Reklama

Reklama

Antifa, chasseurs de skins

  • Francie Antifa : Chasseurs de Skins (více)

Obsahy(1)

Francouzský dokument o militantním antinacismu v Paříži osmdesátých let 20. století. Neustálé rasové násilí donutilo mladé Francouze zorganizovat se do skupin, ve kterých neonacisty a skinheady doslova lovili. Odtud vznikla i přezdívka Chasseurs, což znamená lovci. V dokumentu je velké množství autentických záběrů přímo z ulic. (RomeroIsGod)

(více)

Recenze (15)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Punk dokáže probudit spícího a bdícího vyhnat do ulice, pak už se musí jen rychle zorientovat a k někomu se přidat. "If The Kids Are United, Then We'll Never Be Divided", zpívají Sham 69. "Kids" se ale nikdy dohromady nedali, takže rozdělit je bylo vždycky velice snadné. "Anti" se dá dát před cokoli, vždycky to ale je jen proti tomu, co už je. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nielen britská scéna mala svojich ranařov v uliciach. Mladí chalani znechutení novou okupáciou Paríža sa rozhodli vziať spravodlivosť do svojich rúk. A že im to šlo! Viac takýchto odhodlaných ako Kim, Julien, Farid... Záver filmu, kde sa dozviem, že nakoniec náckovia tú módu pôvodných skinheads vrátili naspäť Red Warriors a Ducky Boys bol pre mňa dostatočným zadosťučinením. L'avenir c'est pas la violence, mais la solidarit... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY JSME JE HLEDALI A LOVILI, ONI ČEKALI NA SETKÁNÍ S NÁMI...“ /// Dokument sleduje počátky hnutí skinheads ve Francii, vypráví o orientaci dělnický třídy, významu hudby… no a pak o vzniku radikálního gangu, kterýho prioritou byl militantní antifašismus a šířit strach v srdcích nepřítele. V 80tejch letech to byla pěkná divočina. Ulice byla větší politickou půdou než parlament, ale platili na ní jasný zákony. Má to tempo a informace jsou zajímavý. ,,Černoši“ vyprávěj, jak to těm holejm lebkám nandali a Arabové o vzniku 1. světový pouliční antify. Asi to bratři nebude pro každýho…, ale leccos se dozvědět dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mapu Pařížskýho metra mám plnou svastik a ze skříně mi vyčuhuje oranžovej bomber. 2.) Miluju film Furie Rock. 3.) Když se řekne Jean-Gilles Malliarakis, vyrážím do ulic! 4.) Thx za titule ,,Polda“. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý obhajuje násilie a bratie pomyselnej spravodlivosti a ochrany ľudí z rúk polície do rúk pouličných gangov. Bolo vidieť, že mnohí to brali ako zábavu, životný štýl, v mozočku informácií a vedomostí veľa nemali aspoň teda nie o týchto veciach, akurát tvorili určitú kultúru vo svojej mladosti. Dokument cez výpovede ľudí mi proste komplexný pohľad na históriu nevie priniesť a len preto, že som proti fašizmu tomu nebudem dávať vysoké hodnotenie. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Julien (Red Warriors) neskôr hrával v RASH kapele Brigada Flores Magon. (BlackTom)

Reklama

Reklama