Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (163)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDYCKY JSEM PIL, KOUŘIL A FETOVAL, ALE TEĎ UŽ JE PŘÍLIŠ POZDĚ NA TO HLEDAT BOHA....“ /// Kombinace motorkáře, hudebníka a chlápka na mytí aut. LEMMY se nemění a nemění se ani jeho styl. Je mu jedno, jestli ho má někdo rád, jde si vlastní cestou a dostane to, co chce. JE RÁD LEMMYM! … Miluju jeho basu a nádherně drsnej hlas, jako kdyby žral nehty. A teď klidně můžu vsadit krk i na to, že si ten rock 'n' roll kurevsky užívá a že to tenhle dědek ještě rozhodně nebalí! Dokument, kterej mapuje všechno! Začátky, milenky (či ty co píchal), skupiny, texty, syna, zájem o vojenskou historii i to, že spolu s Ozzym vlastní certifikát na drogovou nesmrtelnost. Možná tu je i pár zbytečností, ale jak říkám – obsáhlej dokument vo všem! Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Protože vím, že Bůh ještě žije! 2.) Na DAMAGE CASE mám podobnej pohled. 3.) Protože metal řízlej punkem – to už je důvod k zamyšlení. 4.) Thx za titule ,,BOBI1“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ne, není na světě moc lidí, co by si tak zasloužili nálepku 49% motherf**ker 51% son of a bitch. "Ace of Spades" svýho času uhranulo i mě samotnýho a tenhle opravdovej člověk, všechna čest, znamenal chodící starosvětskou esenci heavy metalu a rock n rollu. Po dokumentární stránce moc fajn, ač jsem si rozmazleně přál o trochu spojitější vyprávění. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a vyvážený dokument nejen pro fans Motörhead. Lemmy Kilmister je skutečná persóna, celou dobu jsem nevěřícně zíral a jak se tenhle člověk dožil 60tky je pro mě pořád hodně velká záhada. Nedozvíte se tady o moc víc než v Lemmyho autobiografii WHITE LINE FEVER, ale je tu spoustu zajímavých záběrů, třeba Lemmyho skromný byt mě docela překvapil (a taky potetovanej Billy Bob Thorton v tílku když vede s Lemmym chlapský řeči apod.). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsem šest barevných přítelkyň, takže jsem nejhorší nacista na světě." Hlasy Udo Dirckschneidera, Roba Halforda nebo Bruce Dickinsona mám určitě raději než chraplák Lemmyho, ale co se týká charismatu a rockerství v srdci, tak si Lemmy s výše uvedenými pány vytře ... v podstatě cokoliv. K sexu, drogám a rock´n´rolu totiž svědomitě přidává ještě hromadu ironie a házení vydělaných peněz do automatu. Vzhledem k jeho životnímu stylu by leckterý zastánce zdravého životního stylu pokládal za nemožné přežití třicítky, ale Lemmy si i v důchodovém věku užívá brilantní zvuky své baskytary a provádí s diváky energetickou výměnu na koncertech. Lemmy sám je za neoddiskutovatelných pět hvězd, ale dokument občas ztrácí tempo a i když ho Lemmy ledabyle zase zvyšuje, tak pasáže bez hudby zkrátka nejsou úplně ono. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lemmy je dost bizarní figurka, že pár zajímavých situací vygeneruje, ale jinak je tu (opět) jen banda přestárlých a velmi nudných rockerů, kteří mluví a mluví o tom, jak byl jejich život fajn, což jim ani za mák nevěřím, protože vypadají velmi unaveně tou rutinní coolovostí opotřebovaně. Kdyby to aspoň nemělo skoro dvě hodiny! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Pohľad na Lemmyho možno niektorým ľuďom naháňa strach, no v skutočnosti je to jeden z najmilších ľudí akých poznám..." Mám doma cd výberovku Motorhead a o Lemmym som vedel, že je veľkým zberateľom nemeckých vojnových vecí, od odznakov až po dýky a uniformy. Okrem nemeckých spomenul i slovenské a chorvátske, škoda, že ich neukázal. Z jeho domácej zbierky som odpadával, má tam neskutočné veci. Zahanbil by nejedno múzeum. Lemmyho som nepoznal ako človeka. To až teraz s týmto dokumentom. Musím povedať, že na mňa zapôsobil veľmi sympaticky. Je to chlapík, ktorý sa dá do reči s úplne cudzím človekom, turistom, fanúšikom, ochotne sa s vami odfotí a ešte poďakuje!!! To je dnes veľmi vzácne, doslova ma svojou dobrosrdečnosťou dojal. Motorhead mám rád, pripomína mi dnešný Sabaton. Majú zopár naozaj vydarených skladieb, ako hudobník, rocker a skladateľ toho Lemmy preskákal dosť a tento extrémne kvalitný dokument vám ho priblíži k srdcu oveľa bližšie než ste ochotní pred sledovaním pripustiť. Lemmy si ma jednoducho získal. Veľmi kvalitný dokument na ktorý môže byť pyšný nielen jeho syn, ale i všetci, ktorí ho milovali. Nech meno Lemmy svieti večne! 100%. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Poslední Titán rocku, skutečný pařič, jehož lze následovat tak do 30ti nebo prvního kolapsu. Btw, od posledního koncertu Motörhead v Edenu nedoslýchám, ale za to se mi pěkně třese hlava:-)))) Lemmy is a God!!! ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Ježíš? Mrtvej. Mohamed? Mrtvej. Budha? Mrtvej. Kdo nám, ubohým, zbývá k uctívání a kdo nám místo pofiderního spasení nabídne konkrétní hudební extázi, cigáro a Jacka s kolou? Lemmy. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Včera večer sme ja a moji kámoši ubalili džointa, otvorili plechovku piva a začali pozerať tento namakaný dokument, ked v polovici filmu otvorila kamoška dvere a opýtala sa :'' Chlapi, kedy chcete objednávať to takeaway?'' , ja som nepočul asi lepšiu reakciu ako :" To záleží, kedy povie Lemmy! '' - taká legenda je fuckin Lemmy! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak se vám musím přiznat, že před zhlédnutím dokumentu jsem netušil, kdo to nějaký Lemmy je. Kdybych dokument neviděl, tak bych stejně o nic zásadního nepřišel. To je třeba napsat hned na úvod. Na stranu druhou musím uznat, že Lemmy má skutečně své kouzlo, svůj styl oblékání a vizáže a navíc slušně zpívá, takže se klidně může stát, že třeba některá skladba Motörhead potká moje uši pěkně zblízka. Ještě jsem chtěl napsat, že Lemmy nahlas vyslovil ten důvod, proč hudební smetánka umírá předčasně. Není v tom nic většího než heroin a kokain. Tak to mě potěšilo. Jinak ho uznávám ještě z jednoho důvodu. Díky jeho lásce k whiskey. Ale tohle uznání ztráci zase kvůli jeho kuřácké závislosti. Nad čím bych se naopak troufl pozastavit je Lemmyho láska k hákovým křížům a nacistickým zbraním, které by určitě potěšily nejednoho zdravého člověka. Jednoznačně vidím dokument na 3*. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Náhledová sonda do života rockera Lemmyho. Dokument jsem si u žil, ale nejsem úplně cílová skupina, na kerý tenhle počin sází. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

O Lemmym som v živote nepočul, tušil som, že jeho hudba nebude aj mojou hudbou, ale aj tak som si pozrel dokument, pretože 86 % je pre mňa argumentom. A nebol som vôbec sklamaný. Keď sa vyznal zo svojho obdivu k Elvisovi, Buddy Hollymu. Little Richardovi a Beatles, pocítil som sympatie, ktoré pri časti jeho výrokov a hudby pretrvali, i keď som mal pocit otca, ktorý svojmu synovi príliš nerozumie, aj keď nepochybuje, že je jeho. Samozrejme tie ďalšie atribúty jeho osobnosti, ako chľast, drogy, čudná zberateľská vášeň a ďalšie mi už nič nehovoria, dokument ako celok považujem za kvalitný a prínosný. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét zřejmě posledního opravdového rockového rebela. Muže se životním stylem, jaký by zřejmě nikdo jiný nepřežil do důchodového věku. Netuším, jak dlouho mu byli filmaři v patách, ale naštěstí to nevypadá, že by něco uspěchali. Z desítek ostatních rockových pochlebovačů nejvíce zaujali James s Kirkem z Metallicy, když předkládali seznam toho, co od Lemmyho okopírovali. Takže Lemmy byl vlastně i kmotrem thrash metalu. ;-) Jen škoda, že je nutné, aby dotyčný zemřel, jinak se takovýto film do českých kin nedostane. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Což o to...on je legenda, on je bůh a on je jeden z posledních, který mi vrací do rocknrollu se vším všudy. Nicméně dokument to moc zajímavý není. V podstatě říká jen to, že Lemmy existuje a je opravdu takovej. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Hodne fajn, ale mohlo to byť aj lepšie. Je to viac pohľad do zákulisia a Lemmyho súkromia, než ucelený dokument o rockovej legende. Počítajte s tým, že vám hodne hovoriacich hláv povie, aký je Lemmy god a prezident galaxie. Obzvlášť Lars Ulrich a Dave Grohl sa blysnú svojou povestnou idiociou a pózerstvom. Ak chcete naozaj preniknúť do mysle pána Kilmistera, prečítajte si vynikajúcu autobiografiu White Line Fever. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

ač nejsem zarytou fanynkou Motorů, a o Lemmym Kilmistrovi se mi vždycky vybavilo jedině to, že jeho hlas mi připomíná motorovou pilu a jeho image už je asi tak od první světové války pořád stejná..normálně sem nestačila valit bulvy!! a už se ani nedivim té tisícovce opíchaných bab, co si nestihly určitě kromě valení bulev ani vytřít vulvu..Tenhle Pepík Váńa světové metal scény je prostě fenomén, a originál z trochu jiného těsta, než na co jsou holky zvyklé z telenovel. Rozhodně mě kromě sledování jeho kariery nadprůměrně bavily jeho hlášky. Tak jedna na ukázku: lemmy ke svému synovi, aneb dávka životní moudrosti: "Musíš mi něco slíbit!! nikdy nešňupej kokain!!je to svinstvo!!" syn : "ano tati, nebudu"..Lemmy: "radši si vem speed!!!".. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcej projekcii dokumentu o Joy Division je "Lemmy" čistá optimistická katarzia a doslova očista tela a ducha...Hoci v súvislosti diablom Lemmym sa baviť o očiste je veľmi zvláštne:) Nie som die-hard fan Motorheadu, ale osoba Lemmyho je skutočne fascinujúca a práve kvôli tomu, nie kvôli jeho skupine, má pre mňa tento dokument svoju váhu... ()

Reklama

Reklama