Reklama

Reklama

Z moře začnou vylézat obrovské příšery Kaiju, které napadají města a terorizují lidstvo. Přicházejí trhlinou mezi dvěma tektonickými deskami na dně Pacifiku. Inteligentní netvory dokáží zastavit jen obří roboti zvaní Jaegers, řízení lidskou posádkou. Jenže roboty nelze řídit samostatně, v každém z nich musí být dvoučlenná posádka a oba piloti se spolu musí spojit myslí. To přináší problémy s výběrem posádek, ne každá mysl se dokáže s druhou spojit, aniž by to nepřinášelo vedlejší účinky. Zpočátku jsou roboti velmi účinní, ale postupem času se příšery zdokonalují a začnou mít nad lidmi převahu. Civilizace stojí na pokraji porážky a nezbývá než spoléhat na posádku zastaralého robota složenou z vysloužilého pilota a nezkušeného nováčka. Dva nepravděpodobní hrdinové se stávají poslední nadějí před hrozící apokalypsou. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (1 846)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v (3D) kině. Na papíře vypadalo léto 2013 jako krásné filmové dobrodružství. Bohužel většina filmů nebyla až tak dobrá, jako trailery na ně. Moje poslední naděje byl právě tento snímek a konečně můžu napsat, že mě v roce 2013 alespoň jeden letní blockbuster nezklamal. Pacific Rim mi dal vše, co trailery slibovaly a možná ještě více. Díky 3D, které je použito ne na to, aby na vás něco vyskakovalo z plátna, ale nýbrž pro opravdové přidání třetího rozměru a to hloubky, jsou jak monstra, tak roboti opravdu velcí. Guillermo del Toro je zkrátka a dobře chlapík, kterému to myslí a tak si uvědomil, že když 3D použije k tomu, k čemu původně bylo vytvořeno, tak výsledek by měl stát za to… a povedlo se. Vedle tohoto filmu totiž jakýkoliv díl Transformerů vypadá jako naprosto nedůvěryhodná patlanina. Je škoda, že když si to lidi pustí doma, byť ve Full HD a někteří možná už i ve 3D, tak to nebude mít ten samý "wow" efekt, jako v kině. Tohle je totiž film stvořený pro IMAX a opravdu bych dal hodně vidět tuto epickou podívanou v IMAXu. No, a když si k parádnímu a smysluplnému 3D připočtete povedený casting (Rinko je roztomilá a Idrisovo charisma by utáhlo i reklamu na prací prášek) a stopáž tak akorát, tak vám zkrátka a dobře vyjde film letošního léta. 100 %. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film, který zásadně rozdělí své konzumenty (schválně nepíšu filmové fandy, protože přesně tušim, co by na to řekl obyčejný divák, co se v dění okolo filmů neorientuje) na dva tábory. Jedni ho budou naprosto nesnášet kvůli absurditě a odsoudí ho jako tu největší kravinu na světě. Pro ty druhé to nejspíš bude naprosto nehorázný akční výplach, co nemá obdoby. Věděl jsem, že to bude pecka, ale to, co si pro nás Guillermo del Toro přichystal, jsem fakt nečekal. Jaegeři se s Kaiji řežou tak, jak sem to ještě nikdy neviděl. Např Godzilla ve své době měla své kouzlo, ale pro tento film se skvěle hodí slovo epic. Udělal bych cokoliv, aby na sebe tenhle superultrabombastickej film vydělal. Amerika naprosto nepochopitelně dílo Guillerma, Warner Bros a Legendary nepodržela (nikoho nenapadla podobnost s veleúspěšnými Transformers!?) a to při prvním víkendu utržilo pouhých 40 mega, což je pro 190 milionový spektákl (samozřejmě nepočítaje reklamní kampaň) ku*va málo. Pevně doufám, že film podrží ruský, japonský a čínský trh, protože právě tyto země své jaegery ve filmu měly, tak doufejme. Na závěr dodávám mou nechápavost. Je to sakra pí*ovina, ale pokud si normální člověk jako dítě hraje s libovolnýma hračkama, co se mezi sebou rvou, tak by ho tenhle film měl přece zahřát u srdce (zeptejte se redakce z moviezone, ti jsou důkazem)...suprových 100%...[16.07.2013_Cinema City_Plzeň] ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si musel zvykat na 3D, pak jsem musel přijmout fakt, že hlavní hrdina bude nějakej poloteplej model bez kapky charismatu a ve finále asi hodinu a půl čekat, než se ve filmu každej vykecá a dojde na akci. A to mě ještě přijde, že tu akci tam tvůrci zařadili, protože se báli, že lidi ze samý nudy půjdou na záchod si dát vlasťnáček, aby si ten pobyt v kině alespoň nějak užili. Můžu pochválit způsob natočených bitek, bál jsem po prvních sekundách, že slovo opět dostane veřejný nepřítel číslo jedna, třaslavá kamera, naštěstí se třesy, třesy nekonaly a tak jsem si užil mnoho pohledů do držtiček těch přerostlejch hovad. Co mě vytáčelo, byla scénová, ale i dialogová podobonost z mnoha filmy. Několikrát jsem měl před očima dokonce i Top Gun !!!! Dialogy byly totálně bez chuti a ta snaha zabodovat především na čínským trhu, byla taky hodně vokatá. No nic, svý diváky si asi pacifik najde a proč taky ne, ale já mám pro film jediný...tamhle jsou dveře a sbohem. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oldschoolově vyvedený blockbuster, špinavý a umouněný, se zvláštním retro nádechem připomínajícím třeba Spielbergovu Válku světů. Guillermo del Toro nezklamal ani po přestupu ke komerci. Škoda slabšího scénáře, ten ovšem k blockbusteru tak nějak patří, ty vizuální orgie ovšem vše vrchovatě vynahrazují... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem méně velkolepé než Avengers, nebo Man of Steel což je docela paradox, protože by to měl být scénáristicky mnohem "větší film". A i méně funkční. Bitky jsou slušné, vizuální efekty dobré a dokonce i 3D funguje. Charaktery jsou ale hůře načrtnuté a s nikým se divákovi nedaří tak úplne ztotožnit. Vrcholí to ikonickým Perlmanem, který je zde vyloženě jenom na okrasu a celkově jsem měl pocit, že je to spíše letní blockbuster, než technicky přelomová, či jakkoliv jinak inovativní věc. Necítil jsem chuť něco říct, necítíl jsem velké ambice, ani velkolepou "husinovou" hudbu. Pobavit, jít dál. Úderné to je a napínavé rovněž. Navíc si tvůrci doslova pohráli s Jaegery a vytřískali z nich co se dalo. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (68)

