Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

KoRner 

všechny recenze uživatele

Mňa to proste bavilo, aj keď som prisiel o tu ideu Lemmyho nesmrtelnosti, na ktorej dokument stavia. Lemmy, clovek ktoreho kapela sice netrhala cisla predajnosti, avsak meno a zivotny styl ktoreho sa zapisalo velkymi pismenami do historie rock’n’rollu. Z dokumentu ma prekvapilo to, ze bol ovela vacsi slusnak, nez som si myslel a tiez jeho uprimnost na temy drogy a zeny. Recept na dlhovekosť rockovej hviezdy? Deti, neberte herak, dajte si speed, ten vas nabudí! Ale Lemmy by nechcel, aby niekto kvoli nemu zacal s drogami... avsak ani aby skoncil 😀 Lemmyho dolezitosť vo svete hudby dokresľujú aj spovede najvačších rockových hviezd sveta, ktoré si nasli cas, aby mohli povedať aký idol to vlastne bol. Na byvaleho Hendrixovho bedňáka proste kariéra veľmi slušná. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled na ikonu rocknrollu,rocku,metalu a kdo ví čeho ještě. Lemmy je prostě osobnost jakou nepřehlédnete a vidět jeho svět je nejen pro fanoušky MOTÖRHEAD povinnost! Btw. s Lemmym bych asi nešel na skleničku, protože bych skončil jako jeden člověk na kapačkách s otravou alkoholu. Ten chlap pije Jacka Danielse jako vodu! Podle mě nemá krev, ale Danilse v žilách. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

ač nejsem zarytou fanynkou Motorů, a o Lemmym Kilmistrovi se mi vždycky vybavilo jedině to, že jeho hlas mi připomíná motorovou pilu a jeho image už je asi tak od první světové války pořád stejná..normálně sem nestačila valit bulvy!! a už se ani nedivim té tisícovce opíchaných bab, co si nestihly určitě kromě valení bulev ani vytřít vulvu..Tenhle Pepík Váńa světové metal scény je prostě fenomén, a originál z trochu jiného těsta, než na co jsou holky zvyklé z telenovel. Rozhodně mě kromě sledování jeho kariery nadprůměrně bavily jeho hlášky. Tak jedna na ukázku: lemmy ke svému synovi, aneb dávka životní moudrosti: "Musíš mi něco slíbit!! nikdy nešňupej kokain!!je to svinstvo!!" syn : "ano tati, nebudu"..Lemmy: "radši si vem speed!!!".. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úprimný dobrácky chlap, ktroý je legendou heavy-metalu, má hrubšie vyjadrovanie, obľubuje štýl nacistov, akurát, že nacistom nie je a od ich zmýšľania a života má ďaleko. Proste žije si slobodne, neviazane, no nežije len zo slávy rokov minulých, proste ťažko pochopiteľné bláznovstvo, ktoré si akoby často odporuje, no zároveň je to človek, ktorý inšpiroval mnoho iných hudobníkov. Toto nie je môj štýl, v hudbe sa až tak nevyznám, najmä nie v tej staršej americkej, konverzácie o ničom ma tiež nebavia, opisy od druhých osôb pokiaľ nezrekapitulujú niekoho kariéru zo stránky, ktorú sa len ťažko inde dozvieme, tiež veľmi nemusím, no nechcem fanúšikom kaziť radosť, lebo zaujímavé to bolo a to že som tomu veľmi nerozumel ešte neznamená, že je to zlé. Za tým, že je to zle uchopený dokument si však stojím, aj keď ako sa to blížilo záveru, tak sa to podľa mňa vylepšovalo. Podstata zo súkromia, či z profesie sa dá pochopiť. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Sex, Drugs and Rock´n´roll ve své nejryzejší podobě. A také chlast, gamblerství, nejtvrdší, nejhlasitější a nejrychleší muzika, ale i jedno velké otevřené heavy metal srdce. Čeho si hodně cením, že mu sláva, na rozdíl od některých jiných, nevlezla na mozek. Pěknej oslavnej dokument, kdo by takovej o sobě nechtěl jednou vidět? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)

Reklama

Reklama