Reklama

Reklama

Z moře začnou vylézat obrovské příšery Kaiju, které napadají města a terorizují lidstvo. Přicházejí trhlinou mezi dvěma tektonickými deskami na dně Pacifiku. Inteligentní netvory dokáží zastavit jen obří roboti zvaní Jaegers, řízení lidskou posádkou. Jenže roboty nelze řídit samostatně, v každém z nich musí být dvoučlenná posádka a oba piloti se spolu musí spojit myslí. To přináší problémy s výběrem posádek, ne každá mysl se dokáže s druhou spojit, aniž by to nepřinášelo vedlejší účinky. Zpočátku jsou roboti velmi účinní, ale postupem času se příšery zdokonalují a začnou mít nad lidmi převahu. Civilizace stojí na pokraji porážky a nezbývá než spoléhat na posádku zastaralého robota složenou z vysloužilého pilota a nezkušeného nováčka. Dva nepravděpodobní hrdinové se stávají poslední nadějí před hrozící apokalypsou. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 846)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pěkná slabota se to vyklubala z jednoho z mých nejočekávanějších letošních filmů! Na Pacific Rim jsem se těšil v podstatě od prvních zpráv. Válka lidmi ovládaných robotů proti obřím monstrům z oceánů se dala pojmou různými způsoby. Já doufal v drsnou, temnou sci-fi řežbu, v neúprosnou apokalyptickou atmosféru a v mohutné a originálně pojaté bitvy (první zprávy hovořily o minimálně pěti obřích bitvách, přičemž každá měla být natočena jiným způsobem). Doufal jsem tedy v něco jako antitezi dětinských Transofrmers. No kdeže. Ve skutečnosti je Pacific Rim tuctovou popcornovkou pro děcka. Vtípky, jednoduše načrtnuté postavy, klišé, patos. Akční scény ani nemají moc šťávy a je jich málo (celou první polovinu postavy v podstatě jen kecají v hangárech a je to k nepřežití). Del Toro opravdu vsadil jen na "měřítko" - ani designem monster či robotů PR zrovna neohromí. Promarněná šance. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oldschoolově vyvedený blockbuster, špinavý a umouněný, se zvláštním retro nádechem připomínajícím třeba Spielbergovu Válku světů. Guillermo del Toro nezklamal ani po přestupu ke komerci. Škoda slabšího scénáře, ten ovšem k blockbusteru tak nějak patří, ty vizuální orgie ovšem vše vrchovatě vynahrazují... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je znamy tym, ze miluje vizualne efekty, ale ak pri poslednych 30 minutach nevie, kde maju hranice a vy zrovna nie ste sci-fi fanusikom, moze sa vam stat, ze vas to viac unavi, ako zaujme. Avsak giganticke bitky splnili to, co nam trailer ukazal. Hudba bola vynikajuca a ak by som mal 13 rokov, tak by som prosil Poma o moznost pridania siestej hviezdicky :-) Tento film si samozrejme chcem niekedy vychutnat este raz, lebo aj na Hellboya som potreboval par repriz................................................... Po tyzdni som si dal reprizu a vraciam spät, co som napisal ohladom poslednych tridsiatich minut. Pridal som zasluzenu piatu hviezdicku, pretoze vdaka takymto filmom milujem filmy a rad chodim na ne do kina. 3D stalo tentokrat za to, takze u mna nadpriemerna spokojnost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten film, který zásadně rozdělí své konzumenty (schválně nepíšu filmové fandy, protože přesně tušim, co by na to řekl obyčejný divák, co se v dění okolo filmů neorientuje) na dva tábory. Jedni ho budou naprosto nesnášet kvůli absurditě a odsoudí ho jako tu největší kravinu na světě. Pro ty druhé to nejspíš bude naprosto nehorázný akční výplach, co nemá obdoby. Věděl jsem, že to bude pecka, ale to, co si pro nás Guillermo del Toro přichystal, jsem fakt nečekal. Jaegeři se s Kaiji řežou tak, jak sem to ještě nikdy neviděl. Např Godzilla ve své době měla své kouzlo, ale pro tento film se skvěle hodí slovo epic. Udělal bych cokoliv, aby na sebe tenhle superultrabombastickej film vydělal. Amerika naprosto nepochopitelně dílo Guillerma, Warner Bros a Legendary nepodržela (nikoho nenapadla podobnost s veleúspěšnými Transformers!?) a to při prvním víkendu utržilo pouhých 40 mega, což je pro 190 milionový spektákl (samozřejmě nepočítaje reklamní kampaň) ku*va málo. Pevně doufám, že film podrží ruský, japonský a čínský trh, protože právě tyto země své jaegery ve filmu měly, tak doufejme. Na závěr dodávám mou nechápavost. Je to sakra pí*ovina, ale pokud si normální člověk jako dítě hraje s libovolnýma hračkama, co se mezi sebou rvou, tak by ho tenhle film měl přece zahřát u srdce (zeptejte se redakce z moviezone, ti jsou důkazem)...suprových 100%...[16.07.2013_Cinema City_Plzeň] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem méně velkolepé než Avengers, nebo Man of Steel což je docela paradox, protože by to měl být scénáristicky mnohem "větší film". A i méně funkční. Bitky jsou slušné, vizuální efekty dobré a dokonce i 3D funguje. Charaktery jsou ale hůře načrtnuté a s nikým se divákovi nedaří tak úplne ztotožnit. Vrcholí to ikonickým Perlmanem, který je zde vyloženě jenom na okrasu a celkově jsem měl pocit, že je to spíše letní blockbuster, než technicky přelomová, či jakkoliv jinak inovativní věc. Necítil jsem chuť něco říct, necítíl jsem velké ambice, ani velkolepou "husinovou" hudbu. Pobavit, jít dál. Úderné to je a napínavé rovněž. Navíc si tvůrci doslova pohráli s Jaegery a vytřískali z nich co se dalo. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (68)

  • Když je malá Mako (Mana Ashida) v uličce, každý předmět je namontován na stejný hydraulický systém. Kdykoli mělo obří monstrum udělat krok, všechno se odrazilo nebo zatřáslo současně, včetně kaluží. (griph)
  • Pro režiséra Guillerma del Tora a kameramana Guillerma Navarra to byla první zkušenost s natáčením digitálními kamerami. Navarro si speciálně pro film koupil sedm digitálních kamer Red Epic, ke kterým použil vlastní objektivy, protože dává přednost natáčení s vlastním kamerovým vybavením před pronajatým. (Flussmaister)

Související novinky

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

Pacific Rim 2 má hlavního hrdinu

06.06.2016

S pokračováním sci-fi Pacific Rim: Útok na Zemi to chvíli vypadalo bledě. Celý projekt se v létě 2015 skoro zrušil, letos v únoru byl ale vzkříšen a příští rok by měl jít do kin. Už nějakou dobu víme… (více)

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

Jste připraveni na monstrpokalypsu?

04.05.2016

Jurský svět vydělal 1,67 miliardy dolarů, takže vás asi nepřekvapí, že nás čeká kupa nových "monstrfilmů". V březnu 2017 se vrátí King Kong ve filmu Kong: Skull Island od Jordana Vogta-Robertse … (více)

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

Del Toro si dává pauzu od blockbusterů

18.03.2016

Guillermo del Toro nám nadělil dva díly Hellboye nebo Pacific Rim, teď se ale hodlá na dobro vrátit k menším projektům. Alespoň to tvrdil loni v říjnu, když propagoval svůj horor Purpurový vrch, a… (více)

Uvidíme Pacific Rim 2?

Uvidíme Pacific Rim 2?

18.09.2015

Nad pokračování sci-fi rubačky Pacific Rim - Útok na Zemi, se pomalu stahují mračna. Režisér Guillermo del Toro (Hellboy: Zlatá armáda) ho připravuje na 3. srpna 2017, teď to ale vypadá, že se datum… (více)

Reklama

Reklama