Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čeledín Jakub přišel o práci u lakomého sedláka a cestou za další službou zabloudil do začarovaného lesa, obývaného neobvyklým společenstvím strašidel. Ty nechtějí nikomu škodit, jen si v poklidu a nerušeně žít. Jakubovi se mezi nimi zalíbí, a tak přijme službu u čarodějnice Agáty, která se věnuje zkrášlování strašidel v lesním salonu krásy. Časem se mu však začne stýskat po lidské společnosti, a když mu Agátina ušmudlaná dcera Esterka ukáže obrázek krásné Klárky, sloužící na hradě knížete Darjabáda, okamžitě se do ní zamiluje. Vydá se ji navštívit, když však pronikne do hradu, setká se nejen s Klárkou, která se do něj také zamiluje, ale také s Darjabádovými temnými plány. Zjistí, že kníže čeká na příznivé postavení hvězd, aby se pomocí magie a dívčina srdce stal znovu mladým a krásným. Jakub je odhodlán Klárku zachránit, ale porazit zlého knížete se mu podaří až s pomocí strašidel, která přivolá na pomoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (124)

gouryella 

všechny recenze uživatele

No, ani nemam chut se k tomuto vytvoru vyjadrovat - doufam, ze uz nikdo nikdy nenatoci tak nepovedenou smesici, ktera si rika pohadka. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní pohádka, která se docela dobře povedla. Rozhodně jsem viděl mnohem horší. Je tedy na druhou stranu zase pravda, že mohla být o něco víc kouzelnější. Ale jinak jsem byl při shlédnutí celkem spokojen. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Vítejte v lesním salónu demence! Otevřeno nonstop, naši adresu raději nechtějte vědět. Nabízíme plejádu přehrávajících hereček v čele s Luckou, která vám svým vystoupením ráda zpříjemní pobyt. Náš pasák Zdenda zrovna sehnal výhodné a laciné studio, kde po nás za pronájem moc nechcou, takže se tu dá dobře kšeftovat. Podařilo se mu také sehnat sice trochu amatérské lidi, jejichž výkony jsou sice dle některých prachbídné, ale jsou to kecy. Gigolové taky zrovna nevykouzlili ty nejlepší efekty a možná vám to u nás bude připadat fakt laciné, ale to se pletete. Bude to vodvaz. Cestou k nám se totiž ještě můžete zastavit na motorestu u jistého Honzy P., kde vás rovněž příjemně pohostí a jelikož je to velký srandista, extrémně vás pobaví vás svými řečmi a vystupováním (on sice tvrdí, že to schválně nedělá, ale nevěřte mu!). No a šmankote, málem bych zapomněla na naši bordelmamá, samotnou paní Valerii, která je sice pokročilého věku a na velikosti tělesa jí nezáleží, páč bez brejlí stejně nic nevidí, ale je tak neuvěřitelně milá a ochotná, až se vám z ní udělá zaručeně blbě. Takže to by bylo všecko, fajn, už se těšíme na nové zákazníky! ♥ Zavolej! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jsou dobré pohádky, jsou špatné pohádky, a pak jsou pohádky, u kterých by vás upřímně zajímalo, co si cast & crew šlehli. Tahle míra infantilního chování snad nemůže bavit ani ty infanty. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Může mi nějaká dobrá duše vysvětlit, proč má Plekancová při pokusech o zpěv, frázování, barvu konihlasu, dikci a tón, jako by se jí v rodidlech otáčel touš, v prdeli kotouč a v držce měla vražený puk??? Kromě této kvízové otázky za hvězdu, mě šmankote zaujalo podobně, jako politická situace v Burundi. Do piče, nečaruj ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Blbina to je, co o tom jiného napsat. Lacině působící pohádka, co před léty prošuměla kiny, ačkoliv svým televizně-studiovým formátem se do nich nehodila. Je vystavěná sice jako poměrně sympatická, ale po většinu stopáže vytváří pitvořící se shluk, který nemá příliš jasno, jak z toho ven. Asi nejvíce to drží herecká garda osvědčených jmen, ale nutno zdůraznit, že jen drží. Konvalinková, v té době přehrávající se do buclatých žen s kily navíc, a když nehrála naivní hlupačku, tak třeba právě čarodějnici v lese. Lucie Vondráčková, které náhle přestala chutnat Marmeláda a přišly na ni jiné chutě, a to především herecké. Co se asi stalo s Radoslavem Budáčem, který se tehdy nějak moc motal kolem Lucky Vondráčkové (natočil s ní např. ještě hudební klip), v té době ještě hezké a nikoliv Plekancové, a hereckou jistotu završil s tou správnou slizkostí kvalitní záporák Jan Přeučil, ale i on byl ve svém výkonu tentokrát velmi rutinní. A s tímhle obstojným hereckým obsazením se z toho velká kvalita nevymáčkla. Podle některých fundovaných recenzentů je tohle údajně nejhorší počin v dějinách tvorby pro děti a mládež. Může být. Selhal v podstatě naprosto ve všem. Od dramaturgie přes nekvalitní scénář, lacinou studiovou realizaci až po tristní režii, za kterou by nejeden student FAMU dostal vyhazov. Jen těžko si lze představit, že by na tenhle nepodarek někdo zavítal do kina. Je úplně jedno, o čem pohádka vypráví, ale předně by se mělo ji umět vyprávět. A to právě režisér Havlíček nesvedl. Televizní formát je pro tuhle hodinovou pohádkovou "férii" vhodný a ztratí se v něm hodně nedostatků. Kdo je opravdu hodně nenáročný, tak si pošmákne, tvrdím, že to není v globálu až tak nesympatické, a kdo na to nervy nemá, tak to se zvoláním "šmankote" hodně překotně vypne. Mé hodnocení: 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No páni viděl jsem to včera a už totálně nevím o čem to bylo:-D Jediný co si pamatuju je to že mě totálně každá postava srala. Je mi ale záhadou jak je možné žr tohle bylo v kině, to snad nemáme lepší pohádky? Každopádně by mě zajímalo o čem že to ještě jednou byl? Ale pouštět si to znova nebudu. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Moc toho nenamluvíš, ale zpíváš krásně.." Havlíčkova vyprázdněná pohádková eutanázie dovádějící troškovskou přepjatou karikaci žánrových charakterů k uširvoucí dokonalosti.. Že se Lucka Vondráčková rodičům očividně povedla a vyloupla se z ní neskutečná samice, která navíc dostala od sudiček do vínku hlas, jaký jí může její bláznivá (pra)teta jen závidět, samotnému hudebnímu žánru navzdory, o tom nemůže být jistě ani sporu.. Nicméně s herectvím je na tom tahle nestárnoucí kráska už o poznání hůře, zhruba v duchu výše zmíněné repliky.. A tak jen přemýšlím, co pozitivního vlastně na téhle zrůdnosti vyzdvihnout, zvlášť když kvůli jednomu snad i líbivému hitu se přece není třeba nechat otrávit pohádkou po všech stránkách špatnou až běda.. Inu kde nic není, ani čert nebere !! ()

Reklama

Reklama