, má to spád, hrozně mě to bavilo.. A mám zkrátka slabost pro krásnou Malin Akerman, u které tu švédštinu naopak docela chápu..;) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak ze začátku mě hned upoutala hudba řekl jsem si dobrá hudba ten film bude pecka. Ze začátku hlavně napětí ale pak to ztrácí šmrnc a je to spíš trapně.. přece není normální aby jste u filmu si přáli aby hlavní padouch zastřelil už konečne tu malou ufnukanou krávu která je na přes držku ne? Hrozně mi tam lezla na nervy.. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon West tento rok ukázal na dvou případech svojí kvalitu. Exp2 navrací ke skvělému Con Air a Stolen navrací k nudné půměrné rutině Mechanika zabijáka. Oba případy jsou bez Cage koukatelné kousky žánru. Nyní se už konečně West dočkal a po 15 letech si veme do týmu velkého hereckého workoholika Nikyho Kejdže. Prvně Cage už dneska hraje i v dětských představeních, protože by bez hraní umřel. Za druhé Stolen až na pár akčních scén nemá nic víc. Takže ani duo West-Cage neudělá z jednoho cáru papíru prodejní bestseller. Příběh zloděje, který po osmi letech ve vězení (páni Cage i po osmi letech ve vězení vypadá stejně) začne hledat nejen ukryté prachy, ale také dceru, kterou mu někdo ukradl. Jemu, který je král zlodějů? Tady to je spíše král blbů, protože všichni okolo se chovají blbě, dělají blbé věci a vypadají blbě. Osobně mě zajímá, zda už někdy konečně Cage bude mít i více než jednu tvář při každé scéně. Jediné plus + hlavní hrdina má rád CCR a ty zní docela často ve filmu. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sračka sraček a i u mě první náznak toho, že Cage už zřejmě není tam kde byl! Mělo by to asi působit tak, že Lucas má být ten hnusák a Nicolas ten vyfešákovanej bourák co spasí svět. Opravdu mě to přišlo naopak! Úlisnej Cage a humus céčko film! Škoda! Něco přeci jen jsi dokázal! Snad se dáš brzy do kupy! 35% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Se Simonem Westem spolupracoval na snímku Con Air (1997), na který je ve filmu několik odkazů, kromě Nicolase Cagea (Will Montgomery) i M.C. Gainey (Reginald Hoyt). Zmíněné odkazy jsou následující: Will stráví ve vězení stejně jako Cageova postava v Con Air 8 let, přičemž se po propuštění z vězení snaží dostat ke své dceři a kupuje jí modrého plyšového medvídka. Reginald se navíc do vysílačky ohlašuje jako Diamantovej Pes, což byla jedna z hlavních postav ve filmu Con Air. (korbitch22)

Reklama

Reklama