Reklama

Reklama

Jeaspeare Schade von Westrum

(amatérský film)
všechny plakáty
Akční / Krátkometrážní
Československo, 1980, 23 min

Režie:

Pjeer van Eck

Obsahy(1)

Gerhard Krauze je válečný zločinec a vydává se do Prahy pro obraz. Tento obraz má ukradnout jistá Alena Mihulová a on jej má jen dopravit do Německa. Vše se zdá být jednoduché, ale z mise do socialistického Československa se stane drama se strašlivým koncem. (zdeny99)

Zajímavosti (3)

  • Obnovená premiéra na Under filmu a posléze zařazení na nesoutěžní projekci Vysněné země vzbudila zasloužený zájem laické i odborné veřejnosti. Promítán rovněž na letní filmové škole v Uherském hradišti 2005. (zdeny99)
  • Film byl původně promítán při domácích projekcích CAF a zúčastnil se též pražského kola celostátní soutěže amatérských filmů pořádané Studiem 8 v roce 1981. Zde sice vzbudil zaslouženou pozornost, ale vzhledem k příliš naturalistickému pojetí a technickým problémům s odděleným zvukem dále nepostoupil. (zdeny99)
  • Film natočený sdružením CAF na 8 mm kameru a dodatečně ozvučený na magnetofon B 101, byl po letech v laboratořích XXL blues film digitalizován a znovu ozvučen. Film vznikal dva roky a jeho výroba si vyžádala čtyřicet čtyřminutových kotoučků osmimilimetrového materiálu. V roce 2004 byla původní délka 45 minut zkrácena na současných 20 minut a byly provedeny korekční úpravy sytosti a ostrosti obrazu. (zdeny99)

Reklama

Reklama