Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (163)

LukeKiller 

všechny recenze uživatele

Chcel som napísať nejaký ultra cool a skvelý komentár. Nemá zmysel. Všetko napísali borci predomnou. Jeden z naj dokumentov aké som videl. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Lemmy je ikona, legenda, bůh. Pokud nevíte čemu a v co věřit tak můžete v něj, protože jedinê on vás nezklame. Po shlédnutí tohoto dokumentu už nebudete chtít poslouchat jinou hudbu než je syrovej, starej a pravej heavy metal. Na koncert týhle kapely si budete moci zajít ještě za sto let, protože oni tu budou navždy. Já na nich byl, věřte mi to. DOPORUČUJI a naopak varuji ty, kteří nevědí o co se jedná, tento snímek není určen pro diskofily a debily. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, ako byť sám sebou, robiť to, čo mám rád a nehľadieť na to, či to čo mám rád, je alebo nieje spoločensky prípustné. Nie je to len o hudbe, ktorá menila dobu, ale aj o životnom štýle jedného nezničiteľného brita, ktorý je asi takou ikonou pre HM ako je Madona pre POP. ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Lemmy je ikona rokenrolu, ale tento dokument nesplnil všetky moje očakávania. Miestami nudí, miestami fajn. Čiže hodnotením niekde na troch *. ()

tom130 

všechny recenze uživatele

SPOILER! V jedné za scén si Metallica pozve do zkušebny právě Lemmyho. Ve vzduchu je cítit napětí a najednou Lemmy vchází se slovy "What's up motherfuckers!" V podobném duchu panuje i zbytek dokumentu. Zde nehodnotím tolik zpracovaní dokumentu jako spíše obsah. Dokonalost! ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Miluju Motorhead, Lemmy je (vlastně byl) moje ikona(bohužel kam se na něj hrabu) takže komentář bude silně protekční. Je to o životě chlapíka, kterej by měl(podle EU tabulek a politický korektnosti) skončit jako poslední bezďák, popřípadě na léčení ze všech možných závislostí. Vida a stala se z něj ikona rock and rollu uznávají ho pankáči, máničky, kolegové z mnoha i slavnějších kapel ho mají za vzor. Čím to je ? Podle mě tím, že to byl chlap, kterej kašlal na to co si kdo myslí, a dělal to, co považoval za správný a hlavně co chtěl. A navíc měl obrovský charizma a k.rva odolný tělo. Takových lidí nikdy nebylo moc, a bojím se, že dnešní doba je přímo systematicky likviduje. Díky za každého Lemmyho. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Lemmy byl frajer a hned tak někdo na něj nemá. Síla jeho osobnosti zvládla i jeho svérázný módní styl. Především působil jako slušný člověk, který ze sebe nedělá hvězdu. Taky nebyl pokrytec a většina muzikantů přirozeně uznávala jeho autoritu a historii. Třeba u HAWKWIND to musela být věru pořádná sranda. Ze všech těch obdivovatelů trčí David Grohl, jediný normální nepozér. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Dokument o Lemmym natočený ještě za jeho života. Je to taková dokumentární klasika, rozhovory s Lemmym, hudebníky z jeho kapely a také se lidmi, s kterými spolupracoval, či byli pro něj důležití. Podle mě pěkně zpracované a vše důležité zde je, takže za mě povedený dokument. Hodnocení: 84/100. ()

pestak 

všechny recenze uživatele

Vynikající portrét Lemmyho Kilmistera, který jde u nás do kin, po šesti letech od jeho uvedení. Pro mne jeden z největších muzikantů a heavy metalový průkopník. Dokument je dobře natočen, je zábavný i pro ty, co nikdy neslyšeli Ace of Spades. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Hlavně neber koks ani herák, ber speed :-P Takže asi tak. No na to, že byl celej život naspídovanej, drtil to kupředu jak urychlenej kombajn, tak to dotáh až do 70-ti, takže ty vole jo, taky to jde (dobrý poučení; my body, my choice). Velká osobnost a inspirace. ()

Clee 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich hudebnich dokumentu, co jsem mel cest kdy videt. Je sice pravda ze Lemmy je legenda, ale ty dva blaznivi reziseri dokazali do filmu dostat jen to nezbytny a dokument slape stejnym tempem jako Overkill nebo Stone Dead Forever. Miluju ty filmy, ktery me k necemu inspirujou a po shlidnuti Lemmyho jsem mel chut jit a koupit si cerveny Marlbora , Jacka Danielse a Colu. ()

Toxie 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych jednou zajít do Rainbow na Jacka s kolou a pokecat s Lemmym! "Sex trvá půl hodiny, někdy hodinu, ale rock´n´roll pět hodin, proto jsem se asi nikdy neoženil." Famózní záběr ve studiu, kdy zapíjí prášky na diabetes a tlak. "Říká se že jste měl 2000 ženských. To je fáma jenom asi 1000 a na to kolik mi je tak to není tak hrozný ne?" ()

darebacek 

všechny recenze uživatele

Výborné hlášky, skvělá hudba, hrubý týpek, žeru ho!!! Navíc spoustu známých hudebníků, kteří ho oplývají jenom chválou, hlavně Grohl, Ozzy a Metallica. 85 % ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Na úvod se musím přiznat, ale jméno tohoto zpěváka a baskytaristy mi zcela unikalo a dozvěděl jsem se o něm, až z tohoto dokumentu. Ano, stydím se, ale fanoušek heavy-metalu nejsem ani nepiju whisky a nekouřím cigarety. O to víc mě ale Lemmy zaujal, když o něm mluví takové hvězdy jako manželé Osbournovi, členové kapely Mettalica či Joana Jett (jo tyhle už znám :-) ), a to jen v superkladech. Jeho život asi není nuda a jídelníček sportujícího abstinenta asi taky nedrží. Ale i tohle je vizitka hvězd, kór v této branži. Pochopil jsem, že Lemmy Kilmistr je obraz určité doby a vizitka rocku, heavy-metalu a kapely Motörhead. Tento dokument nám poodhaluje řadu zákulisních scén a lehké soukromí tohoto hudebního fantoma. Uděluji 70% - lepší tři hvězdy. ()

Deadmann 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhá stopáž, díky tomu místy i nudící momenty (zvlášť pro člověka, který nemá Motörhead až tak úplně v oblibě), ale celkově fajn, 70%. ()

Elvis1994 

všechny recenze uživatele

Ovlivňuje me to ze sem absolutni fanda Motörhead , a ze Lemmyho Kilmastera zeru , ale todle je ztelesneni dekadentniho zivota on je definice toho slova sama ... Drug,Sex and Rock´nRoll !! Hodne povedenej dokument popisujici jeho zivot . ()

Reklama

Reklama