Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Recenze (448)

POMO 

všechny recenze uživatele

O vysokou originalitu se snažící gangsterka s hvězdným obsazením. Její postavy (až na frajerského Brada) jsou ale pošuci, kteří nevzbuzují respekt ani nejsou vtipně cool. A dialogům chybí zábavnost i vypointování (až na poslední Bradovu hlášku). Na filmu je nejzajímavější podkreslení příběhu bandy nicotních kriminálních existencí replikami z televizních příhovorů George W. Bushe či Barracka Obamu o tom, jak je a bude Amerika skvělá. Vizuální hrátky a spomalovačky filmu dodávají punc exkluzivity, ale nejsou novinkou a popravdě, v Avengers jim to sluší více. Kamera upevněna na dveřích auta, kopírující jejich pohyb otevření a zavření už byla u Tarantina (a bůhví kde ji obšlehl on). Hravé výhybky ve vyprávění potěší, ale při ohlédnutí zpátky zavánějí samoúčelností (Gandolfiniho postava a její význam v příběhu) a ve finále stejně směrují k řešení, jaké předpokládáme již při pohledu na plakátu filmu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Velice účinný recept! Máte li doma v šuplíku scénář k užvaněné, nudné a neorginální kravině, o který by zdravý, heterosexuální producent neopřel ani velocipéd, ukecejte nebo jinak orálně přesvědčtě Bradatou Pittku, aby vám v tom spanile zapózoval. A pokud bude Brad náležitě uspokojen, dobrovolně se znemožní i v takové kokotině a vy máte postaráno o to, že se pár chudáků nechá nachytat a cvaknou vám alespoň náklady. Že jsem se, já blbec, nepodíval, co za zvíře to spáchalo! Vřele tedy doporučuji všem, které zbabělec Robert Ford neodkrágloval smrtící dávkou tlučhubovské nudy dřív než chudáka Jesseho! Já osobně pošel už po půl hodině. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Já žiju v Americe. A v Americe jsi na všechno sám. Amerika není země, je to jen byznys. A teď mi kurva zaplať."___Nevím, jak se tohle poslouchá neo-liberálům, ale tyhle věty bych tesal do kamene.... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka. Nudné to není, ale že by se jednalo o čímkoli výjimečné dílo říct nemůžu. O žádné z postav jsem se nedozvěděl tolik, aby mě skutečně zajímala (přičemž někdy to vypadá tak, že postava se ukáže na začátku, aby se představila, a pak znovu až na konci, aby ji někdo zabil). Vzhledem k tomu, že v závěru je k filmu přišroubováno pár minut s určitým jakože přesahem a poselstvím, šlo by moji výtku smazat tím, že to je jasný záměr... Ale co už. Pro mne žádný zázrak, ať se na to dívám jakkoli. Plusové body za zpomalenou střelbu v dešti a zhuleneckou dialogovou scénu. Jinak je na filmu nejzajímavější sada stylových plakátů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bizarná štýlovka, ktorú asi málokto rozchodí, pretože ide dôsledne proti diváckym očakávaniam a bežným pravidlám rozprávania príbehov. Zdanlivo teda plynie odnikiaľ nikam a nemá pointu, tobôž katarziu, len zbierku čudesných postáv v podaní hercov, ktorí sú všetci na Oscara, niekoľko ultrabrutálnych scén a fantasticky zrežírovaných okamihov. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková trošku nudička, jenže pořád je tu naštěstí lumpiček Brad Pitt a tomu se tady protočí doslova panenky, aby vyřešil jeden vcelku zapeklitej případ. Každopádně když už příběh ne, tak alespoň prostředí je zajímavé. Dlouho (jestli vůbec někdy) jsem se nesetkal s filmem, který by řešil finanční krizi tak vehementně, jako právě v tomhle filmu. U zlodějů to ale asi fakt sedí. Zřejmě to mělo znamenat akorát to, že jak je krize a lidi mají méně peněz, tak toho lidé zároveň koupí daleko méně a i lup bude často stát za hovno. Tady teda stál, což kluci zlodějští pochopili poměrně rychle. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,026,056Tržby Celosvetovo $37,930,465Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,143,431 //počet predaných kusov 59,960Tržby za predaj DVD v USA $1,656,082 //počet predaných kusov 115,729║ až na jednu výbornú scénu, kde ide o dosť dobre spracovanú likvidáciu, je to len plné zbytočných kecov a až zbytočne na silu prepchané nadávkami, dej jednoduchý a ku koncu to už takmer uspí /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Strhující a velmi temný film. To, co říkal Paul Thomas Anderson v Až na krev prostřednictvím téměř tříhodinové epické ságy, řekne Andrew Dominik v ryzí stylové noir gangsterce z aktuální současnosti za necelou hodinu a půl. Amerika se nezměnila, Amerika je pořád stejná. Cynická, egoistická, příliš individualistická. Jenže teď se začíná měnit sama podstata Ameriky - byznys. Film není sice tak vizuálně uhrančivý jako předešlý režisérův opus Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (pár excelentních scén se ovšem také najde), jeho síla však stojí na dvou významových kontrapunktech - za prvé v tom, že je celý stylizován coby retro a čiší z něj velmi silný nostalgický závan (mizanscéna, retro hudba atd.), ač je jeho děj nanejvýše aktuální a odehrává se v současnosti, za druhé pak v kontrastu mezi dvěma významovými plány mluveného slova (trochu podobný rozkolu mezi tím, jak se mluvilo v soukromí a na veřejnosti ve státech za komunistické totality), kontrast mluvy postav v tomhle malém jednoduchém příběhu na pozadí velkých historických kulis, tedy toho, co se ozývá v druhém plánu z médií, ten všudypřítomný politický účelový marketing. Killing Them Softly je asi nejlepší filmová reflexe reakce současné Ameriky na tíživou ekonomickou krizi, kterou spustil právě cynismus, egoismus a přílišný individualismus finančních dravců (a který je naprosto roven ,,byznysu" hrdinů ve filmu zobrazených), který ovšem politická reprezentace v čele s Obamou maskuje a kryje. Opravdu silný socio-politický podtext. Poselství toho, že přišly sice změny, tak jako už tolikrát, ty zásadní věci se ovšem prozatím! ještě nemění, jen politická korektnost a sofistikovanost PR teamů v pozadí vytvářejí pomalou a plíživou normalizační atmosféru... Byznys je v ohrožení. ,,America is not a country. It's just a business. Now fucking pay me!" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé scény jsou i zábavné, ale když ty jednotlivé scény spojíte dohromady, tak se z toho stane nuda. Brad Pitt mi tam přišel takovej divnej. Do prostředí italské mafie se hrozně nehodí a ty všudypřítomné Obamovy proslovy me iritovaly. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENHLE PODNIK JE O VZTAZÍCH“..... /// … I mafie musí šetřit! Rozhovory, na jejichž pozadí běží zprávy, informace a projevy o navrácení důvěry Američanů v ekonomiku … ,,ZABIL JSI NĚKDY NĚKOHO? JE TO EMOCIÁLNĚ VYHROCENÝ“ – taky vám ten gangsterskej dialog něco připomíná? A vono se tady všeobecně dost kecá. Pět minut rozhovorů mezi těma, pak zas mezi těma…. to vždycky záleží, jestli maj co říct i těm vostatním. Překvapivě to nenudí, i když pravda, ti unavenější můžou dostat od spánku dvojitýho Nelsona. Bez nějakejch skrupulí - je to vlastně vo hovně. Pitt jako machr, co jde po lidech, kteří udělali chybu (v rámci organizace. Ty u toho soustruhu buď v klidu…) a jeho pomalá role přesvědčovatele mi taky někoho připomíná (Vincenta? Vegu? To byl jinej týpek…) a celkem mu i sekne, ale je to malej film, ze kterýho ani von se svým cynickým humorem nevybočuje (ale měl by, když to produkoval…). Takový … zvláštní. Nejednoznačný 3*. Nejednoznačný 4*. Jebu na to, ať rozhodne totálně korporativní mentalita! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Cogan's Trade“, kterou napsal v roce 1974 George V. Higgins číst nebudu. 2.) Nevěřím, že jde na současnost našroubovat příběh ze 70tejch let. 3.) Thx za titule ,,exitus“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Weinstein Company // Počet premietajúcich kín v USA: 2,424 // Otvárací Víkend USA: $6,812,900 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný průměrný Film,ve kterém září Bradd Pitt. Zpomalené záběry v dešti+ střelba byla vynikající scéna, ale jedna scéna ve filmu mi bohužél nestačí, zbytek je taková oddechová konverzačka na prozívnutí, při filmu jsem naštěstí netrpěl, uteklo to rychle, mít to stopáž 2 Hodiny nejspíš bych to nezvládl . 50% ()

movie 

všechny recenze uživatele

7/10 Upovídaná, ale výborně napsaná a pomalá gangsterka. Dominik by měl točit častěji. Je to skvěle obsazené a postava Jamese Gandolfiniho je ve své podstatě skvělou parafrází celého filmu - něco po něm chcete a on místo toho pořád kecá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až mne jednou vychytrale napadne obrat gangstery o jejich poctivě nakradený majetek, tak si na to rozhodně najmu upovídaného feťáka a rozhazovačného týpka. Samozřejmě pouze v případě, že už mne nebaví celistvost mých žeber, uzavřenost krevního oběhu, návštěvy u zubaře a tak nějak toužím v poklidu si poležet v chladícím boxu na pitevně. Kdybych snad chtěl přežít, tak mi nezbyde, než se poučit z tohoto snímku, který sice rozhodně není žádným scénáristickým zázrakem, ale jistou stylovost mu nelze upřít. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

O něco záživnější a o hodně kratší než předchozí režisérův počin. Pořád ale nic, co by mě nějak zvlášť zaujalo. Scorseseho gangsterky jsou asi tak stokrát zábavnější. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pokus o stylovost se tomu počinu nedá upřít, o tom žádná, ale budovat drama na blábolech dvou vysloveně nezajímavých lůzrech, to chce notnou dávku blbosti. A to Dominik jistě má. Chtěl patrně filmu dodat na jisté artovosti, možná až troufale řečeno "tarantinovosti" tím, že nechal každou postavu aspoň deset minut v kuse blábolit. Řeknu vám jedno, to se prostě nedalo. Ono by to šlo, kdyby ty monology dávaly smysl a šly až na dřeň divákovy duše nebo třeba rozesmály, ale to jen tak plitce klouže po povrchu, že to tak strašně nudí, že už ani otrávený divák neví, o čem se blábolilo před dvěma minutami. Jak jsem se už zmínil, osud a jednání dvou sjetých idiotů sympatie zkrátka nezíská a sledovat ostatní figury už tuplem. Brada Pitt nám vyžvaní díru do hlavy v tak brutálním slow motion, že nás zabije poměrně hardly. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Killing´em softly. From a distance.. Svéhlavý neo-noir navlečený na období Americké hypoteční krize - proto tolik Bushů, Obamů a plamenných proslovů, jak jsou všichni jeden a přitom v tom de facto každý jede sám. Krize vzniklá v ekonomice, která byla (vzhledem k zápletce paradoxně) částečně postavena na gamblingu a jenž je tvořena lidmi, politiky a finančními uskupeními, co zabíjejí něžně, z dálky, stejně jako Jackie Cogan.. Herecky bezchybné, přecpáno realismem, prakticky bez ženských postav, násilné a jdoucí tak trochu mimo koridor žánrových konvencí. Dlouhé či nudné? Kdepak. Tohle je přesně ten druh filmu, v němž není podstatné CO, ale JAK a to pak čas nehraje roli.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá stylovka, na jejíž styl je třeba přivyknout, ale zato se umí odvědčit hromadou geniálních režijních momentek, hereckým koncertem a poselstvím, které by měl mít každý amík napsané v občance. Dominik je frajer. ()

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama