Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečných událostech z Itálie roku 2007. Americká studentka spolu s přítelem zavraždila svoji spolubydlící jen kvůli tomu, že se nechtěla připojit k jejich sexuálním hrátkám. Její polonahé tělo bylo nalezeno s podříznutým krkem. (virus10)

Recenze (16)

rowdys odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa chcete zorientovať v prípade Amandy Knox, tak tento americký paškvil ani nepozerajte. V jednom kuse zavádza, je plný faktických chýb. Neviem si predstaviť ako sa tvorcovia pripravovali na film, keď nesprávne interpretujú i tie najzákladnejšie dôkazy, ako že Knoxovej krv sa našla vo vzorke Kercherovej krvi, pričom v skutočnosti šlo len o DNA a aj to len preto, že zdieľali spoločnú kúpeľnu (navyše vzorka sa v Guedeho procese ako dôkaz úplne vylúčila). Z Guedeho rovno spravili Knoxovej dílera, nehovoriac o tom, že pri výsluchu polícia i žalobca hovoria anglicky, pričom práve straty v preklade z taliančiny stáli za tým, že si Knoxovej výpoveď odporovala s predošlým výsluchom a mohol by som pokračovať výpoveďou majiteľa obchodu, Knoxovej rozhovorom so spolubývajúcimi krátko po vražde, kde prezrádza, že Kercherovú našli s podrezaným hrdlom, pričom tak film zo seba nechcene vlastne spravil prívrženca žaloby atď atď... Ak si nechcete nechať skresliť mienku, film ani nepozerajte a radšej si prečítajte zhrnutie doterajšieho procesu na wikipédii, ktorá je aspoň podložená citáciami. Lifetime si totiž, mám pocit, fakty cucali z prsta. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Pamatuji doby, kdy jsem sledovala výhradně televizi a spoustou filmů byla okouzlená. Nepochybuji, že před těmi dvaceti lety by mě i tento snímek zaujal. Dnes už v něm vidím ale laciné pozlátko, scénář psaný horkou jehlou a herecké obsazení slabý průměr. Tvůrci mohli ještě chvíli počkat, aby příběh dokončili, tak jak se skutečně stal a mohli si dát i práci, aby jejich svědectví působilo méně jako obhajoba a víc jakonezaujatý pohled na celý případ. ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

Tak tohle je spíchnuté hodně horkou jehlou - já chápu a rozumím tomu, že bylo potřeba zaplatit právníky, ale … .. v rámci nám všem dobře známé americké tradice natočit film o každé podivuhodnosti /události, která se týkala amerických občanů, ať se jim stala /odehrála doma, nebo v zahraničí, je nám zde předložen upravený výklad jedné velmi smutné tragické události – strašlivý brutální masakr britské spolubydlící ze studentského bytu v Itálii, kde byla, a to možná tou hlavní zúčastněnou, tehdy dvacetiletá americká studentka Amanda .. prý pěkná nepořádnice, ale zato dívka velmi společenská a vstřícná (rozuměj: pěkná mrška - promiskuitní rozhoďnožka) oddávající se bez zábran všem radostem života, včetně lehkých drog a pravidelného hulení trávy .. film nepřináší vůbec nic nového, vše co se zde objeví už prošlo někde tiskem a je veřejnosti známo, to je podle mě jeho největší slabina .. Amanda Knox je už z vězení doma, Amerika slaví, Británie pláče .. zmařený život mladé dívky nelze nahradit ani nějak napravit a tak i Spravedlnost pláče, protože se pravdu o této události už zřejmě nikdy nedozvíme … ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, co přesně tímto televizním snímkem tvůrci zamýšleli, ale jestli chtěli ukázat světu, že Amanda Knox byla nevinou dívkou – tak se jim to moc nepovedlo a udělali spíš pravý opak. Po zhlédnutí dokumentu z roku 2014, který byl dle mého podrobněji zpracován, se spíš přikláním k názoru, že italská policie a experti to dost podělali při sbírání a manipulaci s důkazy a díky tomu byla spousta z nich dost zavádějících a neprůkazných. Tady si tvůrci dost věcí přikrášlili, přišli s vlastními teoriemi a několik podstatných věcí vynechali – nebo upravili. Amanda rozhodně nebyla žádný svatoušek (ale je mi jedno - jestli hulila trávu, s kolika borcama píchala), spíš jde o to, že několikrát měnili výpovědi, lhali a chovali se přinejmenším opravdu podezřele, vzhledem k tomu, že jim právě umřela kamarádka/spolubydlící. Na druhou stranu věřím, že pod nátlakem během výslechů mnohdy člověk řekne cokoliv, jen aby měl pokoj, nebo z důsledků únavy a pak toho lituje. Nejsem policajt ani soudce, ale dost věcí mi na tom nesedělo. Jinak Hayden Panettiere předvedla obstojný herecký výkon. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 4/10 Prostředí 4/10/// +moje oblíbená H.Panettiere, která podala přesvědčivý výkon, vzrůstající atmosféra, skutečný příběh -hodně televizní a je tam cítit italský rukopis, přesto že to je americký film/// Sice hodně televizní ale taky hodně dobře natočené. Docela se divím že se filmu upsali takové hvězdy jako Hayden nebo Marcia, ale vlastně je to jedině dobře. Pro film i pro samotnou látku, která je hodně krutá. Navíc divák po dlouhou dobu neví jak to vlastně bylo a tak to pro něj může být i zajímavá kriminálka./// Celkem 59%/// ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Skutečná vražda, o které film vypráví, se stala v Perugii. Tvůrci ale nedostali souhlas zde filmovat, a proto se většina filmu natáčela v Římě. (..Lucas..)

Reklama

Reklama