  • Původně se mělo ve filmu objevit dvanáct kaiju monster a devět Jaegerů. Jaegerů je v konečné verzi nakonec osm (tři z nich se ve filmu objeví jen krátce). Počet kaiju monster odpovídá zmíněným dvanácti, ovšem tři z nich se také objeví pouze na chvíli. Dvě další kaiju monstra jsou ve filmu vidět pouze jako mrtvoly. (Reapper)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Salem)
  • Del Toro z konečné verze filmu odstranil zhruba hodinu záběrů, které se převážně týkaly lidských postav a jejich charakterizace. Odůvodnil to tím, že nechce, aby se Pacific Rim tvářil jako drama, zaměřující se výhradně na osudy jednotlivých lidí, a že chce mít vyvážený poměr akčních a dialogových scén. Vydání rozšířené verze filmu s vystřiženými scénami v plánu nemá. (Israha)

Související novinky

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

06.06.2016

S pokračováním sci-fi Pacific Rim: Útok na Zemi to chvíli vypadalo bledě. Celý projekt se v létě 2015 skoro zrušil, letos v únoru byl ale vzkříšen a příští rok by měl jít do kin. Už nějakou dobu víme… (více)

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

04.05.2016

Jurský svět vydělal 1,67 miliardy dolarů, takže vás asi nepřekvapí, že nás čeká kupa nových "monstrfilmů". V březnu 2017 se vrátí King Kong ve filmu Kong: Skull Island od Jordana Vogta-Robertse … (více)

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Reklama

Reklama