Reklama

Reklama

VOD (1)

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (302)

Makky 

všechny recenze uživatele

Kríza stredného veku lezúca na mozog a s ňou súvisiace všetky možné peripetie. Táto rodinná komédia sa zameriava najmä na vzťahy a problémy bežnej rodiny. Ponúka množstvo výborných momentov, humorných scén a umných dialógov tak, že každý si dokáže z toho niečo vziať. Mne tie dve hoďky prišli veľmi príjemné. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čtyřicítce na krku se jednou asi nevyhnu. Jen doufám, že bude vypadat aspoň jako Debbie, protože jestli já tou dobou budu ve formě Petea, těžko na sobě udržím něco většího. V první půlhodině jsem to chtěl vypnout, ale nedosáhnul jsem na ovladač, tak mi nezbylo nic jinýho, než zatnout zuby a vydržet. Nevím, jestli se druhá půlka fakt zlepšila; spíš jsem si prostě jenom zvyknul, tak to ve finále celkem ušlo. Teď jenom doufám, že stejně to nefunguje i po čtyřicítce... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Apatow správně viděl potenciál u povedené rodinky, která byla ve Zbouchnuté na vedlejší koleji a je moc dobře, že jim vytvořil vlastní film. Krize středního věku dostihne každého, ale to neznamená, že nemůže být terčem posměchu. Obsazení je přímo boží a slabost pro Leslie Mann je samozřejmě výhodou. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Výborný Apatow, který není "pouze" komedií ve smyslu vtip-skeč-fór-hláška, ale především úžasným pohledem do života lidí, kde se postavy nechovají ani podle šablon ve stylu 99 % usa komedií, ani přehnaně citově jako v různých artových romanťárnách. Prostě občas se postavy chovají skvěle, občas idiotsky, občas je nějaká postava klaďas s chybama, občas hajzl, kterému ale dokážete občas fandit (zde např. postava Alberta Brookse, otce, kterému nepřijde vůbec hloupé finančně vysávat rodinu svého syna, ale přece jen mu to tak pálí, že některé jeho postřehy, zvlášť ke konci, jsou parádní). Podobně jako v životě. Já "apatowovky" prostě můžu, protože podobně jako třeba u "allenovek" většinou dostávám originální porci humoru spojenou s nějakým tím neokoukaným a vcelku reálným pohledem na dnešní společnost. Každopádně některé skeče trochu šustily papírem a některé scény mohly být trochu dotažené. Celkově ale pro mě hrozně příjemný film. (8/10) ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se ze všech sil snaží o humorné podání života po čtyřicítce (popř. těsně před čtyřicítkou, když už vtipkuje o tom, že Leslie Mann je 40, přičemž jí je 38 – to je zrovna hodně slabej fór), ale moc mu to nejde. Vtipné momenty jsou většinou pouze důsledkem nějaké nepříjemné situace a bohužel na mě nefungovalo ani to notoricky známé “pojďme se tomu alespoň zasmát“. Lehce jsem se pousmál u repliky “J.J. Abrams nám kazí dceru“, jinak byly všechny popkulturní odkazy zbytečné a samoúčelné. Pokus o smích či vtip je v případě tohohle filmu spíš výraz zoufalství, protože to postrádá jakýkoli nadhled. Nefunguje to ani na té pomyslné edukativní úrovni, protože “Judd Apatow předává životní moudra o životě po čtyřicítce, páč jemu samotnému je taky přes čtyřicet a má hroznou potřebu ukázat světu, jak to teda po čtyřicítce chodí“. Na obalu českého bluray disku je napsáno “tak trochu pokračování filmu Zbouchnutá“. Zbouchnuté jsem dal svého času 5*. Tohle jsou udřené a hodně slabé 2*. Navíc ta pozoruhodně negativní nálada celého filmu je extrémně otravná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Pete (Paul Rudd) naráží v jedné scéně na Davida Schwimmera, o kterém mluví jako o Rossovi ze seriálu Přátelé (od r. 1994). Paul Rudd si v Přátelích (od r. 1994) zahrál coby Mike Hannigan. (Aaron.)
  • Paul Rudd zamietol myšlienku použiť ako filmový plagát záber, na ktorom sa pokúša prezrieť si vlastný konečník. (Arsenal83)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama