Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čeledín Jakub přišel o práci u lakomého sedláka a cestou za další službou zabloudil do začarovaného lesa, obývaného neobvyklým společenstvím strašidel. Ty nechtějí nikomu škodit, jen si v poklidu a nerušeně žít. Jakubovi se mezi nimi zalíbí, a tak přijme službu u čarodějnice Agáty, která se věnuje zkrášlování strašidel v lesním salonu krásy. Časem se mu však začne stýskat po lidské společnosti, a když mu Agátina ušmudlaná dcera Esterka ukáže obrázek krásné Klárky, sloužící na hradě knížete Darjabáda, okamžitě se do ní zamiluje. Vydá se ji navštívit, když však pronikne do hradu, setká se nejen s Klárkou, která se do něj také zamiluje, ale také s Darjabádovými temnými plány. Zjistí, že kníže čeká na příznivé postavení hvězd, aby se pomocí magie a dívčina srdce stal znovu mladým a krásným. Jakub je odhodlán Klárku zachránit, ale porazit zlého knížete se mu podaří až s pomocí strašidel, která přivolá na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

MARLENE.DAFT 

všechny recenze uživatele

Kvalitou TV film, ale odpad si to nezaslouží. Když jsem byla malá, nebyla to sice má nejoblíbenější pohádka, ale koukla jsem na ni ráda. Líbil se mi zejména Agátin salón, kde se zkrášlovala strašidla. A dodnes si pamatuji ústřední písničku od Lucky Vondráčkové. Pohádka pro dospělé to rozhodně není, hudební podkres iritující, většina postav přehrává nebo se příliš pitvoří, aLe má to pár originálních nápadů. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tak, koukám se a když dám 3 hvězdy tak má pohádka 27% a když dám 2 hvězdy tak je tam jen 26% - jako malej (5 letej kluk) jsem měl tuhle pohádku opravdu rád, teď když na ní koukám, tak můžu říct jen blééé :D, ale za to dětství co jsem díky této splácanině prožil a za Lucku Vondráčkovou (a její song) tam ty 3 hvězdy nechám Jinak herecké výkony snad raději komentovat nebudu ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se rozhodoval mezi jednou a dvěma hvězdama. Nakonec hodnotím takto. Na vině je především tragický scénář. Ten stojí i za velmi špatnými hereckými výkony. Těžko říkat o panu Tokošovi či paní Konvalinkové, že neumí hrát či se jim nepovedly jejich výkony. To jsou prostě kvalitní herci, společně s panem Přeučilem a L. Vondráčkovou. Neznámí herci jsou více méně průměrní. Třeba představitelka Klárky je hodně špatná. Ale zase se vracíme k tomu, že vinen je scénář, kdy některé dialogy jsou vyloženě neposlouchatelné. Je pravdou, že u kvalitních herců se pozná, že i se špatným scénářem podávají alespoň lepší výkon než všichni ostatní. Poskakování Nadi Konvalinkové kvůli myši je pak doslova trapné. Jako bonus bych přičetl příšernou hudbu, která by se nehodila ani do špatného sci-fi filmu. Jedinou kvalitní věcí je tak ústřední píseň celého filmu, kterou zpívá Lucie Vondráčková. Ta se fakt povedla a je škoda, že něco tak dobrého hraje v něčem tak špatném. Škoda, vše v pohádce se odvíjí od scénáře. Kapánek lepší a zlepšila by se řada dalších věcí. ()

Tanakasan79 odpad!

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku,"co to vůbec je?" Na tuhle pohádku jsem sezval i děti, ale to bylo špatné rozhodnutí. Absolutní zklamání, jinak to ani nejde popsat. Herecké umění Nadi Konvalinkové a Jana Přeučila bylo doslova zostuzeno hereckým výkonem L. Vondráčkové a R. Budáče. Copak tohle Zdeněk Havlíček neviděl, když to natáčel, režisér který je podepsaný pod hrou Sluha dvou pánů se zahodil v této rodiné......věci. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku mám ráda, ačkoliv se mnohým nezamlouvá. Některé momenty bych jistě změnila, ale přesto se mi celek líbí. Rozhodně bych tuto pohádku nenazvala odpadem! Je jiná, než ostatní, ale odpad? Pohádkové písničky, pohádková čarodějnice, pohádkový dědeček a láska, která přemůže každé zlo. Černokněžník se mi sice moc nezamlouvá, ale budiž. S čistým svědomím ponechávám 3* ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Vnější záběry hradu a nádvoří se natáčely na hradě Malenovice. Filmovalo se také na zámku Benešov nad Ploučnicí. (M.B)
  • Titulní písničku „Láska na 100 let“ nazpívala Lucie Vondráčková na CD „Malá mořská víla“, které vyšlo již dva roky před natočením této pohádky. (HonzaBez)

Reklama

Reklama