Reklama

Reklama

Z moře začnou vylézat obrovské příšery Kaiju, které napadají města a terorizují lidstvo. Přicházejí trhlinou mezi dvěma tektonickými deskami na dně Pacifiku. Inteligentní netvory dokáží zastavit jen obří roboti zvaní Jaegers, řízení lidskou posádkou. Jenže roboty nelze řídit samostatně, v každém z nich musí být dvoučlenná posádka a oba piloti se spolu musí spojit myslí. To přináší problémy s výběrem posádek, ne každá mysl se dokáže s druhou spojit, aniž by to nepřinášelo vedlejší účinky. Zpočátku jsou roboti velmi účinní, ale postupem času se příšery zdokonalují a začnou mít nad lidmi převahu. Civilizace stojí na pokraji porážky a nezbývá než spoléhat na posádku zastaralého robota složenou z vysloužilého pilota a nezkušeného nováčka. Dva nepravděpodobní hrdinové se stávají poslední nadějí před hrozící apokalypsou. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (1 846)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Travis Beacham, Guillermo del Toro | Hudba: Ramin Djawadi | Produkcia: Tull, Jashni, del Toro, Parent | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pic. | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 407,454,805 $ || Pastva pre oči, ktorá sa raz musí vidieť. Pre mňa, ako fanušíka Godzilla filmov to bol nepopierateľne plnohodnotný zážitok, čo sa týka technickej stránky. Problém tkvel jedine v tej umeleckej. Del Torova mánia do slizu si ma tu jednoznačne nezískala a scenáristická jednočiarosť v poslednej tretine bez schopnosti prekvapiť ubrala i tú štvrtú peticípu. Pokračovaniu by som sa ale ani napriek tomu nebránil, ale jedine s inými ľudmi za písacím stolom. 72% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pěkná slabota se to vyklubala z jednoho z mých nejočekávanějších letošních filmů! Na Pacific Rim jsem se těšil v podstatě od prvních zpráv. Válka lidmi ovládaných robotů proti obřím monstrům z oceánů se dala pojmou různými způsoby. Já doufal v drsnou, temnou sci-fi řežbu, v neúprosnou apokalyptickou atmosféru a v mohutné a originálně pojaté bitvy (první zprávy hovořily o minimálně pěti obřích bitvách, přičemž každá měla být natočena jiným způsobem). Doufal jsem tedy v něco jako antitezi dětinských Transofrmers. No kdeže. Ve skutečnosti je Pacific Rim tuctovou popcornovkou pro děcka. Vtípky, jednoduše načrtnuté postavy, klišé, patos. Akční scény ani nemají moc šťávy a je jich málo (celou první polovinu postavy v podstatě jen kecají v hangárech a je to k nepřežití). Del Toro opravdu vsadil jen na "měřítko" - ani designem monster či robotů PR zrovna neohromí. Promarněná šance. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pacifik Šprým, aneb kterak Býk z arény pohádek o dětech pro dospělé spadl do Zálivu znečištěného dolarovou skvrnou a utonul v něm.. Klání mezi Jágrem transformerem a Pikaiču z jiné dimenze jistě přinese desetiletým chlapcům doposud nepoznané šimrání v podbřišku, načež tatínkům, neschopným čelit marketingovému tlaku, provane prkenici nákup figurek, jenž budou za pár měsíců pokryty prachem zevšednění. Potud splňuje del Torův „Bigger, Stronger, Dumber“ blockbuster svou úlohu dokonale, ale pro ty, co jsou na: „Udělej si boxera z kontejnerů!“, či: „Prašti jej tankerem!“ už příliš staří, zůstává jen možnost odjet na Elbu plus festival klišé, prázdných frází, absolutně zbytečného 3D a na poměrně kulervoucí téma (aspoň ty malé, japonské) stěží uvěřitelné sterility. Klidně to mohlo skončit, že helikoptéry proletí nad záchranným modulem ve formaci tvaru srdce, ale to už si asi Guillermo řekl, že zas až tak velká hollywoodská kurtizána být nemusí.. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mohl to být ve svém ranku výborný film, ale má dvě zásadní úskalí. Na jedné straně je vědomě slátaný z jiných filmů, což ale činí z postav spíš věšáky na pár vlastností a funkcí než charaktery. Na druhé straně je rozpadený strukturně, takže po devadesáti minutách de facto skončí... a pak zase pokračuje, žel mnohem hůř. Detailněji se tomu věnuji v kritické analýze na Douglasových poznámkách. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který nikdy tak úplně netrefí ten pocit, který by asi zrovna chtěl. Popsat ho jedním slovem, asi bych zvolil přídavek "nedotažený." .. ne však v každém směru, po technické stránce je to totiž absolutní paráda a Hong Kong mi vizuálně evokoval Blade Runnera, což je kurva velkej kompliment, jinak ale postavy, příběh, napětí, humor, emoce - zkrátka všechno pokaždé zůstalo někde na půl cesty "tam." Nedá se nic dělat, del Toro teď především musí ukuchtit "Crimson Peak" a potom prosím prosím dostat zpátky do produkce "At the Mountains of Madness", popř. si vzít na starost off-spin nebo regulérní pokračování Warcraftu, za předpokladu že v roce 2015 vše klapne tak, jak má. A to teda kurva doufám, že klapne. Pacific Rim - *jenom* 65% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (68)

  • Název filmu přímo odkazuje na místo častých zemětřesení a sopečné činnosti zvané „Ohnivý kruh“, které má přibližně tvar podkovy a obepíná Tichý oceán. (jirkahorn)
  • Ve filmu je možné slyšet známý hlas GlaDOS (Ellen McLain), ikonické postavy z videoherní série „Portal“. Guillermo del Toro nechal hlas Ellen speciálně upravit tak, aby zněl úplně stejně jako hlas GlaDOS ve hře. (GordonCZ)
  • V Maďarsku se v trailerech nesmělo uvádět jméno hlavního robota "Gipsy Danger", protože bylo považováno za urážlivé pro romské obyvatelstvo, početnou etnickou skupinu v této zemi. V maďarském dabingu se jméno používá, ale je ponecháno v angličtině. Jde tak o odkaz na typ leteckého motoru, nikoliv na danou skupinu lidí. (griph)

Související novinky

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

06.06.2016

S pokračováním sci-fi Pacific Rim: Útok na Zemi to chvíli vypadalo bledě. Celý projekt se v létě 2015 skoro zrušil, letos v únoru byl ale vzkříšen a příští rok by měl jít do kin. Už nějakou dobu víme… (více)

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

04.05.2016

Jurský svět vydělal 1,67 miliardy dolarů, takže vás asi nepřekvapí, že nás čeká kupa nových "monstrfilmů". V březnu 2017 se vrátí King Kong ve filmu Kong: Skull Island od Jordana Vogta-Robertse … (více)

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Reklama

Reklama