Reklama

Reklama

Taneční akademie

(seriál)
Trailer 1
Drama / Rodinný / Taneční
Austrálie, (2010–2013), 26 h 29 min (Minutáž: 24–25 min)

Kamera:

Martin McGrath

Hrají:

Xenia Goodwin, Alicia Banit, Dena Kaplan, Jordan Rodrigues, Tara Morice, Thom Green, Tim Pocock, Isabel Durant, Thomas Lacey, Kip Gamblin, Keiynan Lonsdale (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(65)

Úspěchy, pády a intriky studentů prestižní baletní školy v Sydney. Patnáctiletá Tara Websterová (Xenia Goodwinová) vyrostla na venkovské farmě, ale už od dětství snila o tom, že se jednoho dne stane primabalerínou. Když ji přijmou na Národní taneční akademii, nejlepší baletní školu v zemi, myslí si Tara, že má vyhráno. Radost jí vzápětí zkazí zjištění, jak moc technicky zaostává za ostatními. Aby přežila tři roky na akademii, bude ale potřeba mnohem víc, než jen zlepšit techniku...
Významnou posilou jsou pro Taru dva noví kamarádi: bezstarostná Kat Karamakovová (Alicia Banitová) a plachý Sammy (Tom Green), který je technicky skoro tak pozadu jako Tara. Život jí ovšem ztrpčuje protivná a soutěživá spolubydlící Abigail (Dena Kaplanová), která potřebuje být vždy bez výjimky první a nejlepší, nový taneční partner, zádumčivý a tajemný Christian (Jordan Rodrigues), a v neposlední řadě i baletní mistryně slečna Raineová (Tara Moriceová), jejímuž orlímu zraku neunikne sebemenší chybička či vadné postavení. A nebyla by to naivní Tara, kdyby se okamžitě a bláznivě nezamilovala do nejoblíbenějšího kluka na škole, kterým je krásný a úspěšný třeťák Ethan Karamakov (Tim Pocock).
Svět baletu je tvrdý, a tak na konci prvního ročníku někteří z našich přátel zazáří v závěrečném představení na prknech nádherné sydneyské opery, zatímco jiným bude nemilosrdně řečeno, že po prázdninách už se nemusejí vracet. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (23)

Erinien 

všechny recenze uživatele

Před delším časem jsem viděla první serii, bavila mě. Teď jsem díky Déčku (kdo by to byl řekl, že?) viděla i druhou. Možná je to tím, že mám mezi seriemi odstup, nebo tím, že jsem první viděla v angličtině, druhou v češtině, druhá série mi přijde přehnaná. Jako by scénaristé tlačili moc na pilu a vzníká tak pěkná mýdlová opera. A Tara se chová tak, že začnete milovat mršku Abigail:) ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa podarí v seriáli pre mládež tak detailne vykresliť povahy a motivácie postáv. V prepletenci vzťahov hodnom juhoamerickej telenovely, ktorý sa mi napodiv ani po 50. dieloch neopozeral, sú vyslovované pravdy o živote tak prirodzene, že žasnem. Myslel som si, že seriál o balete ma nemôže dlhodobo baviť, ale tanec je tu síce dejovo nosná, ale predsa len pomocná barlička. Už teraz viem, že mi Dance academy bude po skončení veľmi chýbať. ()

Reklama

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Příjemný, rozhodně koukatelný seriál. Sympatická hlavní hrdinka, každý díl jen pětadvacetiminutový, děj nijak extra napínavý, ale přesto se člověk těší na každé pokračování... V těchto ohledech mi to trochu připomíná South of Nowhere. Zatím jsem uprostřed první série, rozhodně budu sledovat dál. ()

Caldwell6 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál, který mě chytil a nepustil až do samého konce. Po shlédnutí bych mu okamžitě dala 5 hvězdiček (výsledek toho, že se seriálu povedlo mě rozbrečet). Ale po trochu střízlivé odmlce, jsem se rozhodla být trochu objektivní. Postava Tary Websterové (Xenia Goodwinová) -  což byla hlavní postava 1. série - mě neskutečně iritovala až do samého konce.  Z celé party mi právě ona nesedla. Chvílema naivní a chvílema pokrytecká světice. - Trochu odbočím: v zakončeném celovečerním filmu od seriálu - se mi její ztvárnění líbilo podstatně více. - Za to Sammy (Tom Green) a Abigail (Dena Kaplanová) dali seriálu život a pružnost. .... Romantické pojetí mi nevadí, ale tady bylo toho trochu moc i na teenagery. Takovou střídačku jsme neměli ani my ve škole.... Takže dávám tomu 3 3/4. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Viděny první 2. série a rozkoukána 3. Tak jo, tohle můžu. Příjemný odpočinkový seriál s pro mě /a myslím, že pro většinu tady/ neznámými tvářemi z tanečního (nejen baletního) prostředí. Ať člověk chce nebo ne, tak se s postavami sžije a jejich dramata prožívá s nimi. Co si budeme nalhávat, první série se tak pomalu rozkoukávala, lehce načrtla charaktery a hodnotila bych ji asi 3*. Druhá série mě za to nadchla. Konečně hlubší pojetí postav, více akce, ještě více krásného tance, konečně tam začaly být pořádně propletené ty vztahové linie, což u teen seriálu prostě musí být a mě to baví. No a konec série (SPOILER) byl naprosto strašný. Jakože byl perfektní, ale tak smutně to skončilo. Sammy tam byl prostě nejlepší postava a oni ho oddělají pfff.. (Konec SPOILERU). Takže tahle byla n 4* rozhodně. No a třetí série je zatím docela dobře rozjetá, ale bez Sammyho už to není ono. Zatím se mi podařilo sehnat jen 6. dílů, tak uvidím, co dále. Každopádně, co se postav týče, nejradši jsem měla Sammyho. Potom je perfektní Abigail i Kat. Z Christiana si zase ucikávám do kalhotek. No ale třeba Ethan mi byl docela dost nesympatický a kupodivu Tara hlavní hrdinka je mi taky značně nesympatická a vlastně je paradox, že je hlavní postavou, bo ji tam jen trpím, abych pozorovala příběhy těch druhých. Zatím tedy 3-4*. Konec 3. série: a pokud jsem našla správné informace (no a taky podle toho jak to skončilo) je i koncem celého seriálu a to je dobře. Nechávám ty 4* a jsem relativně spokojená. Jak už jsem psala Tara mě akorát iritovala, ale zbytek "crew" jsem zbožňovala. A přiznávám, že v posledním 13. díle, jak tančili "thank you dance" mi ukápla slzička. Jinak jsem díky seriálu objevila dobrou australskou zpěvačku Jessicu Mauboy - refrém téhle je obzvlášť chytlavý a asi taky proto ho v seriálu použili, čímž se dostávám k postavě Ollieho, o které jsem zatím nepsala, ale kterého jsem taky měla ráda a jeho podivné kamarádství spíš ve stylu frenemie s Abigail. Prostě výborný taneční (a nejen to) seriál. ()

Galerie (272)

Reklama

Reklama