Silvestr 1979 - Hrajeme si jako děti (TV pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1979, 153 min
Ján RoháčObsah
Legendární silvestrovský pořad s Vladimírem Menšíkem. (oficiální text distributora)
Rodriguez
Bejvávaly zlatý časy...Tady se na to alespoň dá koukat, zasmát a pobavit. Né ty dnešní frašky a vejblitky!(1.1.2012)
Pavelpi
Porovnejte si tenhle Silvestr s dnešními trapasy a uvidíte,co vám vyjde.(4.12.2011)
Skuby47
To, co dokázal osobitý a strhující Vladimír Menšík, herci a zpěváci jak na jevišti, tak v publiku a to bez světelných a kouřových efektů, jen tím, že tam byli a bavili se navzájem k potěše televizních diváků, to je obdivuhodné. Jsem ráda, že se k těmto pořadům televize vrací, jenom je škoda, že až po půlnoci. Současné silvestrovské pořady si vzaly za cíl diváky na Silvestra unudit a uspat, což se jim v mém případě skvěle daří.(7.1.2012)
ondrula
V podstatě extrémně smutná "strhující zábava" v podání bolševiků. Menšík dělal, co mohl, ale nudný humor Satinskýho s Lasicou nebo taneční vystoupení Jiřího Korna (který u toho jako vždy mečel jak poráženej kozel), či rádobyvtipné žvásty nějakých dědků tuto show spolehlivě pohřbily. Nedokážu zcela objektivně zhodnotit taneční a pěvecké výkony skupin typu Ein Kesselbuntes, protože jsem na to neměl a přeskakoval je; podíval jsem se akorát na Korna, kterýho nenávidím tak moc, že jsem ho prostě musel z nějaký mosochistický pohnutky vidět. Postupně když večer pokročil, čím dál ožralejší Menšík už zcela rezignoval na svoje komediální nadání a začal vyprávět anekdoty a stal se z něj bavič Novotný. Poměrně zajímavý byl pohled do publika, který bylo nabitý normalizačními celebritami a tyto se na povel z režie poslušně smály. Opět jsem se po letech utvrdil v názoru, že žánr "silvestrovský večer" je tou nejpokleslejší formou zábavy, kterou může TV nabídnout, akorát že nynější estrády jsou asi ještě trapnější a smutnější než ty bolševický (ačkoliv jistý si tím nejsem, naposledy jsem to viděl asi před 15 lety).(3.2.2012)
FOCKE_WULF
Estrádní zábava z husákovského normalizačního Československa, vytvořená nahnáním tehdejších celebrit do jednoho televizního studia, kde si navzájem předvádějí trapné dětinské scénky, zpívají na play back, vyprávějí nevtipné vtipy a sledují vystoupení přiteplalých tanečníků… Mám z toho stísněný pocit, že se všichni museli povinně bavit a kdo se neřehtal a netleskal, ten si koledoval o pěkný škraloup v posudku. Jiří Štěpnička několikrát stěží potlačil zívnutí, což mu myslím zachránilo život. Přesto jsem to dokoukal celé a ještě uložil na flešku. Takže co? Guilty pleasure? Nejspíš ano.(27.4.2012)
Paity
Nehodnotím přímo tento Silvestr, který byl asi přece jen slabší, než ty předchozí, ale celkově sérii Silvestrů s Vladimírem Menšíkem, který potvrdil to, co všichni věděli. Že je absolutní špička mezi baviči, protože umí oslovit každou generaci a to je hodně vzácná vlastnost.(1.6.2012)
Michalechal
Nemůžu si pomoct, ale lepší Silvestr neznám! Tenkráte byly osobnosti, byl humor na úrovni. A to je výborně vidět právě na tomhle Silvestru. A o srovnání s dnešními pořady poslední den roku ... o tom snad nejde ani uvažovat, bohužel.(13.1.2012)
| Na DVD od: | 03.01.2011 Česká televize |
|---|