Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Derek 

všechny recenze uživatele

fontana ma prilis nebrala ani v mladosti (ked som bol cielovka), ale chapal som ze ide o slovensku kultovku pre mladez. dnes zaujme iba vytvarnou strankou, kamera je velmi slusna a vidiet ze rapos bol dost ovplyvneny videoklipovym stylom ktory v tej dobe razil i jerry bruckheimer. skoda ze pribeh je minimalny (a i pri slabych 80 minutach sa to cele vlecie) a ide v podstate o par videoklipov zostrihanych na seba. eva vejmelkova mega sexy i v dost mladom veku... ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Nostalgický hudobný film pre mládež, ktorý rozpráva o osudoch niekoľkých ľudí. Príjemne herecké obsadenie a naozaj krásna kultová hudba, ale to je asi všetko čo zdobí tento film. Chýba tomu hlavne dej. Sú to len také poskladané časti príbehov o láske z pred paneláku. Ale musím uznať, že aj po rokoch ma film stále niečo do seba. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Ohromná ubíjející sídliště co vyrostla za komunistů a první lásky puberťaček a zkušenosti s kluky. Dokonce si vzpomínám, že jsme na to šli se základkou. My těžký frajeři ze sedmý jsme už samozřejmě věděli,(od těch co na tom už byli), že si Evička sundá tričko. V dobách kdy nemálo kluků bylo vydřenejch z Angeliky to byla mňamka, zvlášť kdy se dávala hvězdička před filmem snad u každý kriminálky. Zpátky k filmu, kromě nostalgie z dětství vzpomínám, že se mi líbily i ty písníčky. Na letním táboře poté vypukla "móda" a nosily se dudlíky kolem krku a kdo měl navíc tenkou kůžičku kolem zápěstí to byl úplný king. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ve své době kultovní generační výpověď. I dnes se na to v pohodě nechá koukat. Sice mohu chápat ostrou kritiku některých uživatelů, mě však oslovuje a evokuje mi znovu první lásky, zklamání, první rány a přátelství. Eva Vejmělková je velice krásná a velice příjemné jsou písně skupiny Elán. Pěkný filmeček. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Je to takový slovenský předchůdce Discopříběhu a docela povedený. Rapoš tu ještě potlačil svoje sklony ke kýčovitosti (které po revoluci propukly naplno) a dokáže některé melodramatické momenty shodit vtipem. Hudba je výborná, bez ní by ten film nebyl ani ze čtvrtiny tak dobrý. Zajímavé je, že režisér většinu herců nafasoval v Ostravě. Vejmělková je krásná, ale tady mi moc sympatická nepřišla, to spíš Jiří Bábek, který se později bohužel moc neuplatnil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Fontánu navrhol architekt Miloš Kalina a počas striekania vody bola napojená na dve hasičské autá. (Raccoon.city)
  • Dĺžka komponovanej hudby v tomto muzikály je 37 minút 47 sekúnd. V kinodistribúcii bol uvedený s krátkym kresleným filmom Janko Hraško na matematike (1985). (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Vašo Patejdl sa kvôli práci na iných projektoch nezúčastnil natáčania a známe hudobné hity napísal len podľa obrázkov z filmu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama