Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 321)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, jejíž typ humoru mi k mému velkému překvapení hodně sedl (jindy se mi na něj nedaří tak dobře naladit, pokud vůbec) a po většinu filmu jsem se solidně bavil (na druhou stranu, nebyl to žádný hláškostroj, vtip vyplýval spíš ze situací samotných). Ani dramatické momentky vyloženě neselhávaly nejvíc se mi líbila ta s proslovem De Nira, ve které mě o svých citech naprosto přesvědčil, za to před hereckým bardem smekám svůj imaginární klobouk. Romantiky překvapivě ve filmu moc nebylo (přišla na řadu také hodně pozdě), a když už se objevila, měla nulový emoční efekt (viz závěr, který se sice dal odtušit už na začátku snímku, avšak přesto mi přišlo jeho provedení hodně zpackané). Ale za vydařené 3/4 filmu to ty slabší 4* ještě budou. „Proč by měla být coura?“ - „Po večeři u Ronnieho mi řekla, a to cituju: Můžeš jít ke mně a opíchat mě, pokud teda budeme potmě. Konec citace. A pořád ještě nosí svatební prsten. Takže je to taková věrná coura provdaná za mrtvolu.“ ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Pekne vybalansovaný film, kde smiech ide ruka v ruke so serióznymi témami. Spôsob akým film rieši vzťahy a psychológiu postáv je príjemne "vstrebateľný" hlavne vďaka chémii, ktorá dokonalo funguje medzi všetkými predstaviteľmi ústrednej hereckej štvorky. Príbeh nie je nalinkovaný, dej sa pekne vetví a diváka vždy niečim prekvapí a zaujme, čím pôsobí pútavo počas celej svojej dĺžky. Je to proste podarený film v ktorom sa mnoho podstatných faktorov (herecké výkony sú jedinečné) spojilo a zabezpečilo tak jeho celistvosť a dalo mu ten správny ráz. I was a slut. There will always be a part of me that is dirty and sloppy, but I like that, just like all the other parts of myself. I can forgive. Can you say the same for yourself, fucker? Can you forgive? Are you capable of that? ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Táto podivná love story ma nechala úplne chladným. Prvá polovica je ukričaná až z toho bolí hlava. Vzťahu hlavnej dvojice a ich citom sa nedá veriť ani chvíľu. Čo mi asi najviac liezlo na nervy bola Jennifer Lawrence, na mňa pôsobila hrozne otravne a nesympaticky. V zaujímavostiach čítam koľko herečiek sa uchádzalo o jej rolu a pravdupovediac asi každú by som tam uvidel radšej. Inak pekné výkony od Roberta De Nira a Bradleyho Coopera, no pri toľkých pozitívnych ohlasoch a 8 nomináciách na Oscara som čakal viac. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romance pro blázny. Nejsou tu klasické romantické typy, jsou tu samí blázni, jeden vedle druhého. Je jedno, zda se někdo léčil v psychiatrické léčebně nebo ho pánové v bílých pláštích tak nějak zapomněli doma, tady jsou lidi, se svými obsesemi, které potkáváte kdekoliv a kteří své problémy léčí svými specifickými postupy. Vytváření pouta mezi lidmi skrze to, co mají společné a v čem si jsou blízcí je přeci naprosto normální a přirozené. Tak proč ne u bipolárního jedince se sklony k násilí? Na mě to fungovalo, i když jsem si uvědomil že ta Jennifer Lawerence je vlastně tuctová holka, která má pěkné tělo a vlasy (ale kdyby ke mě lezla po čtyřech...hm:)). Vždyť v troše toho šílenství je vlastně i zvrácená vychytralost... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro někoho bude Playbook uštěkaným dramatem, kde se postavy jenom hádají, střílí po sobě diagnózami a štěstí hledají skrze priority, které nejsou úplně srozumitelné. Pro mě je Playbook zpovědí, budíčkem, silou života i vykřičenou touhou po štěstí. Když řeknu, že právě na konci filmu jsem měl pocit, že ať se stane cokoli, tak mám šanci dokázat to, co je pro mě v životě nejdůležitější, bude to znít jako nejotřepanější klišé. Jenže právě do téhle upřímné nálady mě Pat a Tiffany dostali. Od prvního monologu do strhujícího konce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (48)

  • V knižní předloze Matthewa Quicka má hlavní postava Pat (Bradley Cooper) jiné příjmení než ve filmu. Zatímco v knize to je Peoples, ve filmu se jmenuje Solatano. Postava Dannyho (Chris Tucker) se v knižní předloze objevuje až v posledních kapitolách. (adam9)
  • David O. Russell chtěl film natočit hlavně kvůli rodinným vztahům a také proto, že i jeho syn trpí bipolární poruchou. Syn režiséra ve filmu ztvárnil jednu z menších rolí. (zajda404)
  • Když Ronnie (John Ortiz) dává Patovi (Bradley Cooper) mobil, říká, že je v něm hudba od kapel The Clingers, Sex Pistols a The Clash. Poté Ronnie říká, že si rád pouští kapelu Megadeth. (Zix.)

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama