Reklama

Reklama

Timorský sen

(festivalový název)
  • Jižní Korea Maenbarui kkum (více)

Obsahy(1)

Bývalý fotbalista Kim Won-kang má spoustu nápadů na podnikání. Všechny ale nakonec ztroskotají. Až ho jednou osud zavane do Východního Timoru, kde vidí nadšené bosé děti hrající fotbal. Když zjistí, že v oblasti není jediný obchod se sportovními potřebami, vidí v tom šanci pro rychlé zbohatnutí. Místní si ale nemůžou dovolit pár sportovních bot, ani když jim nabídne výhodné splátky.

Než se naděje, stane se z Kim Won-kanga trenér timorského chlapeckého fotbalového družstva. Film je inspirován skutečným příběhem fotbalisty Won Kwanga. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (7)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Já fotbal zrovna nežeru, ale tohle mě dostalo. Ztroskotanec pan Kim se nechá dostat dětskými srdci a najde v sobě sílu dovést tento chudý tým k vítězství na mezinárodním šampionátu. To je úchvatné. O to víc potěší, že se tohle stalo, tedy alespoň ta základní linie. A víte co? Přistihl jsem se na konci, že těm klukům hrozně fandím. No a Tuova sestřička byla rozkošná. Vůbec nelituji, že jsem si tento filmek pustil. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fotbal je v tomto filmu podružný, spíše se jedná o malou sondu do jedné z nejchudších asijských zemí. Sondu spíše komerčně laděnou, tudíž klouzající po povrchu, přesto občas odhalující krutou pravdu. Základní dějový příběh se točí kolem životního ztroskotance, který najde smysl v pomoci partě dětí, která má výchozí podmínky k životu takové, že je předurčují k ještě většímu ztroskotání. ()

Reklama

Sykon 

všechny recenze uživatele

A Barefoot Dream je povedené sportovní drama, ve kterém jsou v hlavní roli nejen outsideři, ale zároveň jsou to i malé chudé děti, takže cynik by mohl říct, že komerční úspěch je zaručen. Ovšem i cynik ve mně musí uznat, že ač se to pod záplavou hollywoodských filmů nezdá skutečné, podobný příběh se čas od času vyskytne i v realitě, což je i případ základní dějové linie tohoto snímku. Když se navíc natočí slušným stylem, dost dlouho jsem uvažoval i nad plným hodnocením. Ke konci ale film tak trochu ztratil tah na branku a já se začal mírně nudit. Ne že by to bylo špatně natočené, jen celý závěr byl jako okopírovaný z tuctu jiných sportovních dramat. Proto "jen" silné 4*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá športová dráma. Má dosť dobrý príbeh o bývalom futbalistovi, ktorý už chce len podnikať a po niekoľkých nevydarených pokusoch ho cesty privádzajú až do východného Timoru. Tu zisťuje, že miestne deti milujú futbal a tak si otvorí obchod so športovými potrebami, ale nanešťastie ani to mu moc nevychádza, keďže kvôli nízkej životnej úrovni si športové potreby prakticky nikto nemôže dovoliť. Ale futbalu sa nevzdáva a tak sa venuje chlapčenskému tímu, s ktorým to chce to dotiahnuť čo najďalej. Spracovanie je celkom slušné, síce hneď na začiatok by som ocenil lepšie zoznámenie s hlavným hrdinom, keďže tu sa dej odohráva výhradne vo východnom Timore a tak mi trochu dlhšie trvalo, kým som mu začal fandiť a tiež mám pocit, že sa dostatočne nevyužil potenciál tohto prostredia, všetko zaujímavé bolo skôr len naznačené, ale nad to sa dá povzniesť. Hlavne, že aj takto sa na to pozerá viac než dobre, chválim vzťah medzi hlavným hrdinom a deťmi, rovnako aj celé to budovanie mužstva, k tomu sa tu nájde viacero vydarených prvkov, ktoré to ešte trochu osviežia, hlavne rivalita so starším bratom jedného z hráčov a celkovo to má aj veľmi dobré tempo a príjemnú atmosféru a tak sa mi to vlastne po celý čas páčilo. Hlavne ma mrzí, že samotný futbal, tu moc nezaujme, z medzinárodného turnaja tu má priestor len jeden zápas, ani tých bežných tu moc nie je a navyše je to natočené tak, že sa to ani nedá užívať, takže plno záberov na tváre, zblízka a podobne. A tak vlastne hlavným problémom tohto filmu je, že ani jeden žáner mi neprišiel úplne dotiahnutý, takže pozerá sa na to dobre, ale mohlo to byť aj podstatne dramatickejšie, vtipnejšie alebo športovejšie. Herecké obsadenie je celkom slušné, Park Hee-Soon v hlavnej úlohe je tu ten správny sympaťák, z detského mužstva mi prišli výraznejšie tri postavy a bavili ma aj postava veľvyslanca a spomínaný rival. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, slušná vizuálna stránka a páči sa mi aj atmosféra, len ten samotný futbal mohol byť lepšie zvládnutý. Športové filmy z juhokórejskej produkcie mám veľmi rád a tak ma mrzí, že práve tento, ktorý sa venuje futbalu, teda môjmu najobľúbenejšiemu z hlavných športov mi prišiel asi najslabší, ale aj takto sa mi to celkom páčilo a kľudne si to ešte niekedy pozriem 68% ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný a oddechový film se sportovní tematikou. Dějově je značně jednoduchý a dá se říci i šablonovitý. Co je ale na tomto snímku zajímavé je jeho umístění do Východního Timoru. Právě zde se snaží hlavní hrdina - Korejec zbohatnout. Po několika marných pokusech se přeorientuje na trénovaní mladých fotbalistů. Chlapci se pod jeho vedením opravdu činí a jejich snem je podívat se na mezinárodní fotbalový turnaj v Japonsku. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama