Reklama

Reklama

VOD (1)

Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro pozvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějíčků, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost nakonec utichne po pěšině. Co víc, Markie se posléze v opilosti dokonce ke všemu přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Markie má však přece jen průšvih, a to když karbaníky přepadnou podruhé. Historce, že s tim Trattman nemá nic společného, samozřejmě nikdo nevěří. Dát vše do pořádku má za úkol Jackie Cogan. (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (448)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Killing Them Softly přináší stylový, retro artový zážitek, který nehraje ani tak na akci, dynamičnost děje či krvavé přestřelky, ale spíše se soustředí na vykreslení prostředí a jednotlivých postav. Pozornému a trpělivému divákovi se tento snímek odmění vynikajícím scénářem s propracovanými dialogy. Ti ostatní budou pravděpodobně neklidně poposedávat a čekat, kdy se konečně přestane kecat a nastane nějaký pořádný mazec. Takovým bych poradila, aby si našli třeba něco se Stathamem, protože Zabít tiše Vám tohle nedá. Obsazení je "par excellence." Od Brada Pitta (tady mu to sakra tak sekne, v tom černém ohozu, s cigárkem a tím účesem:), jehož Jackie Coogan představuje distingovaného, chladného, vyrovnaného muže, který "jen" dělá svou práci, přes Richarda Jenkinse, a Bena Mendelsohna, jehož herecká všestrannost bez "hvězdné" nálepky a jakoby neupravený vzhled, mu často "dohazují" kšefty různých samotářů a ztracených existencí. Až po zavedeného gangstera, Raye Liottu, ukecaného Jamese Gandolfini a Scotta McNairy, jemuž Brad důrazně promluví "do duše." Osobitá gangsterka, která si své diváky a fanoušky zcela jistě najde. "This country is fucked, I'm telling you.", "I'm living in America, and in America, you're on your own. America's not a country. It's just a business." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stylovost se tomu upřít rozhodně nedá, jenže i zívání a sledování hodinek je těžké se ubránit. Gangsterka Killing Them Softly vyžaduje hodně trpělivého diváka, přitom toho sama příliš nedává. Chybí jí tempo a lepší práce s diváckým očekáváním. Je sice možná fajn, že tu sledujeme kulky procházející různými částmi těl, ale jedna vlaštovka taky jaro nedělá. V dalším plánu se pak dozvídáme o tom, v jakém stavu je americká společnost, ekonomika, víra – jenže právě v tomhle kousku jsem reflexi o současném stavu Ameriky nepotřeboval slyšet. Nekompromisní, krvavé, chladné – to vše od režiséra a scénáristy, který se sice divákům zalíbit nechce, ale to je zrovna v tomhle případě docela škoda. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Absolutně jiné než jsem od Dominika čekal. Tentokrát žádná meditativní hypnotická atmosféra, ale pořádně syrová a realistická gangsterka, nyní aktuálně zasazená v okovech ekonomické krize. Hodně si to bere ze Scorseseho, Tarantina nebo Ritchieho, ale zároveň se to svým zvoleným pojetím naprosto vymezuje podobným srovnáním. Nepřistupovat k filmu především jako k zábavě, nabídne Killing Them Softly nečekaně depresivní konverzační perlu, v níž vynikne hlavně skvělý Pitt, několik nápaditě zrežírovaných scén a nekompromisní brutalita spolu s trefnou kritikou současné Ameriky. Když o tom tak přemýšlím, stylisticky je film vlastně hodně podobný Driveu - hlavně v ladných přechodech mezi klidnými a drsnými polohami snímku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,026,056Tržby Celosvetovo $37,930,465Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,143,431 //počet predaných kusov 59,960Tržby za predaj DVD v USA $1,656,082 //počet predaných kusov 115,729║ až na jednu výbornú scénu, kde ide o dosť dobre spracovanú likvidáciu, je to len plné zbytočných kecov a až zbytočne na silu prepchané nadávkami, dej jednoduchý a ku koncu to už takmer uspí /40%/ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačně zařaditelný kriminální film... Pro jednoho otravná, rádoby artová nuda, plná rádoby hluboké, ale přitom banální konverzace, pro druhého noirová a existenciálně silná filmová meditace. Já jsem ten třetí, který na to čuměl bez nějakých výrazných pocitů a jen zvědavě čekal, co z toho nakonec vlastně vyleze... Slušná atmosféra, nevěrohodný Pitt, znamenitý Gandolfini, hodně zajímavé duo dvou malých gaunerů. Víc nic. Za měsíc (a možná už za týden) si vůbec nevzpomenu, o čem že to vlastně bylo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu, keď Russell (Ben Mendelsohn) a Frankie (Scoot McNairy) diskutujú o možnosti robenia či nerobenia prevratu, líže Russell zmrzlinu, ktorá v ďalšom zábere zmizla. (Crybaby)
  • Brad Pitt nebyl jen jedním z protagonistů. Se svou společností Plan B stanul také mezi producenty. (Haretix)
  • Děj vychází ze stejnojmenného románu George V. Higginse. (Haretix)

Související novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (více)

Reklama

Reklama